Σεμνή τελετή για τον Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ, όπως αρμόζει στους πρωταθλητές

Σεμνή τελετή για τον Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ, όπως αρμόζει στους πρωταθλητές
Σεμνή τελετή για τον Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ, όπως αρμόζει στους πρωταθλητές

 

Με μια λιτή, μα πλούσια σε δράση και επιτυχίες τελετή, ο Σύλλογος Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ Άνω Λιοσίων καλωσόρισε την έναρξη της καινούριας χρονιάς, με την κοπή της βασιλόπιτας για τα μέλη του, μία μόλις μέρα μετά την ανάδειξη του Συλλόγου σε Πανελλήνιο Πρωταθλητή Πάλης Γυναικών για το 2018! Τίτλος που προέκυψε ως απαύγασμα της πολυετούς εμπειρίας του προπονητή της γυναικείας ομάδας ελευθέρας πάλης, κ. Αντρέα Χριστοδουλάκη, με τις διακρίσεις των αθλητριών του στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελευθέρας/Ελληνορωμαϊκής Πάλης Ανδρών & Γυναικών, στο οποίο απέσπασαν 4 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο. Και στο TAE KWON DO, όμως, οι αθλητές του Συλλόγου έφεραν 2 Παγκόσμιες και 4 Πανευρωπαϊκές επιτυχίες.

Ο Α.Ο. Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων είναι ένας ανιδιοτελής σύλλογος που μετρά 28 χρόνια παρουσίας στο αθλητικό σκηνικό, διοικείται από εθελοντές που αγαπούν τον αθλητισμό και φιλοξενεί στους κόλπους του τα αθλήματα του TAE KWON DO και της Ελευθέρας Πάλης Γυναικών. Φυτώριο πρωταθλητών, προπονητών και παραγόντων, αθλητές που με τις Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές επιτυχίες τους εξασφάλισαν και την επαγγελματική τους αποκατάσταση με διορισμό τους στο δημόσιο, έχουν τα «ένσημά» τους στον σύλλογο των Ευπυρίδων Άνω Λιοσίων.

 

Θαυμασμός και συγκίνηση τα συναισθήματα που πλημμύρισαν την αίθουσα των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, για τα παιδιά που κόντρα στα σημεία των καιρών, βάζουν στόχους και δουλεύουν σκληρά για την επίτευξή τους. Γονείς, αθλητές και επίσημοι που παραβρέθηκαν στη σεμνή τελετή κοπής της πίτας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη βράβευση των παιδιών που διακρίθηκαν στο άθλημά τους, αναγνωρίζοντας με προσφορά τιμητικής πλακέτας την αξιόλογη προσπάθειά τους.

 

Στον σύντομο απολογισμό για το 2017 που έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Χρήστος Παππούς, αναφέρθηκε στις επιτυχίες των δύο αθλημάτων στον αγωνιστικό τομέα:

Για την Πάλη: Πρωταθλήτριες Ελλάδος στην Ελευθέρα Πάλη αναδείχθηκαν τα τμήματα Νεανίδων, Κορασίδων και Γυναικών και συμμετοχή τριών αθλητριών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στα Άνω Λιόσια.

Για το TAE KWON DO: Επιτυχίες στο Κύπελλο Ελλάδος και συμμετοχή σε 4 Τουρνουά στο εξωτερικό.

Ο κ. Χρήστος Παππούς, τέλος, παρότρυνε τους αθλητές να συνεχίσουν να προσπαθούν καθώς, τόσο η διοίκηση του Συλλόγου, όσο και το αθλητικό νομικό πρόσωπο  «Η ΠΑΡΝΗΘΑ», αλλά και ο Δήμος ήταν και θα είναι συμπαραστάτες τους. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γιώργος Βαστάκης, ακολουθώντας το πρωτόκολλο, ευχαρίστησε τον κ. Γιώργο Μαυροειδή για την άρτια συνεργασία και αφιέρωσε το πρώτο κομμάτι στον κ. Χρήστο Παππού, «τον άνθρωπο που χωρίς αυτόν δεν υφίσταται Σύλλογος«, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε. Ακολούθως συνέχισαν τη διαδικασία οι επίσημοι προσκεκλημένοι, απονέμοντας παράλληλα με την κοπή της βασιλόπιτας, τα βραβεία στους διακριθέντες αθλητές.

 

Ανάμεσα στους επίσημους που τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή του Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ ήταν:

Ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ», κ. Γιώργος Μαυροειδής, η συμβολή του οποίου στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Φυλής είναι καθοριστική για τις επιτυχίες όλων των παιδιών του Δήμου Φυλής και απευθυνόμενος στους αθλητές των Ευπυρίδων, τους ανακοίνωσε ότι «άμεσα θα ανανεωθεί ο αθλητικός ρουχισμός, ενώ η πόρτα του θα είναι ανοιχτή για ότι άλλο χρειαστούν». Συνεχάρη μάλιστα τους προπονητές του Συλλόγου για το έργο τους καθώς, όπως τόνισε, πάνω απ’ όλα είναι παιδαγωγοί!

Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Νίκος Χατζητρακόσιας, έκανε λόγο για έναν Σύλλογο «πρωταθλητή στον αθλητισμό». Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος σε θέματα Α.Π.Ε.- Ύδρευσης/Ηλεκτροφωτισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Νέας Γενιάς., κ. Μαρίνος Σαρλάς, ο οποίος απένειμε τα εύσημα στο προεδρείο για το έργο του, ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας Πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου κ. Βασίλης Νικολαϊδης, ο Πρόεδρος του Κολυμβητικού Σωματείου ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ Άνω Λιοσίων, κ. Γιώργος Παπαριστείδης, που ευχήθηκε με τη σειρά του «πολλές επιτυχίες στους αθλητές χωρίς τραυματισμούς», από τον Εύνικο Γ.Α.Σ. ο κ. Φίλιππος Σταμακολιός, από τον Σύλλογο Δροσούπολης η κ. Άννα Τσαμπούκου και ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής Ελληνορωμαϊκής Ανδρών 2018, κ. Πέτρος Εμμανουηλίδης.

 

***Ευχαριστούμε θερμά την επαγγελματία κ. Γιάννα Τσίγκου, για τη διάθεση φωτογραφικού υλικού.

Επάνω