Οι πιέσεις των δημοτών και του Δημάρχου Φυλής, επέφεραν τη λύση!

Οι πιέσεις των δημοτών και του Δημάρχου Φυλής, επέφεραν τη λύση!
Οι πιέσεις των δημοτών και του Δημάρχου Φυλής, επέφεραν τη λύση!

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που κανένας υποκειμενισμός δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ιστορική αλήθεια. «Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;» -που συνήθιζε να λέει και ο προσφάτως εκλιπών Κωνσταντίνος Μητσοτάκης – η προσέγγιση όλων των αντιδράσεων στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στον Δήμο Φυλής, με την επερχόμενη (από αύριο 31/07) συγκοινωνιακή δυσλειτουργία του προαστιακού σταθμού Άνω Λιοσίων, συνέκλινε στην κατεύθυνση να βρεθεί το ταχύτερο δυνατόν η λύση που θα διευκολύνει τη μετακίνηση των επιβατών.

Η πολυπόθητη αυτή λύση δόθηκε, ακριβώς στην εκπνοή της προθεσμίας που είχε θέσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την αντικατάσταση των δρομολογίων λόγω… έργων εκσυγχρονισμού (!), κι επισφραγίστηκε με την «ομαδική» – απολογητική προς τους πολίτες ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα το πρωί σε συνεργασία οι ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και το Υπουργείο Μεταφορών και για την έκδοση της οποίας είχαμε προειδοποιήσει προ δύο ημερών σε άρθρο μας ότι αναμενόταν μέσα στο Σαββατοκύριακο!

Οι πιέσεις των δημοτών με κάθε μορφής διαμαρτυρία, καθώς και η ασφυκτική πίεση του Δημάρχου Φυλής, κ. Χρήστου Παππού, που από την πρώτη κιόλας στιγμή «συμμάχησε» με τους δημότες του αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματός τους, κι έπειτα από πολύωρες συσκέψεις και συναντήσεις που πραγματοποίησε με υψηλόβαθμα στελέχη των συγκοινωνιακών οργανισμών καθώς και του Υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να μην υποστούν οι πολίτες ούτε μία ημέρα την ταλαιπωρία στην οποία τους καταδίκαζε η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν όλα τα μέρη στις εξής δεσμεύσεις:

  • Η μείωση των δρομολογίων να είναι προσωρινή
  • Ο σταθμός να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό μέχρι τον Δεκέμβρη
  • Να διατεθούν λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των επιβατών στο τμήμα Άνω Λιόσια – Νερατζιώτισσα και αντίστροφα

Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν από κοινού οι προαναφερθέντες αναφέρει τα εξής (με κόκκινα οι δικές μας παρατηρήσεις):

«ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31-07 ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΠΟ Α. ΛΙΟΣΙΑ- ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ ΤΟΥΣ

Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Γινόμαστε Ευρωπαίοι…
Μετά από 15 χρόνια αναμονής και εγκατάλειψης ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Αθήνας αποκτά ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.
Οι συνδέσεις με Κιάτο, Αεροδρόμιο και Χαλκίδα γίνονται απευθείας και ηλεκτροκίνητα και όχι με αλλαγή συρμών και ταλαιπωρία.
Οι παρεχόμενες εφεξής συγκοινωνιακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες στον πολίτη, αλλάζουν σελίδα και μπαίνουν σε ένα νέο σύγχρονο, φιλικό στο περιβάλλον και το χρήστη, κεφάλαιο.
Οι απαραίτητες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου και τον τελικό συντονισμό των συστημάτων, το οποίο στην ολοκλήρωσή του θα προσφέρει άλλου επιπέδου συγκοινωνιακό έργο στον πολίτη, δημιούργησαν, όπως είναι φυσικό, και κάποια προβλήματα.
Σε ό,τι αφορά στην αναγκαστική, λόγω των απαραίτητων έργων εκσυγχρονισμού και συντονισμού των συστημάτων, προσωρινή μείωση των δρομολογίων από Α. Λιόσια – Νερατζιώτισσα, και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη για εξεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα, ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 και μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών, δρομολογεί λεωφορεία σύνδεσης του Σταθμού Α. Λιοσίων με τη Νερατζιώτισσα, ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη διασύνδεση και μετεπιβίβαση των επιβατών, με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία.

Η απολογία…
Ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία κατοίκων, επιβατών και χρηστών (ναρκωτικών εννοούν; Γιατί δεν μπορώ να αποδώσω διαφορετικά αυτό τον διαχωρισμό «επιβατών» – «χρηστών»), αλλά είναι προσωρινή και για ένα έργο που έχει καθυστερήσει 15 ολόκληρα χρόνια από αδιαφορία και εγκατάλειψη και σήμερα γίνεται πραγματικότητα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Τα απαιτούμενα έργα στις Αχαρνές αναμένεται να ολοκληρωθούν από τον ΟΣΕ μέχρι τον Δεκέμβριο, ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους να δοθεί η δυνατότητα να πυκνώσουν τα δρομολόγια.

Η απαραίτητη διαφήμιση…
Η προσπάθεια για αναβάθμιση του Προαστιακού και του Σιδηροδρόμου ευρύτερα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
Μέσα στο φθινόπωρο η ηλεκτροκίνηση έως και τον Πειραιά θα είναι γεγονός, με την ολοκλήρωση του έργου της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν η Β’ φάση του Σταθμού Λαρίσης και η υπογειοποίηση των Σεπολίων.
Η χώρα ξαναβάζει το Σιδηρόδρομο στη ζωή της. Ένα γρήγορο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο.

Η αυτο-αποθέωση…
Συγχαρητήρια στην ΕΡΓΟΣΕ και σε όλους όσους συνέβαλαν εδώ και 1,5 χρόνο στην επίτευξη του στόχου αυτού και την ανατροπή της εικόνας εγκατάλειψης του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών.»

Τέλος και προς ενημέρωση του κοινού, η μετεπιβίβαση από τον προαστιακό σιδηρόδρομο στο λεωφορείο κι αντιστρόφως, θα γίνεται με το ίδιο εισιτήριο του προαστιακού, ενώ οι ώρες αναχωρήσεων των λεωφορείων (που θα ακολουθούν τις ώρες αναχωρήσεων & αφίξεων των συρμών) θα είναι οι εξής:
Από Άνω Λιόσια προς Νερατζιώτισσα: 06:15, 07:15, 08:15, 09:15, 10:15, 11:15, 12:15,13:15, 14:55, 15:55, 16:55, 17:55, 18:55 και 19:55
Από Νερατζιώτισσα προς Άνω Λιόσια: 06:40, 07:40, 08:40, 09:40, 10:40, 11:40, 12:40, 14:30, 15:30, 16:30, 17:30, 18:30, 19:30 και 20:30
Επάνω