Στα 40 του Μπάμπη Χολίδη, πέθανε και ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Ποζίδης

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Τραγικές οι συγκυρίες της θλιβερής είδησης: Στα 63 του χρόνια, ακριβώς στην ίδια ηλικία που πριν από 40 σχεδόν μέρες κόπηκε το νήμα της ζωής του αείμνηστου Ολυμπιονίκη Μπάμπη Χολίδη, άφησε την τελευταία του πνοή – επίσης προδομένος από την καρδιά του – ένας ακόμη σπουδαίος Έλληνας Ολυμπιονίκης της Πάλης, ο Γιώργος Ποζίδης, βυθίζοντας τους οικείους του, αλλά και την ευρύτερη “οικογένεια” της Πάλης στο πένθος… 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκλιπών βρισκόταν σε ταβέρνα στην Επανομή όταν υπέστη ανακοπή καρδιάς λίγο μετά τις 19:00. Σωριάστηκε στο έδαφος με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του, ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο προσπάθησαν να τον επαναφέρουν παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Γεννημένος το 1956 στην Μαυροπηγή Κοζάνης, ο Γιώργος Ποζίδης αποτελούσε αδιαμφισβήτητα μέλος της ελληνικής «dream team» της ελληνικής Πάλης, μαζί με τους Μπάμπη Χολίδη, Στέλιο Μυγιάκη και Πέτρο Γαλακτόπουλο.

Στα 40 του Μπάμπη Χολίδη, πέθανε και ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Ποζίδης

Είχε κατορθώσει να χτίσει μια πλούσια σε διακρίσεις αθλητική καριέρα: Ξεχώρισε στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 1984, όπου είχε βγει 6ος, ενώ είχε κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1981,1984), 4η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (1983) και 2η στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1979.

Ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα και είχε έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα κυρίως στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δίδαξε στα ΤΕΦΑΑ ως καθηγητής “θεωρία και μεθοδική της πάλης”, ενώ ως ομοσπονδιακός προπονητής μετείχε σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων (1988, 1992, 1996). Επίσης διετέλεσε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάλης.

Ο Γιώργος Ποζίδης, που όλοι θα τον θυμούνται ως τον… “τίμιο γίγαντα”, άφησε πίσω του δύο γιούς, το Θεόδωρο και το Μιχάλη και μία κόρη, την Ευμορφίλη.