#gavatanews

Με μεγαλοπρέπεια η λιτάνευση της εικόνας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Ζωφριά

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Με λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και πλήθους πιστών ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 6 Αυγούστου, ο διήμερος θρησκευτικός εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Ζωφριά.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, μετ΄ αρτοκλασίας, και Θείου Κηρύγματος στον οποίο προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κόκλας συνεπικουρούμενος από πληθώρα ιερέων από ναούς του Δήμου και της Μητροπόλεως.

Στη σημασία της μεγάλης γιορτής αναφέρθηκε στο κήρυγμά του ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κόκλας ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να ανέβουν όπως ο Χριστός το Όρος, να μεταμορφωθούν και να λάμψουν με τη Χάρη του.

Την εικόνα συνόδεψε πλήθος πιστών με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής η οποία απέδωσε τις δέουσες τιμές υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Νίκου Καλομοίρη.

Την εικόνα προσκύνησαν και συνόδευσαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Λιάκου και Γιώργος Αβράμης, ο Αναπληρωτής Δημάρχου για θέματα παιδικών σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Βαγγέλης Χριστοφιλάκης ενώ τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών Γιώργο Κώτσηρα και τον βουλευτή Δ. Αττικής Βαγγέλη Λιάκο εκπροσώπησαν συνεργάτες τους.

Από την πλευρά του ο εφημέριος του ναού π. Γεώργιος Χάρδας ευχαρίστησε τον κόσμο, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους ιερείς και τους ψάλτες για τη συμμετοχή τους και ευχήθηκε σε όλους πνευματικό πλούτο και υγεία ψυχής και σώματος.

Αμέσως μετά το τέλος της αρτοκλασίας ακολούθησε κέρασμα που πρόσφερε σε ιερείς και επισήμους ο πατέρας Γεώργιος και ετοίμασαν οι κυρίες του ναού. Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε από τον εφημέριο του Ι.Ν. π. Γεώργιο Χάρδα Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 19.00 το απόγευμα ολοκληρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις με την παράκληση της Παναγίας.

Δείτε όλα τα άρθρα μας …

To site του Δήμου Φυλής …

  • Τοπικά νέα
  • Αναλύσεις επικαιρότητας
  • Δημο-Φυλής Ιστός
  • Έρευνες
  • Αθλητισμός
  • Τοπικά νέα
  • Αναλύσεις επικαιρότητας
  • Δημο-Φυλής Ιστός
  • Έρευνες
  • Αθλητισμός
  • #gavatanews
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • #gavatanews
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
Facebook-f

Design Artis

#gavatanews
  • Αρχική
  • Δημο-Φυλής Ιστός
  • Τοπικά νέα
  • Αναλύσεις επικαιρότητας
  • Έρευνες
  • Αθλητισμός
  • Επικοινωνία
  • Αρχική
  • Δημο-Φυλής Ιστός
  • Τοπικά νέα
  • Αναλύσεις επικαιρότητας
  • Έρευνες
  • Αθλητισμός
  • Επικοινωνία
ΝΗΡΗΙΔΕΣ
Ο χώρος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην πολιτική απορρήτου.
📲 Προσθήκη στην οθόνη αφετηρίας
🧭 Απαιτείται ο Safari
Ο browser που χρησιμοποιείτε (π.χ. Chrome, Facebook, Viber) δεν υποστηρίζει εγκατάσταση app.
Ανοίξτε τη σελίδα στο Safari για να συνεχίσετε.
✅ Αντιγράφηκε! Ανοίξτε το Safari και επικολλήστε.
⬆️1
Πατήστε
Κοινοποίηση
›
➕2
Επιλέξτε
«Προσθήκη»
›
✅3
Πατήστε
Προσθήκη