Σε ποια περιοχή της Αττικής σχεδιάζει η κυβέρνηση δημιουργία νέων φυλακών;

Σε ποια περιοχή της Αττικής σχεδιάζει η κυβέρνηση δημιουργία νέων φυλακών;
Σε ποια περιοχή της Αττικής σχεδιάζει η κυβέρνηση δημιουργία νέων φυλακών;

Σε… κουίζ για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η επιλογή της περιοχής που θα κατασκευαστεί το νέο σωφρονιστικό ίδρυμα, μετά την προγραμματική εξαγγελία του Πρωθυπουργού για “καταστροφή των φυλακών Κορυδαλλού” και μεταφορά τους σε “άλλη περιοχή”! Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει το “μυστήριο” στους πολίτες της Αττικής – κυρίως των ήδη “ταλαιπωρημένων” από τον διαρκή εφιάλτη των σκουπιδιών του νομού, περιοχών της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής πως οι φυλακές Κορυδαλλού θα κατεδαφιστούν και τη θέση τους θα πάρει ένα μητροπολιτικό πάρκο για τους κάτοικους της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι αυτές θα μεταφερθούν εκτός αστικού ιστού.

Η προαναγγελία αυτή δημιούργησε ευθύς εξαρχής πολλά ερωτηματικά όσον αφορά την τοποθεσία που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για να κατασκευαστούν νέες φυλακές, καθώς και με την εκ νέου δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας Τύπου Γ΄.

Πριν λίγες ώρες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης “φωτογράφισε” την τοποθεσία, συμπληρώνοντας στη δήλωση του Πρωθυπουργού κάποια προαπαιτούμενα χαρακτηριστικά των νέων φυλακών, λέγοντας: “Γίνονται ήδη ενέργειες για τη δημιουργία καταστήματος κράτησης εκτός αστικού ιστού, εντός της Αττικής, κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα, για εύκολη πρόσβαση.”

Με αυτό το στίγμα, ότι δηλαδή θα πρόκειται για περιοχή κοντά σε Εθνική ή την Αττική οδό και εντός της Αττικής, ο υπουργός διευκρίνισε ότι είναι νωρίς να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Κι ενώ η φημολογία των προηγούμενων ημερών εστίαζε στις περιοχές της Μαλακάσας και του Αγίου Στεφάνου, έντονη εξακολουθεί να είναι η ανησυχία των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στις πιθανές επιλογές της κυβέρνησης να βρίσκονται και οι εκτάσεις αυτών των δήμων. Όλα αυτά, όμως, είναι σενάρια και υποθέσεις που συν τω χρόνω θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους, με την ανακοίνωση της περιοχής…

Επάνω