12η Αιμοδοσία στο Ζεφύρι: Δώρο ζωής για τον συνάνθρωπο!

12η Αιμοδοσία στο Ζεφύρι: Δώρο ζωής για τον συνάνθρωπο!
12η Αιμοδοσία στο Ζεφύρι: Δώρο ζωής για τον συνάνθρωπο!

Το αίμα, το πολύτιμο και μη εμπορεύσιμο αγαθό που διαθέτει το ανθρώπινο σώμα, μπορεί να αποτελέσει πραγματικό ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ σε όσους το έχουν ανάγκη, με την εθελοντική αιμοδοσία! Μια χειρονομία καλής θέλησης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο…

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, η Ένωση Γονέων Ζεφυρίου και η Επιτροπή Νέας Γενιάς Δήμου Φυλής, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου και του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, πραγματοποιούν την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζεφυρίου (09:00 – 13:00) την 12η Εθελοντική Αιμοδοσία, υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ».

Η εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Φυλής ξεκίνησε πριν από περίπου 6 χρόνια, με εμπνευστή και μεσολαβητή για την υλοποίηση αυτής της δράσης τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Φυλής κ. Θανάση Σχίζα και τον αγώνα για την επικράτηση του θεσμού στηρίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία και συμμετοχή όλη η τοπική κοινωνία.

Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος «Για το Παιδί» λειτουργεί, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού», για την κάλυψη των αναγκών σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, συγγενών δημοτών και κατοίκων.

Για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος «Για το Παιδί» διοργανώνονται εθελοντικές αιμοδοσίες σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενημερώνοντας και κινητοποιώντας παράλληλα τους δημότες για τη συμμετοχή τους σ’ αυτήν την υπέρτατη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Η ανεπάρκεια αίματος στον Δήμο μας, καθώς και σε ολόκληρη τη χώρα, αποτελεί ένα υπαρκτό πρόβλημα! Χωρίς εθελοντές αιμοδότες, που προσφέρουν αυτοπροαίρετα αίμα, δεν μπορεί να υπάρξει η ιατρική των μεταγγίσεων. Η δωρεά αίματος μόνο σε έκτακτη ανάγκη, για να σώσουμε τον συγγενή ή τον φίλο μας, δεν αποτελεί λύση του προβλήματος! Μόνο με τη συστηματική, εθελοντική αιμοδοσία αποκτούμε ασφάλεια για την αντιμετώπιση των αρρώστων μας.

Προσφέρω αίμα, σώζω μια ζωή! Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου, γινόμαστε ΟΛΟΙ εθελοντές αιμοδότες!

Σχόλια
Επάνω