11ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων: Μία ολοκαίνουργια σχολική μονάδα στα... αζήτητα!

11ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων: Μία ολοκαίνουργια σχολική μονάδα στα… αζήτητα!
11ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων: Μία ολοκαίνουργια σχολική μονάδα στα… αζήτητα!

Στα… “αζήτητα” παραμένει το 11ο Δημοτικό σχολείο Άνω Λιοσίων, μία ολοκαίνουργια σχολική υποδομή που ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου με ιδίους πόρους του Δήμου Φυλής, αντικαθιστώντας ένα παλιό ΣΕΚ που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη (οδός Μ. Κωνσταντίνου και Καλλινίκου), κάτω από το γήπεδο του Ακράτητου.

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του Δήμου Φυλής πέρασε από πολλούς σκοπέλους προκειμένου να δημιουργηθεί το κτίριο, η ίδρυση της σχολικής μονάδας δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (2078/04-06-2019)  με απόφαση του τ. υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και με σκοπό να λειτουργήσει κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2019 – 2020, εντούτοις, ούτε με την έναρξη του σχολικού έτους 2020 – 2021 ελήφθη η απόφαση από τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής για τοποθέτηση Δ/ντή και εκπαιδευτικού προσωπικού, προκειμένου να παράσχει σχολική στέγη σε δεκάδες μαθητές του Δήμου.

Το 11ο Δημοτικό των Άνω Λιοσίων αφορά ένα 6θέσιο σχολείο, συνολικής δυναμικότητας 150 μαθητών και – πέραν των έξι διδακτικών αιθουσών – διαθέτει γραφείο Διευθυντή, Γραφείο Δασκάλων, αίθουσα υπολογιστών, αποθήκη και λεβητοστάσιο.

Το νέο κτίριο αποτελείται από προκάτ κατασκευή βαρέως τύπου, με προδιαγραφές που εξασφαλίζουν υψηλή αντοχή και ασφάλεια, με διπλά ταβάνια και κεραμοσκεπή και αίθουσες που αερίζονται, είναι συνδεδεμένο με τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, ενώ σε όλους τους χώρους έχει γίνει εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού και θέρμανσης (καλοριφέρ).

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μάλιστα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας, προχώρησε και σε πρόσθετα έργα διαμόρφωσης του σχολικού προαυλίου, δημιουργώντας σε αυτό μία περιοχή αθλοπαιδιών, με τοποθέτηση παιδικών μπασκετών που περιλαμβάνουν τα προβλεπόμενα προστατευτικά και καθισμάτων (παγκάκια) περιμετρικά του αύλειου χώρου.

Το νέο δημοτικό του Δήμου Φυλής, με χαρακτηριστικά που το κατατάσσουν μεταξύ των σημαντικών σχολικών έργων της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά – όπως διαπιστώνεται και από τις εικόνες που ακολουθούν – ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αναμένει – για δεύτερη σχολική περίοδο – το “πράσινο φως” από την αρμόδια Διεύθυνση για τη λειτουργία του.  

Το κτίριο πριν την ανακατασκευή…

Το ανακατασκευασμένο 11ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων

Επάνω