Κίνηση φιλανθρωπίας από μαθητές του 1ου Δημοτικού Ζεφυρίου!

Κίνηση φιλανθρωπίας από μαθητές του 1ου Δημοτικού Ζεφυρίου!
Κίνηση φιλανθρωπίας από μαθητές του 1ου Δημοτικού Ζεφυρίου!

 

 

Είναι συνήθης η είδηση ένα ίδρυμα να κάνει δωρεά σε σχολεία, μα το γεγονός οι μαθητές ενός δημοτικού σχολείου να προσφέρουν δωρεά σε ένα ίδρυμα είναι πράξη σπάνια και αξιόλογη, ενδεικτική των αξιών αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας που καλλιεργούνται και προάγονται μέσα από την Παιδεία!

Σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου, εργάστηκαν με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και είχαν την ευκαιρία, παράλληλα με τις ευχάριστες δραστηριότητες της δημιουργίας ενός Χριστουγεννιάτικου Bazaar, να κάνουν – με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν – δωρεά ειδών πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Βρεφών η «Μητέρα», στο Ίλιον, αλλά και να συνδράμουν οικονομικά στη θεραπεία ασθενούς μαθητή από επαρχιακό σχολείο.

Έτσι, λοιπόν, αντιπροσωπεία μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου, συνοδευόμενη από 4 εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Νίκο Ματαράγκα, επισκέφτηκε χθες (17/01) το ίδρυμα «Μητέρα» και κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τους υπεύθυνους, προσέφερε αναγκαία για το ίδρυμα είδη.

Τα είδη αυτά αγοράστηκαν με ένα μέρος των χρημάτων του Χριστουγεννιάτικου Bazaar, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του σχολείου, με δημιουργίες των ίδιων των παιδιών, ενώ το υπόλοιπο των χρημάτων διατέθηκε για τη θεραπεία σοβαρώς πάσχοντα μαθητή σχολείου της Κοζάνης.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου, που με την πράξη τους ανέδειξαν το κοινωνικό πρόσωπο του σχολείου, διατηρώντας αναλλοίωτες κάποιες σημαντικές αρχές στην ουσία της εκπαίδευσης: Της ευαισθητοποίησης στον εθελοντισμό, της κοινωνικής δράσης και της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο!

 

 

Επάνω