Μεγάλη ανησυχία για εξάπλωση του ιού, μετά τα δεκάδες κρούσματα σε ιδιωτικές κλινικές (video)

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

“Σε χώρους που θα περιμέναμε ευαισθητοποιημένη επαγρύπνηση, έγινε το κακό”, δήλωσε με έκδηλη την απογοήτευσή του ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την απογευματινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της νόσου του Covid – 19. Κι ενώ βρισκόμαστε στα πρόθυρα της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα, το σύνολο των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της 23ης Απρίλη, επιστρέφουν την υγειονομική κρίση στη χώρα… 2 εβδομάδες πίσω!

Πενήντα πέντε νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν στην ιδιωτική Κλινική του Περιστερίου “Ταξιάρχαι”, ενώ αρκετά ήταν τα κρούσματα και στην ιδιωτική Κλινική “Κασταλία” στο Ελληνικό. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στη διαταγή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ελεγχθεί αν στους δύο υγειονομικούς χώρους τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Για “απρόσεκτες συμπεριφορές που μας οδηγούν σε εστιακές αναζωπυρώσεις”, έκανε λόγο ο λοιμωξιολόγος, ενώ σημείωσε πως «εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν». Ανακοινώνοντας την παράταση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στη “σταδιακή αλλά ταυτόχρονα προσεκτική επιστροφή στην κανονικότητα”.

Αγωνία και έντονη ανησυχία επικρατεί ωστόσο ανάμεσα στο ιατρικό προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς, από τους οποίους έχουν ήδη ληφθεί δείγματα για έλεγχο και αύριο αναμένονται οι απαντήσεις για τα αποτελέσματα, που όλοι ευχόμαστε να είναι αρνητικά.

Παρακολουθήστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί το βίντεο από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:

https://youtu.be/oKz6WLN4j5I