Πρωταθλήτριες Ελλάδος 2021 ανακηρύχθηκαν οι Γυναίκες του "Α.Ο. Ευπυρίδαι" Άνω Λιοσίων!

Πρωταθλήτριες Ελλάδος 2021 ανακηρύχθηκαν οι Γυναίκες του “Α.Ο. Ευπυρίδαι” Άνω Λιοσίων!
Πρωταθλήτριες Ελλάδος 2021 ανακηρύχθηκαν οι Γυναίκες του “Α.Ο. Ευπυρίδαι” Άνω Λιοσίων!

Δύο μόλις εβδομάδες μετά τη στέψη τους ως Πρωταθλήτριες Ελλάδος 2021 στις Κορασίδες, τα χρυσά κορίτσια του παλαιστικού συλλόγου “Α.Ο. Ευπυρίδαι” Άνω Λιοσίων, επανέλαβαν τον θρίαμβο στην ηλικιακή κατηγορία των Γυναικών!

Αντρέας Χριστοδουλάκης και Σοφία Πουμπουρίδου με τις Κορασίδες πρωταθλήτριες 2021, Παπαδοπούλου Ευδοξία, Τζιανακοπούλου Δροσούλα, Καβαθά Βασιλική και Κοροβέση Σοφία

 

Με την κατάκτηση ενός χρυσού, δύο αργυρών και δύο χάλκινων μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών/Γυναικών 2021 που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο (10 – 11/07) στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ζωφριάς, οι ταλαντούχες παλαίστριες από τα Άνω Λιόσια επικράτησαν με δυναμικές εμφανίσεις στις “εντός έδρας” αναμετρήσεις τους και κατόρθωσαν να διατηρήσουν τον τίτλο των πρωταθλητριών Ελλάδος που σταθερά κατέχει ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία των 65κ. ηγήθηκε η Χριστίνα Δερμικάν. Στη 2η θέση του βάθρου “ανέβηκαν” η Χριστοδουλάκη Δήμητρα (68κ.) και η Αχμέτ Αϊντα (72κ.), ενώ στην 3η θέση του Πρωταθλήματος κατέληξαν οι προσπάθειες της Μαρίας Τριανταφυλλίδου στα 50κ. και της Τελιανίδου Θεοδώρας στα 76 κιλά.

Φυσικά, οι φιλοδοξίες των ταλαντούχων κοριτσιών του Ανδρέα Χριστοδουλάκη δεν περιορίζονται στις εθνικές διακρίσεις τους, αλλά όπως ο ίδιος δήλωσε στο #GVT, επόμενη στάση των “Ευπυρίδων” και της αθλήτριας Αγόρως Παπαβασιλείου είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο στο Saint Laurent du Var της Γαλλίας (16 – 17/07) και ακολουθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων που θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία (20/07) και στο οποίο θα συμμετέχουν οι αθλήτριες Τζιανακοπούλου Δροσούλα και Παπαδοπούλου Ευδοξία.

Σημαντική, όμως, διάκριση σημείωσαν και στο στιλ της ελληνορωμαϊκής, το Σάββατο 10 Ιουλίου, οι Άνδρες “Λεωντίδες” Άνω Λιοσίων, που κατέλαβαν την 3η θέση στην Ελλάδα συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία από τα 2 χρυσά και 2 αργυρά μετάλλια που απέσπασε η αποστολή.

Με τις πρόσφατες αυτές μεγάλες αθλητικές επιτυχίες, σε εθνικό επίπεδο, η… “παλαιστομάνα Φυλή” ολοκληρώνει με πρωταγωνιστικό ρόλο την αγωνιστική της πορεία στα Πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών που έχουν διεξαχθεί έως σήμερα (αφού είχε προηγηθεί και η μεγάλη επιτυχία των παλαιστών του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου ο οποίος αναδείχθηκε 2ος πρωταθλητής Ελλάδος στους Παίδες, με 1 χρυσό, 2 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια) και τα ηνία αναλαμβάνουν πλέον οι Έφηβοι και οι Νεάνιδες του αθλήματος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Σερρών, στα τέλη του Ιουλίου.

Κατά την τελετή έναρξης των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πάλης Ανδρών/Γυναικών, το οποίο αφιερώθηκε στα διακοσάχρονα από την Επανάσταση του 1821, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης κ. Στέργιος Λεωνάκης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του εκ μέρους του Δ.Σ. προς τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, για την πάντα πρόθυμη φιλοξενία των μεγάλων διοργανώσεων στις αθλητικές υποδομές του Δήμου. Την έναρξη των αγώνων κήρυξε η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία μαζί με το “χρυσό παιδί” της ελληνικής Πάλης Γιώργο Πιλίδη, παρευρέθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ζωφριάς για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του πρωταθλήματος, λίγες μέρες πριν εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Επάνω