Κάτοικοι Αττικής: Το καλοκαίρι καιγόμαστε, το χειμώνα πνιγόμαστε…

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Κάτοικοι Αττικής: Το καλοκαίρι καιγόμαστε, το χειμώνα πνιγόμαστε...

3ήμερος τυφώνας “Ίρμα” στην Καραϊβική: 25 νεκροί, δεκάδες τραυματίες.

Κάτοικοι Αττικής: Το καλοκαίρι καιγόμαστε, το χειμώνα πνιγόμαστε...

3ωρη καταιγίδα στη Δυτική Αττική: 16 νεκροί, 4 αγνοούμενοι, 23 τραυματίες.

Ένας κρατικός μηχανισμός ανεπαρκής… Ένα κράτος ανοργάνωτο και αδύναμο να αντιδράσει σε καταστροφικά κι επικίνδυνα για τη ζωή των πολιτών του φυσικά φαινόμενα… Μια χώρα ανοχύρωτη που “μπάζει” από παντού… Ακόμη και δίπλα από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, την Ελευσίνα, που πριν από ένα χρόνο ακριβώς γιόρταζε την… “μετάβαση στην EUphoria”!

Ένα κράτος που ο αρχηγός του, μετά τον τραγικό απολογισμό της κακοκαιρίας, δηλώνει ότι “το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε αυτή την ώρα είναι να κηρύξουμε εθνικό πένθος”, όντας ανίκανος να μας αποδείξει πιο ήταν το περισσότερο που έπρεπε να έχει κάνει… Με επιτόπια “έρευνα” που διενήργησε (κλασική περίπτωση πλέον) διέγνωσε για μία ακόμη φορά ότι “η προσπάθεια των πυροσβεστών και των εθελοντών είναι συγκινητική”, δεσμεύτηκε – για μία ακόμη φορά – ότι θα προχωρήσουν σε “άμεση αποκατάσταση των περιουσιών και επούλωση των πληγών” και ευχήθηκε – ωσάν… αντιπολίτευση! – “να αποτελέσει το έναυσμα για εγρήγορση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα συσσωρευμένων δεκαετιών”.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου που με την εγκληματική της αδράνεια και αμέλεια, εφόσον γνώριζε – σύμφωνα και με την αποκαλυπτική έκθεση της ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, από το 2012 – τους κινδύνους από πλημμύρα σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, καθώς και την αναγκαιότητα εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων, προκαλεί μοιράζοντας μηνυτήριες αναφορές κατά παντός… υπευθύνου, εξαιρώντας κατά συνέπεια τον εαυτό της από πάσα ευθύνη. Από τα λεγόμενα ωστόσο του πρωθυπουργού, ότι “πρόκειται για ένα σπάνιο και ακραίο καιρικό φαινόμενο”, αλλά και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, ότι “φταίει η… κλιματική αλλαγή”, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι υπεύθυνοι της φονικής πλημμύρας είναι το παγκόσμιο κλίμα, η σύνθεση της ατμόσφαιρας, ο ουρανός, τα σύννεφα… Μηνύστε τους, λοιπόν!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου ήταν επί ποδός, επιφορτισμένος με την ευθύνη της… ξενάγησης των αρχηγών κομμάτων, υπουργών, βουλευτών και άλλων VIPs του πολιτικού μας συστήματος, που έσπευσαν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα “αξιοθέατα” συντρίμμια που άφησε πίσω του το τσουνάμι λάσπης. Παραβλέποντας, δε, την πολύ πρόσφατη (από τις πυρκαγιές του Αυγούστου) σύσταση της κ. Δούρου “όταν επιχειρούμε σιωπούμε”, φρόντιζε από την πρώτη κιόλας στιγμή να εξάρει μέσω facebook, κι ενώ ακόμη ανασύρονταν σωροί των πνιγμένων ανθρώπων, “τη γιγάντια, διαρκή κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κράτους”, αλλά και τις – κατόπιν συμφοράς – ενέργειες της Περιφέρειας! Συνεντεύξεις, ζωντανές και μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις στα κανάλια… Βαρύ πρόγραμμα!

Κι ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται,  η κυβέρνηση λαμβάνει έκτακτα μέτρα πρόληψης και προστασίας των πολιτών: Κλείνει τα σχολεία της Αττικής με την πρώτη βροχούλα και… ταμπουρωνόμαστε στα σπίτια μας.

Κρυφτείτε να σωθείτε! Ως εκεί μπορεί…