Δημοσία δαπάνη η κηδεία του ηρωϊκού εθελοντή πυροσβέστη Βασίλειου Φιλώρα

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλειου Φιλώρα θα τελεστεί δημοσία δαπάνη.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής της αναγνώρισης της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας που επέδειξε ο Βασίλης Φιλώρας όταν, στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, συνέτρεξε ανιδιοτελώς να βοηθήσει τους συμπολίτες του, επιτελώντας στο ύψιστο το καθήκον του και η μνήμη του νέου αυτού ανθρώπου και της εξαιρετικής του προσφοράς θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό όλων των Ελλήνων, όπως και η στάση του θα αποτελεί παράδειγμα για τις επόμενες γενεές.

Σε κλίμα βαθύτατης οδύνης τελέσθηκε πριν λίγη ώρα η κηδεία του 38χρονου Βασίλη Φιλώρα, που είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την οποία υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Η κ. Σακελλαροπούλου προσήλθε στον Ναό κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Το παρόν έδωσαν επίσης η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Νίκος Πέππας και πλήθος κόσμου.

Η άφιξη της ΠτΔ στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, για την κηδεία του άτυχου εθελοντή δασοπυροσβέστη, στον σύνδεσμο που ακολουθεί: