5 χρυσά, 8 αργυρά και 5 χάλκινα... Απ' το Ζεφύρι, με αγάπη!

5 χρυσά, 8 αργυρά και 5 χάλκινα… Απ’ το Ζεφύρι, με αγάπη!
5 χρυσά, 8 αργυρά και 5 χάλκινα… Απ’ το Ζεφύρι, με αγάπη!

Με τη συναισθηματική ώθηση του σκοπού της διοργάνωσης των αγώνων, που ήταν αφιερωμένοι στον αείμνηστο Δάσκαλό τους, οι αθλητές και αθλήτριες του Διονύση Κατηφόρη και του Χρήστου Αθανασιάδη, δεν θα μπορούσαν παρά να αντεπεξέλθουν αντάξια αυτού του υψηλών προδιαγραφών 1ου Πανελλήνιου Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής / Ελευθέρας Πάλης & Γυναικών «Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου» που πραγματοποιήθηκε στο «σπίτι» τους, το Κλειστό Γυμναστήριο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», στο Ζεφύρι. Με εξαιρετικές εμφανίσεις που τους απέφεραν 5 χρυσά, 8 αργυρά και 5 χάλκινα μετάλλια, τα παιδιά της Πάλης του Ζεφυρίου, τίμησαν τη μνήμη του Δασκάλου τους, τον Σύλλογο, αλλά και την πόλη τους, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι το Ζεφύρι, που κάποιοι επιμένουν να το αντιμετωπίζουν περιφρονητικά ως μια «ξεχασμένη γωνιά της Αττικής» κι «επικίνδυνη περιοχή του χάρτη», διαθέτει μεγάλη ψυχή και πολλά αποθέματα ταλαντούχων παιδιών που ξέρουν, «παλεύοντας» καθημερινά με αξιοπρέπεια και περηφάνια για την πόλη τους, να τη δοξάζουν και να τους διαψεύδουν!

Με συνέπεια, μεθοδικότητα και προσήλωση στον στόχο, ο «πρωτεργάτης» αυτών των επιτυχιών, που δεν είναι άλλος από τον σπουδαίο προπονητή τους Διονύση Κατηφόρη, ο οποίος, σαν να ήταν μόλις χθες όταν μας δήλωνε στην πρώτη του συνέντευξη στο #gavatanews τον Οκτώβρη του ’16: «Θέλω οι αθλητές μου να είναι περήφανοι που είναι Ζεφυριώτες, όπως είμαι κι εγώ!» Μέσα σε δύο χρόνια κατόρθωσε, όχι μόνο να αναδείξει τους αθλητές του, αλλά με την πολύτιμη στήριξη της δημοτικής αρχής και των άξιων συνεργατών του, έφερε στην πόλη του Ζεφυρίου μια διοργάνωση για την οποία θα είναι περήφανη όλη η «παλαιστομάνα» Φυλή και όλη η Ελλάδα! Ήταν εξάλλου ολοφάνερο, από  την αθρόα προσέλευση των κατοίκων του Ζεφυρίου που κατέκλυσαν τον «Σπάρτακο» για να θαυμάσουν από κοντά τους αθλητές που αλλάζουν το «brand name» της περιοχής, πως είναι υπερήφανοι γι’ αυτά τα παιδιά!!!

Διονύσης Κατηφόρης (δεξιά), Χρήστος Αθανασιάδης (αριστερά). Οι προπονητές της πάλης του Ζεφυρίου

Με λόγια ικανοποίησης, βγαλμένα από την ψυχή, ο προπονητής τους, Διονύσης Κατηφόρης, μας δήλωσε: «Το Πανελλήνιο Τουρνουά Πάλης «Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου», που διοργανώθηκε στη μικρή μας πόλη – το Ζεφύρι – προς τιμήν του αείμνηστου Δασκάλου μας, ήταν ένα όνειρο που κατακτήθηκε μετά από επίμονες προσπάθειες πολλών μηνών. Ήταν, παράλληλα, κι ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες: Το Ζεφύρι, η παρεξηγημένη και κακοχαρακτηρισμένη περιοχή μας, διαθέτει πολύτιμο ‹υλικό› – αυτό που διέκρινε και αγάπησε κι ο Ντίνος – μα πάνω απ’ όλα διαθέτει μία κοινωνία ενωμένη σαν γροθιά, που αναγνωρίζει, υπερασπίζεται και πολλαπλασιάζει τα υγιή κύτταρά της! Ήταν πολύ συγκινητική η παρουσία των κατοίκων του Ζεφυρίου στην διοργάνωση, ανθρώπων που ίσως να παρακολουθούσαν για πρώτη φορά το άθλημα, έσπευσαν όμως να στηρίξουν την προσπάθεια και να τιμήσουν τη μνήμη του Ανθρώπου που πίστεψε και επένδυσε σε αυτά τα παιδιά.

