Οι δημότες Φυλής έστειλαν το μήνυμα για μια Νέα Εποχή! Μήνυμα νίκης και αυτοδυναμίας από την 26η Μαϊου!

Οι δημότες Φυλής έστειλαν το μήνυμα για μια Νέα Εποχή! Μήνυμα νίκης και αυτοδυναμίας από την 26η Μαϊου!
Οι δημότες Φυλής έστειλαν το μήνυμα για μια Νέα Εποχή! Μήνυμα νίκης και αυτοδυναμίας από την 26η Μαϊου!

Το μήνυμα των εκλογών για μια «Νέα Εποχή» έστειλαν οι χιλιάδες δημοτών – διαφορετικών γενεών – που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο των Άνω Λιοσίων, εκεί όπου από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης είχαν αρχίσει να συρρέουν και να κατακλύζουν τα στενά γύρω από το εκλογικό κέντρο της παράταξης του Χρήστου Παππού! Εικόνες πρωτόγνωρες για τον Δήμο Φυλής, όπως ομολογούσαν οι πολίτες με σχόλιά τους, σε μια εποχή που η πλειονότητα αυτών παρουσιάζει έλλειψη εμπιστοσύνης και δυσπιστία σε παρατάξεις και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, Σε μια τέτοια εποχή, ο Χρήστος Παππούς κατόρθωσε να αναδειχθεί από τους δημότες του στο φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαϊου!

Αφουγκραζόμενοι, δε, τα σχόλια των ενθουσιασμένων δημοτών που ανταποκρίθηκαν με αποφασιστικότητα στο κάλεσμα της παρουσίασης των υποψηφίων του συνδυασμού, οι παλαιότεροι σύγκριναν τη μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση μόνο με την «εποχή Παπαδήμα»…

Με υποδοχή πολιτικού ηγέτη, ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενος και εν μέσω θερμών πανηγυρισμών μίλησε για τα σημαντικότερα έργα της διακυβέρνησής του, εκείνα που οδήγησαν τον Δήμο στις κορυφαίες θέσεις της χώρας:

Για τη διαχείριση των χρεών που παρέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου του 2014: «Ο Δήμος χρωστούσε 469 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, 29 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) και 24 εκατ. προς τους εργαζομένους και τους προμηθευτές. Τακτοποιήσαμε τις υποχρεώσεις και σώσαμε το Δήμο, χωρίς να πάρουμε ούτε ένα ευρώ δάνειο, παρόλο που κάποιοι κάνουν ότι το ξεχνούν. Παράλληλα επιβάλαμε κανόνες διαφάνειας. Όλες οι πληρωμές του Δήμου γίνονται μέσω Τραπέζης και όλες οι συμβάσεις των έργων έχουν ελεγχθεί από το κορυφαίο ελεγκτικό όργανο της Διοίκησης που είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο. Γι’ αυτό βραβευτήκαμε, ως Δήμος, για τη διαφάνεια στα οικονομικά και τη διαχείριση των έργων.»

Για την εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής στήριξης: «Εκτελούμε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά προγράμματα σε όλη την Ελλάδα με περισσότερα από 100 μεγάλα και μικρά έργα, κόστους 85 εκατ. ευρώ, ενώ, ταυτόχρονα, στηρίξαμε με την κοινωνική μας , αυτούς που έχουν ανάγκη και μειώσαμε τα δημοτικά τέλη κατά 50% στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι οι άνεργοι, οι ανάπηροι, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, κ.λ.π.» 

Για τα έργα υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου: Ανέγερση 3 νέων Παιδικών Σταθμών και 4 σχολείων, ασφαλτόστρωση δρόμων μήκους 100 χλμ, κατασκευή 22 νέων Πλατειών, ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αναβάθμιση όλων των σχολείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων και εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου, με το οποίο θα συνδεθούν δωρεάν, όλα τα νοικοκυριά του Δήμου (!), αποχέτευση ομβρίων, ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής και του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων, αλλά και έργα βελτίωσης της καθημερινότητας, όπως τα υπόστεγα στις στάσεις των λεωφορείων και η ονοματοθεσία στους δρόμους και των τριών δημοτικών ενοτήτων.

Για τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης: «Με την τοποθέτηση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας led, έχει αλλάξει ριζικά η εικόνα του Δήμου το βράδυ. Νομίζει κανείς, ερχόμενος από άλλους δήμους, ότι μπαίνει σε μια ευρωπαϊκή πόλη! Έχουν ήδη δρομολογηθεί, επίσης, το έργο παραγωγής ενέργειας για τα νοικοκυριά του Δήμου, από το ενεργειακό Πάρκο που θα δημιουργηθεί στη Χωματερή.» 

