Μάντρα αυτοκινήτων στις Αχαρνές η “έδρα” των μελών της σπείρας που ρήμαζε Smart

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Σε μάντρα αυτοκινήτων που λειτουργούσε ως “αποθήκη – κέντρο διάλυσης” επί της λεωφόρου Θρακομακεδόνων στο Μενίδι, κατέληγαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα της “σπείρας των Smart”, η λεία της οποίας αριθμούσε, το τελευταίο μόνο εξάμηνο, 85 κλοπές οχημάτων του τύπου και το κέρδος από τις παράνομες δραστηριότητές του “σούπερ μάρκετ” ανταλλακτικών, εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

Τέλος στη δράση του κυκλώματος που είχε γίνει εφιάλτης για τους ιδιοκτήτες  αυτοκινήτων μάρκας Smart στην Αττική, έδωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, που μετά από συντονισμένη έρευνα έφθασαν στα ίχνη ενός ανήλικου και ενός 35χρονου άνδρα, τους οποίους και συνέλαβαν.

Ο ανήλικος συλληφθείς, μάλιστα, που εμφανίζεται να έχει ενεργό συμμετοχή στην εγκληματική δραστηριότητα της σπείρας, είναι γιος του φερόμενου ως “αρχηγού” της σπείρας, του οποίου τα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία μαζί με δύο ακόμη εμπλεκόμενους. Πρόκειται για άτομο ηλικίας 40 ετών, παντρεμένο με μία 34χρονη ομογενή από την πρώην ΕΣΣΔ, στο όνομα της οποίας λειτουργούσε νομότυπα η εταιρεία εμπορίας ανταλλακτικών. 

Κατά την ώρα της εφόδου από την Ασφάλεια σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκαν στην «καβάτζα» συνολικά 20 κλεμμένα Smart, ενώ βρέθηκαν και οι πινακίδες για 16 απ’ αυτά. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προανάκρισης και για άλλα άτομα που προκύπτει συσχέτιση τους με την υπόθεση.

Βίντεο ντοκουμέντο από το κρησφύγετο της συμμορίας, έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