"Silly talk" για το Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου...

“Silly talk” για το Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου…
“Silly talk” για το Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου…

Ε, λοιπόν, ξέρετε; Αυτή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της “29ης Οκτωβρίου” στον Δήμο Φυλής, έχει αρχίσει να αποκτά μορφή και αξία… Επετειακού γεγονότος! Και δεν ξέρω αν μια μέρα θα της αποδίδουμε τις πρέπουσες τιμές, αλλά το βέβαιο είναι πως περνά στην τοπική ιστορία, ως τη μοναδική – ίσως – συνεδρίαση που οι… “διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες σε blog της αντιπολίτευσης, εξάντλησαν την εβδομαδιαία ειδησεογραφία τους σε αυτή, παράγοντας οκτώ (!), επαναλαμβάνω το νούμερο, 8 άρθρα – “μανιφέστο” (… φράση και άρθρο μας πάει, σαν κόψιμο ένα πράμα!) για να αναλυθούν τα γεγονότα ούτως ώστε να πειστεί το πόπολο για το πόσο… “ανάξια” των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι η διοίκηση του Δήμου και πόσο εσφαλμένη ήταν η ετυμηγορία του 57% των δημοτών, την άνοιξη του ’19!!

Ήταν τόση, δε, η ανάγκη αποδείξεως του σημαντικού ρόλου της αντιπολίτευσης στη διοίκηση της περιοχής που, προς σκοπού, επιστρατεύθηκε εκτεταμένη διαδικτυακή έρευνα για να βρεθούν και επεξεργαστούν με την κατάλληλη εφαρμογή της… κοπτοραπτικής τέχνης, βίντεο με αποσπάσματα από δηλώσεις του Δημάρχου από παλαιότερα δημοτικά συμβούλια. Έως και… “προπαγανδιστικές συνθέσεις” πρότερων προεκλογικών αγώνων ανασύρθηκαν, για να διακωμωδήσουν με χλεύη τις – προ και μετά εκλογών – συνεργασίες των δύο επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων με την παράταξη του Χρήστου Παππού!

Silly talk και… “Μούτι Pythons” αντιπολίτευση!

Η αδυναμία της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φυλής, να “σταθεί” με σοβαρότητα στη θέση που την όρισαν οι δημότες γίνεται ακόμη πιο έντονη, από τη στιγμή που η διοίκηση επέλεξε να μπει “επιθετικά” στη διακυβέρνηση του τόπου και να προχωρήσει σε ένα μπαράζ  σημαντικών πρωτοβουλιών που θα ενδυναμώσουν την επίτευξη των προγραμματικών της στόχων.

Ως κομπάρσοι και σε απόλυτη ταύτιση με τις επιταγές της… “ντουντούκας”, στην… “παράσταση” που επιχειρήθηκε να στηθεί από οργανωμένους φορείς που μάχονται για το κλείσιμο της χωματερής, αλλά και ως κατάλοιπο μιας έντονης προεκλογικής περιόδου από την οποία γίνεται όλο και πιο φανερή η δυσκολία του απεγκλωβισμού, είναι γεγονός πως το… silly talk της αντιπολίτευσης – κατά τη συνεδρίαση της 29ης Οκτωβρίου – εξαντλήθηκε σε προσωπικές επιθέσεις και διαξιφισμούς, λαϊκισμό, στείρα “κατηγορώ” και ειρωνεία, παρά σε… ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ επί των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση και που απαιτούσαν την απόλυτη σοβαρότητα στον χειρισμό και στη λήψη αποφάσεων.

Τίποτα, ωστόσο, απ’ όσα αιτιολόγησαν το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Παππού – Μπουραϊμη, δεν θα ήταν αρκούντως πειστικά για τον απλό παρατηρητή της συνεδρίασης να κατανοήσει με συμπάθεια την απόφαση του κ. Μπουραϊμη να συνεργαστεί με τη διοίκηση, από την… απονενοημένη δήλωση που εκστόμισε μετά από τη βάσανο όσων υπόμεινε να ακούει στις διαμαρτυρίες των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης: “Εδώ είναι… ψυχοπαθολογικές προσωπικότητες! Δεν εξηγείται διαφορετικά!

√ Για “συμπαίκτες” έκανε λόγο ο κ. Άρης Μπρέμπος, δεν υπολόγισε όμως το… VAR!

Κάποιος, ωστόσο, που θεωρείται έμπειρος αυτοδιοικητικός και… “παίζει μπάλα” στο γήπεδο της πολιτικής, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός μπροστά από την εστία του, καθώς η τεχνολογία του βίντεο ριπλέι (VAR), που δίνει τη δυνατότητα επανελέγχου όλων των φάσεων, μπορεί να ανατρέψει το σκορ υπέρ του αντιπάλου – εκεί που δεν το περιμένει!

Έτσι και στην περίπτωση του κ. Άρη Μπρέμπου, που απευθυνόμενος στη διοίκηση κατήγγειλε πως έκαναν… “συμπαίκτη, αυτόν που κάποτε κατηγορούσαν ως καταχραστή”, ο έλεγχος VAR εντόπισε… αυτογκόλ!!!

Και γιατί ήταν αυτογκόλ η αναφορά του κ. Μπρέμπου σε… “συμπαίκτη, αυτόν που κάποτε κατηγορούσαν ως καταχραστή”; Μα γιατί ακριβώς πίσω από την πλάτη του κάθονταν δυο… πρώην “αντίπαλοι” που πριν από 2 περίπου χρόνια, έπαιζαν σε διαφορετικά γήπεδα και αντάλλασσαν στους δημοτικούς αγώνες παρόμοιας υπόθεσης, “πασούλες” με… πτηνά, όπως αυτά της κότας και του παγωνιού!

Αναφερόμαστε βεβαίως στους συντρόφους του κ. Μπρέμπου και “συμπαίκτες” – πλέον – κ.κ. Καμπόλη και Σκαμαντζούρα, που ίσως και να ένιωσαν άβολα οι άνθρωποι με την τοποθέτηση του δημοτικού τους συμβούλου, ενθυμούμενοι τις… μεταξύ τους κόντρες!

Κυκλοφορούν ακόμα, εξάλλου, τα επίμαχα βίντεο στο διαδίκτυο και για πάσα… αμφισβητούμενη φάση, υπάρχει το VAR!!!

Αλλά είπαμε… “η κότα του γείτονα φαίνεται σαν χήνα!”

√ Απ’ τα πτηνά στους… πουλοπιάστες!

Γνωρίζατε εσείς, αλήθεια, ποιος είναι ο… “πουλοπιάστης”; Έτσι λέγεται αυτός που στήνει ξόβεργες για να αιχμαλωτίσει πουλιά!!! Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, έκανα κακές σκέψεις για τη λέξη μέχρι να εντοπίσω την ερμηνεία της σε λεξικό· ελπίζω να μη βιαστήκατε να κρίνετε κι εσείς!

Τώρα, λοιπόν, που διαθέτουμε τη γνώση και απαλλαγμένοι από κάθε τύπου “ενοχές”, μπορούμε με μεγαλύτερη ευκολία να τη συνδυάσουμε με τους… “πουλοπιάστες” – διώκτες του κυρίου Πουλιάση, που μπορεί μεν να του στέρησαν μια πιθανή Αντιδημαρχία, εξακολουθεί δε να τους προκαλεί φρικτό πονοκέφαλο το γεγονός ότι, ενώ αρχικά φάνηκε πως πιάστηκε στις… ξόβεργες που του έστησαν, ο Παππούς τον “ελευθέρωσε” και του έδωσε την ευκαιρία να “πετάξει”, ορίζοντάς τον Πρόεδρο στους Παιδικούς Σταθμούς της Χασιάς!!! Γιατί όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός “κάλλιο πουλάκι στο κλαδί, παρά γαλιάντρα στο κλουβί” …

Έ-ξ-α-λ-λ-ο-ι οι… πουλοπιάστες! “Από πού και ως πού ένας “δημότης” στους Παιδικούς; Ας όριζε έναν τοπικό, έναν υπερτοπικό, έναν ατοπικό, έναν… υπερατλαντικό, έναν εξωγήινο, κάποιον άλλον – τέλος πάντων – από τους 3000 κάτοικους της Χασιάς! Γιατί τον Πουλιάση;;; Γιατί;;;” , έσκουζε η τυπωμένη σε 24άρα κατακόκκινη γραμματοσειρά “φωνή” της… απελπισίας, πριν καταλήξει στο επικό: “Τόση απαξίωση για τη δημοτική ενότητα Φυλής από τον Δήμαρχο;”

“Απαξίωση”;;; Συγγνώμη, αλλά αυτό, μιλώντας με… ποδοσφαιρική ορολογία, ονομάζεται ΝΤΡΙΜΠΛΑΡΙΣΜΑ!!! Τσ, τσ, τσ…

Μα τις αδαής, αλήθεια, θα θεωρούσε “απαξίωση” προς τη δημοτική ενότητα της Φυλής, την τοποθέτηση του… “δημότη” Δημήτρη Πουλιάση – όπως αρέσκονται προς χάριν “υποβάθμισης” της αξίας και του αυτοδιοικητικού του παρελθόντος να τον αναφέρουν – στην Προεδρεία των Παιδικών Σταθμών της Χασιάς, που η εμπειρία μιας επιτυχημένης αυτοδιοικητικής πορείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εκτιμήθηκε στις πρόσφατες εκλογές με 1123 σταυρούς προτίμησης από τους συνδημότες του, όταν ο υψηλότερος σε σταυροδοσία εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης – ο κ. Καμπόλης, δηλαδή, που διετέλεσε και Αντιδήμαρχος Οικονομικών, προτιμήθηκε από… 997 ψηφοφόρους;

Εεεε, δεν θεωρείται δα και απαξιωτικό για μία δημοτική ενότητα, να ανατίθεται η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών της σε έναν τρις εκλεγμένο μεταξύ των πρώτων κατά την τελευταία 10ετία… “δημότη”! Σωστά;

√ Εν κατακλείδι…

Εμείς, πάντως, θα το δηλώνουμε, ώσπου να γίνει απολύτως κατανοητό: Οι νόμιμοι και ανοικτοί “γάμοι” δεν μας απασχολούν τόσο, όσο τα… “κρυφοπαντρέματα – φανεροπομπέματα”! Αυτά για το παρόν και αναμείνατε στο ακουστικό σας…

Επάνω