"Μπράβο στον γιο μου που "απέτυχε" στις Πανελλήνιες"

«Μπράβο στον γιο μου που «απέτυχε» στις Πανελλήνιες»
«Μπράβο στον γιο μου που «απέτυχε» στις Πανελλήνιες»

Υπάρχουν κι αυτά τα παιδιά… Τα παιδιά που ΔΕΝ κατόρθωσαν να δουν το όνομά τους στη λίστα των επιτυχόντων των Πανελλαδικών εξετάσεων, που όμως κόπιασαν και κυνήγησαν το όνειρό τους με το ίδιο σθένος με αυτό του συμμαθητή τους που «πέτυχε» να εισαχθεί σε μία σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπάρχει κι ένας γονιός – ένας πολύτεκνος ιερέας – που το όνομά του ελάχιστα ενδιαφέρει, καθώς στη θέση του θα μπορούσαν να βρίσκονται χιλιάδες γονείς, ο οποίος ανάρτησε με περίσσια υπερηφάνεια στο fb την «αποτυχία» του παιδιού του και που ΔΙΚΑΙΩΣ η ανάρτησή του αυτή έχει γίνει viral! Αξίζει πραγματικά να παραδειγματιστούν από αυτή, όλοι οι γονείς που επαίρονται μόνο στις «επιτυχίες» των παιδιών τους:

«Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων 2017. Συγχαρητήρια στον τρίτο γιο μου τον Αλέξανδρο!!! Δεν πέρασε Πουθενά!!! Μπράβο που «απέτυχε». Μια χαρά. Κι αν πετύχαινε πάλι μπράβο θα του έλεγα γιατί ήθελε πολύ την σχολή της Πληροφορικής. Αλλά και τώρα που δεν τα κατάφερε, είναι όλα όμορφα. Και είμαι το ίδιο περήφανος γι αυτόν, και στην επιτυχία μα ιδιαιτέρως στην αποτυχία του. 

Οι μεγάλες στιγμές στην ζωή μας συγγενεύουν με μεγάλες ατυχίες και αποτυχίες. Όταν μικρέ μια μέρα θα κοιτάξεις πίσω την ζωή σου, και πλέον θα έχεις ώριμα μάτια θα δεις ότι τα λάθη, οι ήττες και οι αποτυχίες, σε προχώρησαν μπροστά και σε ώθησαν για κάτι άλλο που ήξερε ο Θεός μα εσύ τότε ούτε καν φανταζόσουν. Ο Steve Jobs είχε πει σε αποφοίτους, «Δεν υπάρχει αυτό που αποκαλούμε αποτυχία – αποτυχία είναι απλά η ζωή που προσπαθεί να μας αλλάξει κατεύθυνση…» Εγώ θα πρόσθετα ο Θεός που ανοίγει άλλους παράδοξους δρόμους. Και η αγαπημένη πονεμένη και «αποτυχημένη» Σαρλότ Ράμπλινγκ, μας φωνάζει μέσα από την δοξασμένη και πληγωμένη της ζωή, «ότι είμαστε εδώ το οφείλουμε σ΄αυτές τις στιγμές που μας δυσκόλεψαν. Αυτές οι στιγμές είναι η προίκα της ζωή μας…»

Γι αυτό θέλω να σου πω ότι δεν είμαι περήφανος μόνο στις επιτυχίες σου μα και στις φαινομενικές ήττες σου, γιατί αγαπώ αυτό που είσαι και οχι εκείνο που ήθελε ο εγωισμός μου να είσαι. Και γιατί αγαπώ εσένα, με όλα τα σημάδια της διαδρομής σου, που πίστεψε με δεν κρίθηκε σήμερα, απλά σήμερα ξεκίνησε. Και να σου πω και κάτι; Ποτέ δεν θα σε χρησιμοποιούσα για να νιώσω εγώ «επιτυχημένος». Δεκανίκι του δικό μου κενού δεν θα γινόσουν ποτέ. Σε αγαπώ γι αυτό που είσαι!!!

Να θυμάσαι μικρέ, ότι στα λάθη μας μαθαίνουμε, και ότι για να φτάσεις στον παράδεισο θα χρειαστεί να περάσεις πολλές φορές από την κόλαση. Καλό ταξίδι ζωής…»

Το gavata.news προτίμησε ν’ ασχοληθεί, λοιπόν, με ΑΥΤΑ τα παιδιά και να τους στείλει το εξής μήνυμα: Πάντα προσπάθεια. Πάντα αποτυχία. Δεν πειράζει. Προσπάθησε ξανά. Απότυχε ξανά. Απότυχε καλύτερα. Γιατί… «οι πολλά βάλλοντες επιτυγχάνουσι πολλάκις» (Πλούταρχος)

Επάνω