Με την αμέριστη και απαράμιλλη συμβολή των συνοδοιπόρων μας σ’ αυτό το έργο που επιτελείται, για την ανάδειξη του αθλήματος της Πάλης και των παιδιών του Ζεφυρίου, είχαμε το αποτέλεσμα που όλοι απόλαυσαν και τους οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη: Του Δημάρχου μας Χρήστου Παππού, των Αντιδημάρχων Θανάση Σχίζα και Γιάννη Μαυροειδάκο, του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» Γιώργου Μαυροειδή, του Γενικού μας Αρχηγού Βασίλη Νικολαϊδη, αλλά και όλων των παραγόντων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς και όλους τους φίλους και συναδέλφους των παλαιστικών συλλόγων, που με μεγάλη προθυμία και χαρά προσήλθαν σ’ αυτή τη «γιορτή της Πάλης» και κυρίως εκείνους που ταξίδεψαν διανύοντας πολλά μίλια και χιλιόμετρα για να αποτίσουν τιμή στη μνήμη του μεγάλου Δασκάλου μας, του Ντίνου, με τη συμμετοχή τους!!!

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς, που χωρίς την πολύτιμη αγάπη τους και αρωγή, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί…

Οι αθλητές και αθλήτριές μας κατόρθωσαν να αποσπάσουν για μία ακόμη φορά σημαντικές διακρίσεις, αλλά έχει μικρή σημασία μπροστά σ’ αυτό που ουσιαστικά όλοι εισπράξαμε: Πάλεψαν περήφανα για τον τόπο τους!!! Από το Ζεφύρι, με αγάπη λοιπόν…«

Τα μετάλλια και οι θέσεις που απέσπασαν οι 21 αθλητές του Ζεφυρίου:

ΧΡΥΣΑ

Κατηφόρη Κωνσταντίνα (ελευθέρα)

Αθανασιάδης Θανάσης (ελληνορωμαϊκή)

Αθανασιάδης Θοδωρής (ελληνορωμαϊκή)

Μάνος Νικολαϊδης (ελληνορωμαϊκή)

Ιωσήφ Συρόπουλος (ελληνορωμαϊκή)

ΑΡΓΥΡΑ

Σταυροπούλου Ελένη (ελευθέρα)

Κομίνη Μαρίνα (ελευθέρα)

Παρνασσός Θανάσης (2005 – ελληνορωμαϊκή)

Παρνασσός Θανάσης (2008 – ελληνορωμαϊκή)

Κοσμάς Θανάσης (ελληνορωμαϊκή)

Λέχος Άγγελος (ελληνορωμαϊκή)

Αθανασιάδης Παναγιώτης (ελληνορωμαϊκή)

Ψύχας Δημήτρης (ελληνορωμαϊκή)

ΧΑΛΚΙΝΑ

Μαρκόπουλος Μάριος (ελληνορωμαϊκή)

Γιαγτζημιχάλης Νίκος (ελληνορωμαϊκή)

Λάζος Κωνσταντίνος (ελληνορωμαϊκή)

Κομίνης Ηλίας (ελληνορωμαϊκή)

Παρνασσού Ελένη (ελευθέρα)

Στην 4η θέση οι: Γιαγτζημιχάλης Σάββας, Κίνας Γιώργος και Φουντής Δημήτρης

Την απονομή των μεταλλίων στους διακριθέντες αθλητές του Πανελλήνιου Τουρνουά Πάλης «Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου» έκαναν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής κ. Θανάσης Σχίζας, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών κ. Γιώργος Κούρκουλος και ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου και μέλος του Δ.Α.Σ., κ. Γιάννης Μαυροειδάκος, ο οποίος – εκ μέρους του Συλλόγου – βράβευσε και τον παλαιστή Δημήτρη Μαργαρίτη, για το ασημένιο μετάλλιο που απέσπασε στους Διεθνείς αγώνες που έγιναν στα Μετέωρα, στα τέλη Ιουνίου του ’18.

Επάνω