Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο "μέγας" Αλέξανδρος Παπαδάτος!

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο «μέγας» Αλέξανδρος Παπαδάτος!
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο «μέγας» Αλέξανδρος Παπαδάτος!

Τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών που διεξήχθησαν στην Τουρκία υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ανάμεσά τους και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Παπαδάτος – ο «μέγας Αλέξανδρος της πάλης» – από τα Άνω Λιόσια, με τον προπονητή του κ. Νίκο Αποστόλου. Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξανδρος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ελληνορωμαϊκή πάλη (130κ.) και το ασημένιο στην ελευθέρα (125κ.), στην Ολυμπιάδα Κωφών που διεξήχθη στη Σαμψούντα της Τουρκίας (17 – 27 Ιουλίου).

Εκτός όμως από τα μετάλλια του Αλέξανδρου, η ελληνική αποστολή επέστρεψε με: ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο από την εθνική μπάσκετ κωφών γυναικών και δύο χάλκινα μετάλλια στο ταεκβοντό, στα 58κ. ανδρών με τον Παύλο Λιότσο και στα 67κ. γυναικών με την Μαρία Φουλεδάκη.

Τους αθλητές συνόδευσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.  Οι αθλητές χάρισαν στον κ. Παυλόπουλο μία μπάλα με τις υπογραφές τους και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους έδωσε από ένα αναμνηστικό.

Κατά την ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι «η διάκριση είναι στο DNA των Ελλήνων, πέρα και έξω από την όποια ιδιαιτερότητα έχει ο καθένας. Ξέρει το μειονέκτημα να το μετατρέπει σε πλεονέκτημα.» Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους αθλητές για τις επιτυχίες τους και τους ζήτησε να συνεχίσουν και στην υπόλοιπη ζωή τους, σε αυτό που μπορούν και πρέπει να κάνουν και να μην το βάζουν ποτέ κάτω.

 

 

Επάνω