Οι φοιτητές στο “στόχαστρο” του προεκλογικού αγώνα των υποψηφίων του Δήμου Φυλής!

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις προεκλογικές υποσχέσεις των υποψηφίων για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, καθώς διαπιστώνεται ότι κάποιοι εστιάζουν ιδιαίτερα στο ευαίσθητο κομμάτι της εκπαίδευσης και κυρίως στη… φοιτητιώσα νεολαία του Δήμου Φυλής – οι οποίοι θα είναι και για πρώτη φορά ψηφοφόροι – εντάσσοντας στα “σχέδια και όνειρά τους” γι’ αυτούς, ενισχυμένα προγράμματα που πολλές φορές αγγίζουν και τα όρια της αστειότητας! Όπως για παράδειγμα προχθές αναφερθήκαμε στην περίπτωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης “Δύναμη Συμμετοχής”, κ. Δημήτρη Μπουραϊμη, ο οποίος διατείνεται πως “θα φροντίσει” ακόμη και για την… επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων!

Ήρθε, όμως, η ώρα του έτερου υποψήφιου συνδυασμού της “ΕΥΠΟΛΙΣ” να φανερώσει τα δικά της σχέδια για τους φοιτητές του τόπου. Για τον κ. Αβράμη, τον επικεφαλής της παράταξης, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά και η στήριξη των φοιτητών πιο… “ουσιαστική”, όπως τη χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή του! Επειδή, όμως, η ουσία είναι μία (και ο μπακλαβάς… γωνία!) θα πρέπει να ασχοληθούμε κι εμείς ιδιαιτέρως με τα σχέδια αυτά της “ΕΥΠΟΛΙΣ” για τους φοιτητές.

“Έχει και λέει”, λοιπόν:

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2017 – 2018

Τα μέλη της ΕΥΠΟΛΙΣ και ο Γιώργος Αβράμης, παρακολουθήσαμε την Πέμπτη 3-1-2019 στα τοπικά Μ.Μ.Ε την εκδήλωση για την βράβευση των παιδιών μας, που εισήχθησαν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα το έτος 2017-2018, από τον Δήμο Φυλής.

Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας, θερμά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία σε ότι έχουν επιλέξει να κάνουν τα παιδιά μας. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη, ευχόμαστε και στις οικογένειες τους, που θα πρέπει να στηρίξουν για ακόμη μια φορά τα όνειρα τους. Γνωρίζω πολύ καλά την μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει, ΟΛΗ η οικογένεια, για την ολοκλήρωση των σπουδών σας. Γνωρίζω πολύ καλά επίσης, τι θα πει για μία οικογένεια ‘’ΦΟΙΤΗΤΗΣ’’, ειδικά σε επαρχιακή πόλη. Στην ίδια θέση που είστε εσείς σήμερα, βρέθηκα και εγώ κάποτε σαν φοιτητής.

Γι αυτό και εμείς σαν ΕΥΠΟΛΙΣ για την παιδεία, έχουμε άλλα όνειρα και σχέδια !!!!!!!!

Τους φοιτητές δεν θα τους κάνουμε περιοδεύοντα θίασο με κομπάρσους, όλους τους πολιτικάντηδες που βρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή, μήπως και τσιμπήσουν κανένα “ψηφαλάκι”. Ο Δήμος πρέπει να σταθεί πραγματικά δίπλα στον φοιτητή και όχι με εκδηλώσεις βιτρίνας !!!!!!!!!!

Η ΕΥΠΟΛΙΣ θα είναι ουσιαστικά δίπλα στον φοιτητή με ταυτόχρονη στήριξη όλης της οικογένειας καθ’ όλη την διάρκεια της φοίτησης τους!

Η ΕΥΠΟΛΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ σε προεκλογικές φιέστες εντυπωσιασμού μέσω της παιδείας και των παιδιών μας !!!

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ όταν γίνουμε διοίκηση σε ουσιαστική βοήθεια προς τους φοιτητές και τις οικογένειές τους όπως:

1. Το χρηματικό βραβείο που θα εισπράττει κάθε Νέος φοιτητής, θα είναι 500€. Το ποσό αυτό θα δίνεται στην αρχή του εκάστοτε ακαδημαϊκού έτους, για την κάλυψη μέρους των πρώτων εξόδων του φοιτητή και ΟΧΙ αρχές του χρόνου, όπως γίνεται από την σημερινή διοίκηση του Δήμου.

2. Έκπτωση άνω των 50%, σε όλους τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας των οικογενειών τους.

