1ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου: Όταν οι δάσκαλοι έχουν έμπνευση... "ζωγραφίζουν"!!!

1ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου: Όταν οι δάσκαλοι έχουν έμπνευση… “ζωγραφίζουν”!!!
1ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου: Όταν οι δάσκαλοι έχουν έμπνευση… “ζωγραφίζουν”!!!

Την εξαιρετική ιδέα της Γυμνάστριας του 1ου Δημοτικού Ζεφυρίου κ. Μαρίας Βικεντίου, υλοποίησε με μεγάλη έμπνευση, όρεξη και μεράκι η καθηγήτρια των εικαστικών του σχολείου, κ. Αθηνά Ρομπιέ, που με την πολύτιμη βοήθεια της συναδέλφου της κ. Λυδίας Δημακοπούλου, αλλά και την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, κατάφεραν με μια υπέροχη εικαστική παρέμβαση στην εξωτερική όψη του σχολείου να δώσουν μια διαφορετική αισθητική “πινελιά” που – αν μη τι άλλο – θα κάνει πιο ευχάριστο τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών στα διαλείμματα!

Το θέμα που κοσμεί ήδη την μία όψη του κτιρίου, για να επεκταθεί σταδιακά και περιμετρικά στις υπόλοιπες, είναι εμπνευσμένο από έργα του Έλληνα ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη, η καλλιτεχνική ταυτότητα του οποίου καθορίζεται από την ανάδειξη αγαπημένων του συμβολισμών (τρένο, καράβι, βέλος, βαλίτσα, κλπ) και τη σύνδεσή τους σε μία… “περιπέτεια δίχως τέλος”!

Χρώματα, σχήματα, καμπύλες και γραμμούλες, συνδυάζονται ευρηματικά από την καθηγήτρια κα Ρομπιέ στον τοίχο του δημοτικού, που κοιτώντας τον, ένας ολόκληρος καινούργιος κόσμος ανοίγεται πλέον μπροστά στα μάτια των μαθητών, για να σμιλεύει τη φαντασία τους.

∫ “Όπως άλλα παιδιά φτιάχνουν ιστορίες με λέξεις, εγώ έφτιαχνα ιστορίες με εικόνες τη μία πλάι στην άλλη, πάνω σε μια κορδέλα χαρτί που καμιά φορά έφτανε και τέσσερα μέτρα μάκρος. Βέβαια, οι δάσκαλοί μου άλλα με μαθαίνανε τότε. Ευτυχώς το ένστικτό μου δε λάθεψε…” (Αλέξης Ακριθάκης) ∫

Αξίζει, βεβαίως να σημειώσουμε ότι η ξεχωριστή αυτή ιδέα και ενέργεια, στηρίχθηκε εξ’ ολοκλήρου από τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, που ανέλαβαν και την αγορά των απαραίτητων υλικών (χρωμάτων, πινέλων) και με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου η ολοκλήρωση του έργου – στην πρώτη πλευρά του κτιρίου:

“Η έμπνευση των εκπαιδευτικών του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας έγινε χρώματα και όμορφα σχέδια. Ευχαριστούμε τη γυμνάστριά μας κυρία Βικεντίου Μαρία για την ιδέα. Ιδιαίτερα όμως την εικαστικό μας κα Αθηνά Ρομπιέ που υλοποίησε, σχεδίασε και ζωγράφισε αυτό το όμορφο έργο με την ιδιαίτερη ευαισθησία και ικανότητά της.  Ευχαριστούμε επίσης την έτερη εικαστικό μας κα Δημακοπούλου Λυδία για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε.”

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Διευθυντή και στους… “ανήσυχους” δασκάλους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου για την πρωτοπόρα δράση τους, που θα μπορούσε – γιατί όχι; – να βρει μιμητές και σε άλλα σχολεία της περιοχής!

* Το #gavatanews ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου κ. Γιώργο Ρουκουνιώτη, για τη διάθεση του φωτογραφικού υλικού.

Επάνω