Προτεραιότητα στα αξιόπιστα τοπικά sites από τη facebook!

Προτεραιότητα στα αξιόπιστα τοπικά sites από τη facebook!
Προτεραιότητα στα αξιόπιστα τοπικά sites από τη facebook!

Σε μια ευρύτερη προσπάθεια του Facebook να ανταποκριθεί στις κριτικές που έχει δεχθεί ότι οι αλγόριθμοί του προωθούν την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα, η facebook πήρε την πρωτοβουλία να δώσει προτεραιότητα στις ειδήσεις από αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης του διαδικτύου.

Το Facebook εφεξής θα δίνει έμφαση και στα νέα από τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αυτή είναι η τελευταία ιδέα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για να βελτιώσει το ενημερωτικό περιεχόμενο του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά, «τα τοπικά νέα μας βοηθούν να καταλάβουμε τα θέματα που ενδιαφέρουν περισσότερο τις κοινότητες που ζούμε». Με τον τρόπο αυτό, τόνισε, οι χρήστες του Facebook θα ενθαρρυνθούν να εμπλακούν προσωπικά περισσότερο στα ζητήματα αυτά και να «κάνουν τη διαφορά». «Οι σχετικές έρευνες δείχνουν ότι η ανάγνωση τοπικών ειδήσεων σχετίζεται άμεσα με την πιο ενεργή συμμετοχή των πολιτών», πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook σχολίασε σε ανάρτησή του: «Ξεκινώντας από σήμερα, πρόκειται να δείχνουμε περισσότερες ιστορίες από ειδησεογραφικές πηγές της πόλης σας» . Πρόσθεσε ότι αν ένας χρήστης «ακολουθεί κάποιον τοπικό εκδοτικό οργανισμό ή μοιράζεται μια τοπική ιστορία, αυτή μπορεί πλέον να εμφανίζεται ψηλότερα στο News Feed».

Η εν λόγω αλλαγή θα εφαρμοσθεί αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες εντός του έτους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το BBC.

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ποιες πηγές ειδήσεων (εθνικές ή τοπικές) θέλουν να βλέπουν στην κορυφή του δικού τους News Feed.

Επάνω