Κούρνιασαν πια οι... "παπαγάλοι" στα κλουβιά τους!

/
/
Κούρνιασαν πια οι… «παπαγάλοι» στα κλουβιά τους!
Κούρνιασαν πια οι… «παπαγάλοι» στα κλουβιά τους!

Η επόμενη μέρα των εκλογών αφήνει πάντα μια γεύση ιδιαίτερη στον ουρανίσκο και διαφορετική για κάθε ψηφοφόρο, για κάθε δημότη, για κάθε υποψήφιο που πολιτεύεται, αλλά και για κάθε δημοσιογράφο που επιχείρησε με απόλυτη ευθύτητα να περιγράψει και να αναλύσει τα γεγονότα μιας – ομολογουμένως – δύσκολης προεκλογικής περιόδου…

Δεν θα κομπάσουμε για την ορθότητα των όσων εδώ και μήνες – μα πολλούς μήνες! – παρατηρούμε, επισημαίνουμε και καταγράφουμε με απόλυτη βεβαιότητα για τον παλμό των δημοτών και την έκβαση των εκλογών! Όπως για παράδειγμα, με το άρθρο μας: «Νέα δημοσκόπηση: Ο δήμαρχος κόβει το νήμα στο «κατοστάρι», όταν οι άλλοι είναι ακόμα στην εκκίνηση» που ήταν τέτοια η… «προφητική» του ισχύς, που θα «έστεκε» κι αν δημοσιευόταν την επομένη των εκλογών και όχι… δύο μέρες πριν από αυτές!!! Ή ακόμα και με αυτό: «Εκλογικό θρίαμβο προμήνυσαν οι δημότες στις ομιλίες του Δημάρχου σε Χασιά, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια», ή και με αυτό: «Οι δημότες Φυλής έστειλαν το μήνυμα για μια Νέα Εποχή! Μήνυμα νίκης και αυτοδυναμίας από την 26η Μαϊου»! ή και με… πολλά – πολλά ακόμα δημοσιεύματα, που – ως απόρροια προσωπικών συμπερασμάτων και κοινών διαπιστώσεων – καταδείκνυαν (χωρίς κουκούλα!) το… «στοχευμένο» έργο της αντιπολίτευσης!

Δεν θα θριαμβολογήσουμε καν για το θεσπέσιο αίσθημα της ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ που εισπράξαμε για τα όσα κατά καιρούς κατηγορηθήκαμε, λοιδορηθήκαμε και που είχαν σαν αποτέλεσμα τη συστηματική – αλλά μάταιη! – προσπάθεια κάποιων να εξαφανίσουν για πάντα από τον κυβερνοχώρο τη «φωνή» του #gavata (ή όπως αλλιώς κακοποιώντας το προτιμούσαν να το αποκαλούν, εκείνοι που ήταν… «πολύ ψηλά» για να το δουν!), όταν ακόμη και ανήμερα των εκλογών – δέχθηκε ανελέητες επιθέσεις για να το «ρίξουν»!

Όχι, κύριοι, οι θέσεις και οι απόψεις μας δεν ήταν… προφητείες που επιβεβαιώθηκαν! Εκφράζονταν πάντα με οδηγό το ένστικτο της «αυτοπροστασίας» του απλού πολίτη, που ενεργοποιείται… αυτόματα όταν κάποιοι επιχειρούν με μύθους και λογιών – λογιών τεχνάσματα να φανούν ανώτεροι των καταστάσεων και παρουσιάζονται ως… μεσσίες, ικέτες κι ευεργέτες, αλλά και με προσόν την οξυδέρκεια ενός πολίτη να αντιλαμβάνεται πότε και σε τι βαθμό επιχειρεί κάποιος συνειδητά να τον παραπλανήσει με ψεύτικες και αβάσιμες υποσχέσεις!

Και ο λόγος που δεν δικαιούμαστε να περιαυτολογήσουμε για όλα αυτά που… προβλέψαμε, ομολογήσαμε και δικαιωθήκαμε, είναι το γεγονός ότι με το ίδιο… «χάρισμα» βρέθηκαν προικισμένοι το 57,27 των δημοτών της Φυλής – τουλάχιστον!!!

Η επόμενη μέρα των εκλογών, ξημέρωσε με αρκετές «αλλαγές» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι… οικογενειακές φωτογραφίες επανήλθαν στα προφίλ των «ηττημένων» αντικαθιστώντας το σήμα της παράταξης, που ήταν και το «σήμα κατατεθέν» της υποψηφιότητάς τους… Τα «ψεύτικα προφίλ» δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης και αποσύρονται σιγά – σιγά… Ακόμα και τα χλευαστικά βιντεάκια με σκηνές από τον «Μπακαλόγατο» που σε ένδειξη του… «ώριμου και σοβαρού» αντιπολιτευτικού αγώνα (!!!) που συχνά αναρτούσαν οι υποψήφιοι, αίφνης εξαφανίστηκαν!!! Εξαφανίστηκαν τα πικρόχολα και συκοφαντικά σχόλια, εξαφανίστηκαν οι αντιδράσεις χαχα και χουχου… Εξαφανίστηκαν και οι ίδιοι οι υποψήφιοι από την περιοχή στην οποία – με «αγωνία» για το μέλλον της – έθεταν την υποψηφιότητά τους καθώς, απλούστατα, ο τόπος κατοικίας τους ήταν ΑΛΛΟΣ από τον τόπο που ήθελαν διακαώς να… βελτιώσουν με την εκλογή τους!

Και τι μένει; Μένει η απάντηση στους συκοφάντες που αποκαλούσαν το #gavata.news…  «εντεταλμένο – πληρωμένο παπαγαλάκι» επειδή πρόβαλλε με στοιχεία τις απόψεις και τις παρατηρήσεις του μέσα από αυτό το διαδικτυακό βήμα, παρατηρήσεις για τις οποίες… ΕΝΤΕΛΕΙ!, έφτασε η μέρα – η επόμενη των εκλογών – που θα ομολογήσουν και οι ίδιοι ότι θα έπρεπε να τις είχαν αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα!

Η επόμενη μέρα, λοιπόν, των εκλογών είναι η μέρα μιας μεγάλης ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ! Η μέρα που αποδείχθηκαν ποια ήταν τελικά τα… «εντεταλμένα – πληρωμένα παπαγαλάκια» που για μήνες ολόκληρους αποτέλεσαν τη… δικαιολογία που απάλλασσε τους θιγόμενους από κάθε δύσκολη κατάσταση στην οποία τους εγκλωβίζαμε με τα δημοσιεύματά μας: Ήταν αυτά που οι ίδιοι φρόντιζαν και τάιζαν και πότιζαν, για να τα ακούνε να τους λεν κάθε πρωί: «Εσύ θα είσαι ο επόμενος δήμαρχος!«

Καλή σας μέρα…

Επάνω