Εξήντα σύγχρονοι φωτεινοί σηματοδότες σε επικίνδυνες διαβάσεις του Δήμου Φυλής

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Οι παρεμβάσεις στον ευαίσθητο τομέα της οδικής ασφάλειας συνεχίζονται στον Δήμο Φυλής, παράλληλα με τη συντήρηση του οδικού δικτύου και την οριζόντια και την κάθετη οδοσήμανση, σε μια προσπάθεια να θωρακιστεί η ασφαλής κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο και ικανοποιώντας αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, η δημοτική αρχή επιμελήθηκε την τοποθέτηση εξήντα (60) σύγχρονων παλλόμενων φωτεινών σηματοδοτών σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, δίνοντας προτεραιότητα στις διαβάσεις πεζών και στις επικίνδυνες για πρόκληση ατυχημάτων διασταυρώσεις κοντά στα σχολεία.

Τα νέα φανάρια είναι σύγχρονης τεχνολογίας και λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Διαθέτουν ένα εξαιρετικά ευκρινές φωτεινό πεδίο, κίτρινου χρώματος και είναι ιδανικά για την επισήμανση κινδύνου στις διελεύσεις πεζών και οχημάτων. Το σύστημα λειτουργεί όλο το 24ωρο και εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την ασφαλή διέλευση των μαθητών στις σχολικές μονάδες αλλά και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων για τους συμπολίτες μας.

Όπως εξάλλου επισημαίνεται από τους αρμόδιους, τα εξήντα φανάρια που έχουν ήδη τοποθετηθεί είναι μόνο η αρχή, καθώς αυτή την περίοδο η Τεχνική Υπηρεσία συντάσσει τη νέα μελέτη, ώστε του χρόνου να καλυφθούν και τα υπόλοιπα επικίνδυνα σημεία, ολοκληρώνοντας σε ένα σημαντικό βαθμό το έργο της ασφάλειας του οδικού δικτύου.

“Συνεχίζουμε την προσπάθεια στην οδοσήμανση, με στόχο την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συνδημοτών μας. Ο αρμόδιος Αναπλ. Δήμαρχος και οι εργαζόμενοι του Δήμου μας κάνουν καλή δουλειά, αλλά χρειάζεται προσπάθεια από όλους, ώστε να περιορίσουμε τα τροχαία, εξαιτίας των οποίων πληρώνουμε, ως κοινωνία, βαρύ τίμημα, σε ανθρώπινες ζωές. Πρέπει, επίσης, να προστατεύουμε τους σηματοδότες και τις πινακίδες οδικής σήμανσης, που μας βοηθούν να αποφεύγουμε τα ατυχήματα”, δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.