Παραδόθηκε στον Δ. Φυλής το βόρειο τμήμα της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω

Παραδόθηκε στον Δ. Φυλής το βόρειο τμήμα της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω
Παραδόθηκε στον Δ. Φυλής το βόρειο τμήμα της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω

 

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω από την Περιφέρεια Αττικής και παραδόθηκε στην κυκλοφορία ένα έργο που αφορά άμεσα την κυκλοφοριακή διευκόλυνση των κατοίκων του Δήμου Φυλής.
Το έργο κατασκευής μέρους του βορείου τμήματος της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω στα Άνω Λιόσια, έχει συνολικό μήκος 2.400 μ. Η αφετηρία βρίσκεται στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο του Ολυμπιακού Κέντρου Πάλης και καταλήγει στη συμβολή με την προέκταση της οδού Ιονίου Πελάγους. Η εν λόγω οδός είναι μια αρτηρία δύο κατευθύνσεων με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση 3,25 μ. πλάτους η καθεμία και νησίδα πλάτους 4,30 μ. στον άξονα.
Στο έργο που παραδόθηκε και Φορέας Λειτουργίας του (υπεύθυνος για τη συντήρηση) θα είναι ο Δήμος Φυλής, περιλαμβάνονται:
* Ειδική γέφυρα συνολικού μήκους 130μ. από προεντεταμμένο σκυρόδεμα στην άνω διάβαση ρέματος Γιαννούλας
* Εργασίες οδοποιίας και αποχέτευσης των ομβρίων της οδού
* Τέσσερις ισόπεδοι κόμβοι (κόμβος Βυζαντίου, κόμβος Φυλής, Καραϊσκάκη – Ρόδων, κόμβος Ιονίου Πελάγους)
* Κιβωτοειδείς οχετοί κάτω από το οδόστρωμα για την διευθέτηση των ομβρίων
* Ηλεκτροφωτισμός – σήμανση – φωτεινή σηματοδότηση (των κόμβων Βυζαντίου, Φυλής και Καραϊσκάκη – Ρόδων)
* Τεχνικά έργα για την προστασία του έργου (τοιχία αντιστήριξης σε διάφορες θέσεις).
Επισημαίνεται ότι, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής σε λίγες μέρες θα προβεί στην ηλεκτρονική ανάρτηση διακήρυξης για τη δημοπράτηση του έργου που αφορά την κατασκευή της πεζογέφυρας στο κόμβο της Βυζαντίου, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.
Στην παραλαβή του έργου παραβρέθηκαν, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής με την υπεύθυνη προϊσταμένη ΤΟΜΕ Μαρία Ουρανού και οι επιβλέποντες του έργου, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής με τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης, ως μέλη της επιτροπής παραλαβής του έργου.

Επάνω