3. Παροχή πλήρους υποτροφίας, για όλα τα έτη φοίτησης, στους φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

(Τα “κουτάκια” με το ρύζι, τα μακαρόνια και οι οδοντόβουρτσες, θα ανήκουν στο παρελθόν!!!!!!).

Γιατί εμείς στην ΕΥΠΟΛΙΣ θέλουμε οι οικογένειες των φοιτητών να στέκονται όρθιες, με αξιοπρέπεια απέναντι στο ιερό καθήκον που έχουν να στηρίξουν τα παιδιά τους.

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΠΟΛΙΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΒΡΑΜΗΣ”, κλείνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση!

Οι φοιτητές στο "στόχαστρο" του προεκλογικού αγώνα των υποψηφίων του Δήμου Φυλής!

Τώρα ΕΜΕΙΣ “έχουμε και λέμε”, λοιπόν:

Καταρχήν ο κ. Αβράμης θεωρεί “περιοδεύοντα θίασο” τους φοιτητές που κατέκλυσαν την αίθουσα του Δημαρχείου για να παραλάβουν τον έπαινό τους και το χρηματικό έπαθλο από τη διοίκηση του Δήμου και “κομπάρσους πολιτικάντηδες” όσους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης τίμησαν με την παρουσία τους τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση! Έτσι αποφάσισε να “δικαιολογήσει” προφανώς και τη δική του απουσία από την εκδήλωση βράβευσής τους που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Ε.Σ.Ε. κ. Νίκο Χατζητρακόσια (όπως απουσίαζε και από τη βράβευση των νέων φοιτητών του Ζεφυρίου, που πραγματοποίησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ζεφυρίου στα “Ζεφύρεια 2018”). Ο ίδιος εξάλλου παραδέχεται, ότι την παρακολούθησε στα… τοπικά Μ.Μ.Ε.! Ως απλός “θεατής”, δηλαδή…

(Οφείλουμε να πούμε, βεβαίως, ότι ο κ. Αβράμης ΔΕΝ ήταν η μοναδική απουσία από την εκδήλωση. Απουσίαζαν κι “άλλοι” που… “Επενδύουν στην Παιδεία” και κόπτονται για το μέλλον των νέων της περιοχής!!!)

 

Ο κ. Αβράμης, λοιπόν, αφού συνεχάρη τους νέους φοιτητές για την επιτυχία τους ολίγον… καθυστερημένα (μετρά 5 μήνες η επιτυχία τους!) και τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές, με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε τα… “σχέδια και όνειρα” που κάνει για εκείνους! Τι σχεδιάζει και ονειρεύεται, λοιπόν; Τα εξής τρία:

  • Ωσάν… “πλειοδότης σε πλειστηριασμό”,  ανακοινώνει τη δική του “προσφορά” ανεβάζοντας το ποσό της επιβράβευσης στα… 500 ευρώ (“κατακυρώνεται”, λοιπόν)! Ποσό μάλιστα που υπόσχεται να δίνει 4 μήνες νωρίτερα! 
  • Ονειρεύεται επίσης έκπτωση άνω του 50% σε όλους τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Ε.Υ.Δ.Α.Π., Φυσικό Αέριο) των οικογενειών των φοιτητών!!! (… αν η έκπτωση ίσχυε και για τον ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας, αναρωτιέμαι ποια οικογένεια δεν θα ήθελε έναν φοιτητή μέλος της; Αυτή δεν είναι παράταξη. Αυτό είναι το… “Εκπτωτικό Χωριό Φυλής”!)
  • Το… “κουτάκι με τα ρύζια και τα μακαρόνια”, όπως ο ίδιος υποτιμητικά χαρακτηρίζει τη δράση του Δήμου “Κοντά στον Φοιτητή”, με πακέτα ειδών πρώτης ανάγκης που αποστέλλει μηνιαίως ο Δήμος στους φοιτητές που σπουδάζουν στην επαρχία, ωχριά μπροστά στον σχεδιασμό του κ. Αβράμη: Εκείνος, λέει, θα αναλαμβάνει να παρέχει ΠΛΗΡΗ… υποτροφία – για όλα τα έτη φοίτησης –  των φοιτητών που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Μετά απ’ όλα αυτά που ακούγονται προεκλογικά, μήπως να το σκεφτόμασταν να ξαναδώσουμε όλοι οι δημότες Φυλής Πανελλήνιες;;; Μήπως; Γιατί νομίζω πως βάση των… παροχών που μας υπόσχονται, αυτή θα είναι και η μόνη λύση στην κρίση! ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ, λοιπόν.Οι φοιτητές στο "στόχαστρο" του προεκλογικού αγώνα των υποψηφίων του Δήμου Φυλής!