Για το δίχτυ κοινωνικής προστασίας του Δήμου: «Είμαστε επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ που διανέμει τρόφιμα σε αδύναμους οικονομικά συνδημότες μας, ενώ μοιράζουμε, σε μηνιαία βάση, τρόφιμα μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Για τη φαρμακευτική στήριξη των απόρων δημιουργήσαμε το Κοινωνικό Φαρμακείο και παράλληλα η Κοινωνική Υπηρεσία στηρίζει τους φοιτητές που σπουδάζουν στην επαρχία με το φοιτητικό πακέτο. Τέλος, μέσω των ΚΑΠΗ παρέχουμε υπηρεσίες άθλησης, ψυχαγωγίας, δημιουργικής απασχόλησης και ιατρικής μέριμνας στην Τρίτη Ηλικία και έχουμε αναβαθμίσει το πρόγραμμα ‘ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ'»

Για το θέμα καταπολέμησης της παραβατικότητας: Ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι ο Δήμος έκανε το καθήκον του ενισχύοντας την ΕΛΑΣ με υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις  και με 9 περιπολικά! «Υπάρχει Δήμος που να έκανε κάτι αντίστοιχο σε όλη την Ελλάδα;» αναρωτήθηκε, και προειδοποίησε ότι «Τώρα είναι η σειρά της Πολιτείας να αναλάβει τις ευθύνες της. Εμείς ως Δήμος κάναμε το καθήκον μας!»

Με αφορμή τα αβάσιμα αντιπολιτευτικά «παιχνίδια» που στήνουν κατά καιρούς οι έτερες υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Φυλής και αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους, ο Χρήστος Παππούς δήλωσε πως «σήμερα» φτάνουν στο σημείο να καταγγέλλουν αυτά που οι ίδιοι ψήφισαν!

«Καταγγέλλουν τον εαυτό τους και αυτογελοιοποιούνται, εκείνοι που διακήρυτταν δημόσια ότι ο Δήμος Φυλής είναι ένας νοικοκυρεμένος Δήμος και τώρα κάνουν καταγγελίες! Κοροϊδεύουν τον κόσμο για να μαζέψουν ψηφαλάκια, ώστε να παίξουν μπάλα την επόμενη μέρα. Όμως η μπάλα έχει… «ξεφουσκώσει» και δεν θα επιτρέψουμε να παίξει κανείς στα ζάρια το μέλλον των παιδιών μας!!!»

Κι ενώ τη ροή του λόγου του διέκοπταν συχνά οι επευφημίες από το πλήθος, εκείνη η δήλωση που το ξεσήκωσε – κυριολεκτικά – ήταν η αποστομωτική απάντηση που επιφύλαξε ο Χρήστος Παππούς στους επικριτές της αντιπολίτευσης, για τη συγκεκριμένη μέρα, επαναλαμβάνοντας (δις) με νόημα:

«ΟΥΤΕ εγώ

ΟΥΤΕ η ευρύτερη οικογένειά μου

ΔΕΝ πουλήσαμε τα χωράφια μας για να πάρουμε τα λεφτά και να φέρουμε τα σκουπίδια στη γειτονιά σας,

ΟΥΤΕ ως Δήμαρχος ΥΠΕΓΡΑΨΑ να μείνει η Χωματερή! Άλλοι ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ αυτόν τον Δήμο!»

«Θα είμαι όμως ο Δήμαρχος που θα αποκαταστήσει τη Χωματερή, μετατρέποντάς τη σε περιβαλλοντικό και ενεργειακό πάρκο, από το οποίο θα παράγονται 10 MW ενέργειας το χρόνο με την οποία θα τροφοδοτούνται τα νοικοκυριά του Δήμου. Οι δημότες της Φυλής θα δουν στην τσέπη τους τη διαφορά από την εξοικονόμηση και την παραγωγή ενέργειας, αφού στοχεύουμε στον επόμενο προϋπολογισμό, να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη κατά 75%!»

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ζήτησε για μία ακόμη φορά από τους δημότες του την νίκη από την πρώτη Κυριακή καθώς, όπως τόνισε, «Με τον νέο εκλογικό νόμο ισχυροί Δήμοι θα είναι αυτοί που ο Δήμαρχος θα έχει εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή και θα έχει την πλειοψηφία των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Διαφορετικά, η κάθε τυχάρπαστη μειοψηφία θα εκβιάζει και θα προσπαθεί να ακυρώσει την καθαρή εντολή των δημοτών! Θέλουμε να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή και όχι τα συμφέροντα αυτών που θέλουν υπόγεια να εκμεταλλευτούν τον Δήμο Φυλής!

… ΕΔΩ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΖΗΤΩ ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ!»

Χαρακτηριστική, δε, της ικανοποίησης του κόσμου από το έργο που παρουσίασε επί της 4ετούς διοικήσεώς του ο Χρήστος Παππούς, ήταν η πολύωρη παραμονή του στον δρόμο, που μετά το πέρας της εκδήλωσης δεν εγκατέλειπε τον χώρο, θέλοντας να συγχαρεί από κοντά τον δήμαρχο, ο οποίος κατέβηκε από το βήμα για να βρεθεί ανάμεσά τους και να εισπράξει από κοντά της αγάπη τους!

Επάνω