Επίσπευση της ίδρυσης του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων επιδίωξε ο Δήμος Φυλής σε συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής, κ. Θανάση Μπούρα, στο γραφείο του στη Βουλή, συναντήθηκε χτες Δευτέρα 08/03 ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Νίκος Χατζητρακόσιας, με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζέττα Μακρή, όπου συζητήθηκε η ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων.

Ειδικότερα ο Νίκος Χατζητρακόσιας, κινούμενος στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Δημάρχου Χρήστου Παππού, μετέφερε τους χαιρετισμούς του στην Υφυπουργό, κι ανέφερε ότι το ζήτημα της ίδρυσης και λειτουργίας νέου Γυμνασίου στα Άνω Λιόσια είναι επιτακτικό και εκφράζει σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος έχει από την πλευρά του προχωρήσει όλες τις διαδικασίες και έχει καταθέσει από πέρσι, στον ετήσιο προγραμματισμό του Υπουργείου, την ανάγκη ίδρυσης του νέου σχολείου με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει καταχωρηθεί στο σύστημα e-school, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

«Αναμένουμε το ΦΕΚ ίδρυσης του νέου σχολείου, ενώ, παράλληλα, έχουμε απαλλοτριώσει το οικόπεδο και συντάσσουμε τη μελέτη ανέγερσης», τόνισε ο Νίκος Χατζητρακόσιας παραδίδοντας στην Υφυπουργό αντίγραφο του σχετικού φακέλου, που συνοδευόταν από διαβιβαστικό υπογεγραμμένο από τον Δήμαρχο και τον ίδιο.

Επίσπευση της ίδρυσης του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων επιδίωξε ο Δήμος Φυλής σε συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας

 

Η Υφυπουργός, παρέλαβε το φάκελο και δεσμεύτηκε ενώπιον και των δύο ότι θα εξετάσει με τον πιο ευνοϊκό τρόπο το θέμα, ενώ πρόσθεσε ότι θα απαντήσει αμέσως μόλις λάβει γνώση των απόψεων της υπηρεσίας.

Τις θερμές του ευχαριστίες στην Υφυπουργό, αλλά και στον Αντιπρόεδρο της Βουλής Θανάση Μπούρα, ο οποίος συνηγόρησε θερμά, εξέφρασε, εκ μέρους του Δημάρχου, ο Νίκος Χατζητρακόσιας. «Ο Χρήστος Παππούς και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο δουλεύουν μεθοδικά για την επίλυση των ζητημάτων της σχολικής στέγης. Η Παιδεία ήταν και παραμένει η μεγάλη προτεραιότητα του Δήμου μας» τόνισε χαρακτηριστικά.