Copy paste το μήνυμα του υπ. δημάρχου για την Τρίτη Ηλικία;

Copy paste το μήνυμα του υπ. δημάρχου για την Τρίτη Ηλικία;
Copy paste το μήνυμα του υπ. δημάρχου για την Τρίτη Ηλικία;

Κύριε ελέησον… Ολόκληρο γραφείο Τύπου, εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα μέσα, για να βγει στη δημοσιότητα ένα μήνυμα… «copy paste» εκθέτοντας – για μία ακόμη φορά – έναν… πρωτάρη υποψήφιο, που έχει μπροστά του λίγους μόλις μήνες για να «χτίσει» το προφίλ του και να κάνει «ένα βήμα μπροστά για την πόλη»;

Πριν λίγες ώρες βγήκε στη δημοσιότητα το μήνυμα του υποψήφιου Δημάρχου Φυλής κ. Αλέξανδρου Κουλοχέρη για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, στο οποίο διαβάσαμε – πραγματικά με συγκίνηση – λόγια τρυφερά, γεμάτα «έμπνευση» κι ευαισθησία…

… Κι εκεί που «σερφάρουμε» ανέμελα στο διαδίκτυο έχοντας νωπές ακόμη στο μυαλό τις φράσεις του «αφηγήματος»… τι να δούμε;;; Τέτοια ταύτιση απόψεων και φαντασίας, δεν ξανάγινε! Ένα «δίδυμο» μήνυμα για την τρίτη ηλικία από τον Πρόεδρο του  Οργανισμού Προσχολικής  Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αλεξάνδρειας (ΟΠΑΚΟΜ) κ. Παντόπουλου Αθανάσιου!

*** (τα χρώματα στα κείμενα εξυπηρετούν την αντιστοίχιση των κοινών σημείων των δύο μηνυμάτων).

Το Μήνυμα Του Υπ. Δημάρχου Φυλής κ. Αλεξάνδρου Κουλοχέρη Για Την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας:  

«Οι πρωταγωνιστές της σημερινής ημέρας, η οποία είναι αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία, είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι γονείς, οι παππούδες και  οι γιαγιάδες μας. Άνθρωποι που κουβαλούν τη σοφία και τις εμπειρίες ζωής πολλών δεκαετιών, πρόσωπα που σηματοδότησαν το ξεκίνημα και την πορεία της δικής μας ζωής.
Η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, είναι  κάτι περισσότερο από υπενθύμιση, είναι   η ουσιαστική ενασχόληση με τους δικούς μας ανθρώπους.
Στους φρενήρεις ρυθμούς της σύγχρονης ζωής και με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας αποτελούν τους στυλοβάτες της οικογενειακής εστίας.
Οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι και γενικά τα άτομα της τρίτης ηλικίας  χρειάζονται σεβασμό. Έχουμε βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς  να φροντίσουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους.
Εμείς πιστεύουμε και σχεδιάζουμε μια βελτιωμένη κοινωνική πολιτική για την Τρίτη Ηλικία. Με σύγχρονες δομές στο Δήμο, ικανές να καλύψουν βασικές ανάγκες σε θέματα υγείας και  φροντίδας. Στόχος και υποχρέωση μας, είναι η ενίσχυση και ενεργοποίηση τους, μέσα από τον σχεδιασμό των κατάλληλων προγραμμάτων και δραστηριοτήτων.
Έχουμε βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς  να φροντίσουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους.
Επιθυμούμε να τους ενισχύσουμε το αίσθημα ανεξαρτησίας, αυτάρκειας, προσφοράς και κοινωνικής συμμετοχής ώστε να τους δώσουμε τη θέση που τους αξίζει.
Για να μπορούν με ελπίδα να βλέπουν την επόμενη μέρα. Για να μπορούν να ζουν και όχι να επιβιώνουν!
Η σκέψη μας είναι κοντά τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας προσέφεραν και όσα μας προσφέρουν.
Ένα βήμα μπροστά …  δίπλα στην Τρίτη Ηλικία, κάθε μέρα

 

Το μήνυμα του Προέδρου του  Οργανισμού Προσχολικής  Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας (ΟΠΑΚΟΜ) κ. Παντόπουλου Αθανάσιου:

Παγκόσμια Ημέρας Τρίτης Ηλικίας: Μήνυμα του Σάκη Παντόπουλου

«Οι πρωταγωνιστές του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας αφιερωμένης στην Τρίτη Ηλικία είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι γονείς, οι παππούδες και γιαγιάδες μας, άνθρωποι που κουβαλούν τη σοφία και τις εμπειρίες ζωής πολλών δεκαετιών, πρόσωπα που σηματοδότησαν το ξεκίνημα και την πορεία της δικής μας ζωής.

Ειδικά στις δύσκολες και απαιτητικές σύγχρονες συνθήκες ζωής μας, που τις επηρεάζει καταλυτικά η δεινή οικονομική συγκυρία, οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας, έχουν επανέλθει στο προσκήνιο της ενεργού δράσης αφού αποτελούν τους στυλοβάτες των παιδιών τους και των εγγονιών τους.

Μέσα από το ΚΑΠΗ και το Βοήθεια στο σπίτι στο νομικό πρόσωπο στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους συμπολίτες μας της Τρίτης Ηλικίας και τους παρέχουμε κάθε δυνατή διευκόλυνση μέσα από υποδομές που έχουμε δημιουργήσει και συνεχώς αναβαθμίζουμε για τη διασφάλιση της ψυχικής τους υγείας και της ενεργής κοινωνικής τους παρουσίας αλλά και μέσα από υπηρεσίες που σταθερά τους παρέχονται. Η σκέψη μας είναι κοντά τους και ο σχεδιασμός μας πάντοτε προβλέπει δομές και δράσεις για την εξυπηρέτησή τους ιδιαίτερα σε θέματα υγείας, απασχόλησης, φροντίδας, ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχαγωγίας.

Αναγνωρίζοντας ότι δίχως το δικό τους μόχθο και τη δική τους δαπάνη ζωής δεν θα είχαμε την ποιότητα που έχει σήμερα η δική μας ζωή, τους ευχαριστούμε. Κι ελπίζουμε να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους και χρήσιμοι στις ανάγκες τους γιατί το αξίζουν».

https://www.alexandreia-gidas.gr/2017/27680/#

Μη νομίζετε. Ακόμη και τα υπόλοιπα μπλα-μπλα που δεν έχουν χρωματάκι… τα ίδια είναι, με διαφορετικά λόγια! Τρία είναι λοιπόν τα τινά: Ή «ψωνίζουν» από τις ίδιες πηγές τις… συγκινητικές ευχές τους, ή μοιράζονται τους ίδιους επικοινωνιολόγους, ή ο ένας κόπιαρε τον άλλον! Ε, μετά απ’ αυτό αγαπητοί «συνάδελφοι», όχι από το CNN – από το… FBI θα μου γίνει πρόταση συνεργασίας!!!

Είναι απορίας άξιο ωστόσο και πέρα από κάθε καλαμπούρι: Γιατί να έχει ανάγκη ένας νέος άνθρωπος τη «βακτηρία» έτοιμων κειμένων, για να εκφράσει ένα τρυφερό ευχετήριο μήνυμα προς τους ηλικιωμένους του Δήμου; Και κυρίως: Γιατί θα πρέπει να… υπόσχεται κοπιαρισμένες «δομές και δράσεις» στους ηλικιωμένους αυτού του Δήμου; Επειδή δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της παράταξης, ή επειδή οι ηλικιωμένοι δεν ξέρουν να… σερφάρουν;

Σχόλια
Επάνω