Σάρωσαν τα μετάλλια οι "Ζεφυριώτες" παλαιστές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων 2021!
Σάρωσαν τα μετάλλια οι “Ζεφυριώτες” παλαιστές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων 2021!

Έξι – στους – έξι (!) επέστρεψαν Πρωταθλητές Ελλάδος 2021 οι Παίδες και Παμπαίδες παλαιστές του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου από τα Κάτω Πορόια Σερρών, εκεί όπου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, το Σάββατο 26/06, η πρώτη μέρα διεξαγωγής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων/Κορασίδων στο στυλ της ελληνορωμαϊκής.

Επιβεβαιώνοντας ακόμα και τις πιο… “ταπεινές” προβλέψεις, για ένα δυναμικό και άκρως θεαματικό στις αναμετρήσεις του Πρωτάθλημα, μετά την πολύμηνη αποχή των Ελλήνων παλαιστών από την εγχώρια αγωνιστική δράση, που επέβαλαν οι υγειονομικές συνθήκες, τα “θηρία” του προπονητή Διονύση Κατηφόρη, καθώς και του συνεργάτη του Χρήστου Αθανασιάδη, επικράτησαν σε συγκλονιστικές μονομαχίες της κατηγορίας τους και έδρεψαν τα μετάλλια κατακτώντας 1 χρυσό, 2 αργυρά και 3 χάλκινα στις κατηγορίες τους, ξεπερνώντας κάθε φιλοδοξία για μία αξιοπρεπή αγωνιστική εμφάνιση, κυρίως των μικρότερων ηλικιακά αθλητών που συμμετείχαν με υπογραφή γονέων σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό Πρωτάθλημα!

Αναλυτικά τα μετάλλια κατανεμήθηκαν ως εξής:

♦Στην κορυφή της κατηγορίας των 92 κιλών βρέθηκε ο Γιώργος Συρόπουλος, ο οποίος με χαρακτηριστική ευκολία πέρασε αήττητος στον τελικό, όπου και αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος!

 

♦Στον τελικό της ίδιας κατηγορίας βάρους έφτασε μετά από τρεις νικηφόρους αγώνες και ο 15χρονος – πολλά υποσχόμενος – παλαιστής Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, που αποτέλεσε τη μεγάλη “έκπληξη” των αγώνων με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στην παρθενική του εμφάνιση σε αγώνες Πρωταθλήματος! 

♦ Αργυρό μετάλλιο, όμως, απέσπασε από τους αγώνες και ο Παναγιώτης Αθανασιάδης στην κατηγορία των 51 κ., ενώ την τρίτη θέση της κατηγορίας και το χάλκινο μετάλλιο απέσπασε ο αδερφός του, Θοδωρής Αθανασιάδης.

♦ Σε εξαιρετική φόρμα και ο Γιώργος Μικρόπουλος, πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή αγωνιστική πορεία στο Πρωτάθλημα, κατορθώνοντας να φτάσει στον μικρό τελικό όπου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 65κ.

♦ “Τεστάροντας” τις δυνάμεις του σε Πρωτάθλημα μεγαλύτερης ηλικιακής κατηγορίας, μετά την πρόσφατη επιτυχία της κατάκτησης της 5ης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15, ο Μάνος Νικολαϊδης επικράτησε των αντιπάλων του στις τρεις από τις τέσσερις σκληρές αναμετρήσεις, που τον οδήγησαν στην 3η θέση του Πρωταθλήματος και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία “φωτιά” των 71κ.

Στην κορυφή της Ελλάδας ο Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου…

Δεύτερος στην ελληνορωμαϊκή Πάλη Παίδων στην Ελλάδα επέστρεψε από “τας Σέρρας” και ο ιστορικός αθλητικός σύλλογος Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, που κατόρθωσε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια των ταλαντούχων παλαιστών του να αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης, διακρινόμενος μέσα από 21 κορυφαίους ελληνικούς παλαιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν με αθλητές τους στο στυλ της ελληνορωμαϊκής, όταν συγκέντρωσε στο σύνολο των μεταλλίων 60 βαθμούς, με διαφορά 8 βαθμών από τον πρώτο στη βαθμολογική κατάταξη παλαιστικό Σύλλογο “Αρχέλαο Κατερίνης” (68β.) και… 22 βαθμών(!) από τον 3ο Πρωταθλητή παλαιστικό σύλλογο του ΠΑΟΚ, που κατετάγη στην 3η θέση με 38 βαθμούς.

Τη συγκίνησή του για το αναπάντεχο αποτέλεσμα που έφεραν οι εμφανίσεις των αθλητών του, στο σύνολό τους, δεν κατάφερε να κρύψει ο προπονητής Διονύσης Κατηφόρης, “χρεώνοντας” σε γονείς και συνεργάτες τον νεότερο θρίαμβο της ομάδας, για την εμπιστοσύνη, το ομαδικό πνεύμα και τη στήριξη που του παρέχουν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί με ευγνωμοσύνη και στη σημαντική συμβολή του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού “Η ΠΑΡΝΗΘΑ” του Δήμου Φυλής Γιώργο Μαυροειδή, ο οποίος ανέλαβε τη δωρεάν μετακίνηση της αποστολής στη μακεδονική πόλη.

Για τις επιδόσεις των “παιδιών του”, όπως χαρακτηριστικά τα αποκαλεί, στους αγώνες ενός κρίσιμου Πρωταθλήματος, ο Διονύσης Κατηφόρης, σημείωσε: “Είμαι απόλυτα ευτυχής και περήφανος για τα παιδιά μου! Ο κόπος και οι θυσίες αυτών των παιδιών, που στερούνται αδιαμαρτύρητα τις βόλτες και τα θαλάσσια μπάνια τους, προκειμένου να είναι συνεπείς στις προπονήσεις τους και να προοδεύσουν στο άθλημα που αγαπούν, απέδωσε για μία ακόμα φορά καρπούς! Η εξαιρετική αγωνιστική παρουσία τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων 2021, αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα για τους επόμενους, υψηλούς στόχους της ομάδας μας, αλλά και την καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν αυτό που χρόνια τώρα φωνάζουμε: Ότι… ‘το Ζεφύρι ξέρει να παλεύει και να διακρίνεται!‘ Συνεχίζουμε…