"Απόδοτε ουν τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ", συνδικαλιστές!

«Απόδοτε ουν τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ», συνδικαλιστές!
«Απόδοτε ουν τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ», συνδικαλιστές!

Τη… μυωπική διάσταση που έχουν λάβει τα κρούσματα επιθέσεων των τελευταίων ημερών προς τα μέσα συγκοινωνίας (λεωφορεία και τρένα) της πρωτεύουσας, καλούνται να αντιμετωπίσουν – για μία ακόμη φορά – οι κάτοικοι του Ζεφυρίου, οι οποίοι με έκπληξη πληροφορούνται από τα μέσα ενημέρωσης ότι οδηγοί της λεωφορειακής γραμμής 735 (του Ζεφυρίου) αρνούνται να εκτελέσουν το δρομολόγιο, γιατί – όπως διατείνονται – εκτελούν… «μεροκάματο του τρόμου»! Το θλιβερότερο, δε, της υπόθεσης, είναι ότι το πρόβλημα που έχει προκύψει με κρούσματα στη Λ. Συγγρού, τους Άγιους Ανάργυρους και το Καματερό, «αποβιβάζεται» στην τοπική κοινωνία του Ζεφυρίου, με μαρτυρίες οδηγών που – σε κάποιες περιπτώσεις – είναι και οι ίδιοι κάτοικοι του Ζεφυρίου!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή:

 Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνονται σοβαρότατα περιστατικά, με πιο πρόσφατο αυτό στη λεωφόρο Συγγρού, το βράδυ της Δευτέρας (29/10), όταν το όχημα που εκτελούσε το δρομολόγιο Α2 χτυπήθηκε -πιθανότατα από βολίδα αεροβόλου- με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας επιβάτης. Παρόμοιες απρόκλητες επιθέσεις με πέτρες δέχθηκαν και οι γραμμές των αστικών λεωφορείων 701 και 704 επί της οδού Παπάγου στο Καματερό. Το θέμα, όπως είναι φυσικό, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις με την ανησυχία των οδηγών και επιβατών να εντείνεται για τα φαινόμενα.

Αυτό που ωστόσο προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι μία χαρακτηριστική επισήμανση σε ρεπορτάζ του newsbomb.gr με τίτλο «Αυτό είναι το μεροκάματο του τρόμου», βάση του οποίου, «δύο από τις περιοχές όπου σημειώνονται πολλές (;) – σχεδόν καθημερινές (;) επιθέσεις – είναι αυτές του Ζεφυρίου (;;;) και του Καματερού!«

Στην πραγματικότητα, κανένα ανάλογο περιστατικό δεν έχει καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων Α.Τ. Ζεφυρίου και καμία ανάλογη καταγγελία δεν έχει κατατεθεί ή έστω γνωστοποιηθεί στην τοπική δημοτική Αρχή! Γιατί απλούστατα, από την εποχή που επανήλθε – μετά από αιφνίδια διακοπή της – η λεωφορειακή γραμμή 735 ((30/06/17) https://gavata.news/1138-2/στην πόλη του Ζεφυρίου, τα κρούσματα επιθέσεων στα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Α. έχουν εξαλειφθεί!

Γεγονός που πιστοποιείται και από την παραδοχή του Προέδρου Εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Α., κ. Κωνσταντίνου Σιορίκη, ο οποίος σε αντίστοιχο ρεπορτάζ του site iefimerida.gr (Τρόμος για οδηγούς και επιβάτες λεωφορείων από επιθέσεις με πέτρες -Αλλάζουν δρομολόγια | iefimerida.gr)  αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεσματικής διαχείρισης αντίστοιχων προβλημάτων τον Δήμο Φυλής, στα όρια του οποίου (συγκεκριμένα στο Ζεφύρι) είχαν στο παρελθόν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά, αλλά κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς πάρθηκαν δραστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των περιπολιών, με αποτέλεσμα οι επιθέσεις κατά λεωφορείων να εκλείψουν!

Την άποψη του προέδρου, όμως ΔΕΝ συμμερίζεται το μέλος του Συνδικάτου Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Α., κ. Φώτης Νικολακόπουλος, ο οποίος στο ρεπορτάζ του newsbomb.gr, περιγράφει ότι στις γραμμές Ζεφυρίου και Καματερού «υπάρχει το πρόβλημα μεταφοράς τοξικομανών που διαπληκτίζονται μεταξύ τους μες στο λεωφορείο» και όπως ο ίδιος μάλιστα ομολογεί, πολλοί συνάδελφοί του… «ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να δουλέψουν, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ‘ρθουν να δουλέψουν, λόγω του προβλήματος που υπάρχει!»

