Yπό έλεγχο κρούσμα κορωνοϊού σε ΡΟΜΑ στο Ζεφύρι, αλλά οι χοροί… καλά κρατούν!

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Σε αυστηρή καραντίνα έχουν τεθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) οι ένοικοι διαμερίσματος στο Ζεφύρι, όπου φιλοξενείται γυναίκα Ρομά από τη Λαμία.

Τη γυναίκα αναζήτησε, το βράδυ της Πέμπτης 23 Απριλίου 2020, το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου, για να της γνωστοποιήσει το θετικό αποτέλεσμα του τεστ για κορωνοϊό, στο οποίο υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού της, στο Νοσοκομείο Παίδων.

Ο Ε.Ο.Δ.Υ. και το Α.Τ. Ζεφυρίου έχουν αναλάβει τον έλεγχο της καραντίνας στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, την ιχνηλάτηση του κρούσματος, καθώς και τη λήψη επιπλέον μέτρων, σε περίπτωση που κριθεί ότι απαιτούνται.

Από την πλευρά του ο Δήμος Φυλής, μετά από συνεργασία του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκου, με τους συναδέλφους του της Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη και της Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιώργο Αντωνόπουλο, προχώρησε σε ενημέρωση και διανομή υγειονομικού υλικού στους ενοίκους των γειτονικών διαμερισμάτων, ενώ έγινε και απολύμανση στους κοινόχρηστους χώρους και στο parking της πολυκατοικίας.

Την απειθαρχία, ωστόσο, που εξακολουθούν να επιδεικνύουν ορισμένοι Ρομά στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, προδίδουν με προκλητικότητα μέσω κοινοποιήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στιγμιότυπων από τα γλέντια που διοργανώνουν, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που αποκαλύπτει σε άρθρο του το protothema.

Yπό έλεγχο κρούσμα κορωνοϊού σε ΡΟΜΑ στο Ζεφύρι, αλλά οι χοροί... καλά κρατούν!

Yπό έλεγχο κρούσμα κορωνοϊού σε ΡΟΜΑ στο Ζεφύρι, αλλά οι χοροί... καλά κρατούν!

Στο γλέντι που φαίνεται να οργανώθηκε σε κλειστό χώρο στο Ζεφύρι, την Πέμπτη το βράδυ, οι Ρομά που έδωσαν το «παρών» έκαναν το ακριβώς αντίθετο απ’ όσα ορίζουν οι οδηγίες και οι συστάσεις των ειδικών: Συγκεντρώθηκαν, δηλαδή, πολλά άτομα μέσα σε κλειστό χώρο και χωρίς να τηρούν κανένα απολύτως μέτρο προστασίας, δημιούργησαν κλίμα νυχτερινού κέντρου διασκέδασης.

Πηγή: https://www.protothema.gr