Φυσικό αέριο: Τεράστιο το οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος του Δήμου Φυλής

Φυσικό αέριο: Τεράστιο το οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος του Δήμου Φυλής
Φυσικό αέριο: Τεράστιο το οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος του Δήμου Φυλής

Τη δυνατότητα να συνδεθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου αποκτούν κάτοικοι και επιχειρήσεις στη Φυλή. Η συμφωνία του Δήμου με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής για την τροφοδοσία ενεργοβόρων κτιρίων του δήμου με φυσικό αέριο, άνοιξε τις… πόρτες για πρόσβαση στο φυσικό αέριο και στους κατοίκους της περιοχής.

Σε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Φυλής κ. Χ. Παππού και στελεχών της Ε.Δ.Α. Αττικής συμφωνήθηκε συνεργασία με πρώτο βήμα τη σύνδεση του δημοτικού κολυμβητηρίου για το οποίο η αλλαγή του καυσίμου θα αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση στην κατανάλωση, αλλά και αξιόλογο περιβαλλοντικό όφελος με εκτιμώμενη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 230 τόνους.

Για τη σύνδεση του κολυμβητηρίου στο δίκτυο διανομής θα αναπτυχθούν 900 μ. δικτύου χαμηλής πίεσης, στα οποία θα μπορούν να συνδεθούν και όσοι καταναλωτές βρίσκονται κατά μήκος του αγωγού, καθώς και ένας σταθμός τροφοδοσίας, ενώ τα έργα υποδομής περιλαμβάνουν ακόμα 1.500μ. δικτύου μέσης πίεσης και ένα σταθμό διανομής που θα εξυπηρετεί την περιοχή.

Παράλληλα, η Ε.Δ.Α. Αττικής θα εκπονήσει μελέτη της περιοχής για τη μελλοντική ανάπτυξη δικτύων με στόχο τη σύνδεση περαιτέρω δημοτικών κτιρίων, επαγγελματιών αλλά και οικιακών καταναλωτών.

Ο Δήμαρχος Χ. Παππούς επισήμανε ότι η εγκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο, θα μειώσει το ενεργειακό κόστος για τις δημοτικές εγκαταστάσεις και για τους δημότες και εντάσσεται στο πλαίσιο της βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου με στόχο ο Δήμος Φυλής να ανακηρυχθεί Πράσινος Δήμος. Από την πλευρά της Ε.Δ.Α. Αττικής, ο Επιχειρησιακός Διευθυντής Διανομής, κ. Α. Τόσιος, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Δημάρχου για την ενεργειακή ανάπτυξη της περιοχής και πρόσθεσε ότι σύντομα, τόσο ο Δήμος, όσο και οι δημότες θα καρπωθούν τα οφέλη από τη χρήση του φυσικού αερίου.

Πηγή: http://www.pronews.gr

Επάνω