Τι συμβαίνει τελικά και κάθε φορά που ένα περιστατικό βίας, παραβατικότητας και εγκληματικότητας συμβαίνει σε κάποια άλλη περιοχή του χάρτη, η «αφετηρία» των καταγγελιών θα βρίσκεται ΠΑΝΤΑ στο Ζεφύρι; Γιατί θα πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς το Ζεφύρι, χωρίς να «του» αναγνωρίζεται το θετικό αποτέλεσμα και η ευόδωση των προσπαθειών;

Προφανώς και ο ‘χειμερικός πόθος’ ορισμένων συνδικαλιστών, να επέλθει συγκοινωνιακός αποκλεισμός στην περιοχή του Ζεφυρίου επέστρεψε, αφορμής δοθείσης, με το σκεπτικό ότι… μεταφέρουν χρήστες ναρκωτικών ουσιών!

Καθώς, λοιπόν, είναι «ηλίου φαεινότερον» πως δεν είναι δυνατόν όλοι οι τοξικομανείς της Ελλάδος να συγκεντρώνονται στις στάσεις του 735, αλλά χρησιμοποιούν δεκάδες μέσα συγκοινωνίας για την καθημερινή τους μετακίνηση, η στήλη μας προτείνει τη μοναδική «σωτήρια λύση» για τους… φοβισμένους οδηγούς του Ο.Α.Σ.Α. και αυτή είναι η επιστροφή στην εποχή που οι… όνοι αποτελούσαν το βασικό μέσο μεταφοράς. Θα χρειαστεί, βεβαίως και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Ο.Α.Σ.Α. να αναζητήσουν μία νέα εργασία, εφόσον δεν θα έχουν πλέον αντικείμενο απασχόλησης: Ίσως των οδηγών αυτών!

Εδώ που τα λέμε, δεν θα ήταν και λίγα τα οφέλη: Τα γαϊδούρια μπορούν να ελιχθούν σε κλειστές στροφές και να διασχίσουν στενά, περιφραγμένα μονοπάτια που οδηγούν σε σπίτια. Δεν χρειάζονται ακριβά λάστιχα και σπανίως έχουν προβλήματα σε ολισθηρές επιφάνειες. Μεταφέρουν φορτία κάθε σχήματος και μεγέθους, κάνοντας κατ’ οίκον παράδοση σχεδόν οπουδήποτε. Κανένας αστυνομικός δεν θα σκεφτόταν να επιβάλει πρόστιμο σε ένα γαϊδούρι που μπαίνει αντίθετα σε μονόδρομο. Η δε στάθμευση δεν αποτελεί ποτέ πρόβλημα. Ένα γαϊδούρι μπορεί να πουληθεί περίπου 40 ευρώ, αλλά αν σκεφτείτε το κόστος της μεταφοράς με μηχανοκίνητο όχημα, δεν υπάρχει σύγκριση!

Αν πάλι θεωρηθεί υπερβολή η συγκεκριμένη πρόταση, αναλογιστείτε απλά την ποσότητα υπερβολής που ενέχεται στην παραδοχή ενός δημοσίου υπαλλήλου να δηλώνει ευθαρσώς ‘on camera’ την άρνηση των συναδέλφων του να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, φοβούμενοι τους… ναρκομανείς που μεταφέρουν! Απολαμβάνοντας ωστόσο τον μισθό που τους αποφέρει το υστέρημα και η φορολόγηση των πολιτών, για την εξυπηρέτηση που… ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να τους παρέχουν!

Γίνεται ωστόσο εύκολα αντιληπτό, ότι με την ίδια ευκολία και βάση της ίδιας «λογικής», θα μπορούσε να αρνηθεί ο πιλότος την εκτέλεση μιας πτήσης, ο καπετάνιος την πλεύση του πλοίου, ο αστυνομικός την περιπολία και ο ηλεκτρολόγος την αποκατάσταση μιας βλάβης σε σπίτι… κ.ο.κ. Κανένας επαγγελματίας – βλέπετε – δεν έχει το προνόμιο σ’ αυτή τη «γαϊδουροχώρα» να εξυπηρετεί κατ’ επιλογήν του ιατρικού, βιοτικού, κοινωνικού και πολιτικού τους υπόβαθρου, τους πολίτες! Ούτε και επιδεικνύουν οι επιβάτες, οποιουδήποτε μέσου συγκοινωνίας, ιατρική βεβαίωση ότι δεν πάσχουν από ψυχικά νοσήματα… Ούτε καν οι οδηγοί των μέσων από τα οποία εξυπηρετούνται οι πολίτες καθημερινά!!!

Επάνω