Αφιερωμένη στο "νέο αίμα" η προσεχής Κυριακή από τον Δήμο Φυλής!

Αφιερωμένη στο «νέο αίμα» η προσεχής Κυριακή από τον Δήμο Φυλής!
Αφιερωμένη στο «νέο αίμα» η προσεχής Κυριακή από τον Δήμο Φυλής!

Ημέρα προσφοράς ζωής κι ελπίδας – ημέρα νεότητας η Κυριακή 9 Ιουλίου, για τον Δήμο Φυλής! Το διπλό κάλεσμα που απευθύνεται στους δημότες, έχει ως κοινό παρονομαστή το «νέο αίμα», συνδυάζοντας αρμονικά την εθελοντική αιμοδοσία με μία εκδήλωση αφιερωμένη στη νεολαία του Δήμου.

Η Ένωση Γονέων Ζεφυρίου και η Επιτροπή Νέας Γενιάς του Δήμου Φυλής, συντονίζουν την 9η Εθελοντική Αιμοδοσία, προκειμένου να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος «για το Παιδί«, σε συνεργασία με το νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού».

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο Δήμος Φυλής είναι επίσημα εγγεγραμμένος στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών (Σ.Ε.Α.), με νόμιμο διαχειριστή του Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Φυλής, κ. Θανάση Σχίζα, ο οποίος υπήρξε ο εμπνευστής και μεσολαβητής ώστε να υλοποιηθεί αυτή η δράση στον δήμο, που εδώ και 6 χρόνια κατορθώνει να συγκεντρώνει ικανές ποσότητες μονάδων αίματος, από τις οποίες δεν καλύπτονται μόνο οι ανάγκες των παιδιών, αλλά όλων των δημοτών της Φυλής!

«Ευχόμαστε και προσδοκούμε να στεφθεί για μία ακόμη φορά με επιτυχία αυτή η ανθρωπιστική μας δράση και οι εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν σ’ αυτή την πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο, καθώς είναι η πρώτη φορά που απευθύνουμε έκκληση για αίμα στην καρδιά του καλοκαιριού. Ο λόγος είναι η διαπίστωση ότι κατά τους θερινούς μήνες παρουσιάζεται μια αύξηση των τροχαίων και κατά συνέπεια είναι μεγαλύτερη και η έλλειψη αίματος από τις τράπεζες…», δηλώνει ο κ. Σχίζας στηριζόμενος στην ευαισθητοποίηση των δημοτών.

Οι εθελοντές αιμοδότες θα μπορούν να προσέρχονται για προσφορά στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στα Άνω Λιόσια, από τις 09:00 π.μ. μέχρι και τις 13:00 μ.μ. Η προσφορά αίματος δεν είναι ελεημοσύνη… Είναι η δύναμη της κοινωνίας, η δύναμη του ανθρώπου να σώσει έναν συνάνθρωπο!

Η εθελοντική αιμοδοσία προγραμματίστηκε να γίνει την ίδια ημέρα με τη «Γιορτή της Νεολαίας», που διοργανώνει η Επιτροπή Νέας Γενιάς του Δήμου Φυλής με Πρόεδρο τον κ. Μαρίνο Σαρλά και πάντα υπό την αιγίδα του κ. Γιώργου Μαυροειδή, Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού η «ΠΑΡΝΗΘΑ», όπου στις 21:30 μ.μ. στην Πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια, το νεανικό κοινό – και όχι μόνο – του Δήμου θα έχει την ευκαιρία να διασκεδάσει με τις επιτυχίες της Κατερίνας Στικούδη και του συγκροτήματος «Kings»!

Επάνω