Σύμφωνα με την 5σέλιδη εισηγητική έκθεσή της, η ειδική επιτροπή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που παραδόθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στην ηγεσία του Υπουργείου, απεφάνθη πως το καταλληλότερο σημείο για να μεταφερθούν οι νέες φυλακές Κορυδαλλού είναι ο Ασπρόπυργος και συγκεκριμένα η θέση «Γήπεδο Αμερικανικής Ευκολίας», στην παλιά νατοϊκή βάση. Αυτό που μένει είναι να γίνει δεκτή η εισήγηση και να ξεκινήσει το έργο για τη μεταφορά!
Η επιλογή του συγκεκριμένου σημείου (συνολικής έκτασης 93 στρεμμάτων) από την 8μελή επιτροπή, έγινε κατόπιν ενδελεχούς έρευνας και εφόσον ικανοποιούσε τις προϋποθέσεις της εφικτής απόστασης από την Αθήνα, τα δικαστήρια, τη ΓΑΔΑ και τα νοσοκομεία.
Η μετεγκατάσταση του Κορυδαλλού αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης που πρέπει να κερδηθεί και αυτά που εξετάζονται είναι τόσο ο τρόπος που θα χρηματοδοτηθεί το όλο εγχείρημα όσο και τα συστήματα ασφαλείας, σε συνδυασμό με τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.
Φιλοδοξώντας ο «Νέος Κορυδαλλός» να είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της ασφάλειας, με hi-tech συστήματα (αυτόματες κάμερες υψηλής ευκρίνειας, ηλεκτρονικά κελιά ασφαλείας, ειδικούς ψυχολόγους) και με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων και του προσωπικού, υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει κάποια εκατομμύρια ευρώ και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και η εύρεση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το #gavata.news είχε από πολύ νωρίς (από την πρώτη εβδομάδα της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για καταστροφή των φυλακών Κορυδαλλού και μεταφορά τους σε άλλη περιοχή) εκφράσει στο άρθρο του (https://gavata.news) την υποψία ότι η περιοχή της Δυτικής Αττικής θα είναι στις επικρατέστερες!