Εξάρθρωση κυκλώματος απάτης με «μαϊμού» υπαλλήλους ενέργειας – 7 συλλήψεις και έλεγχοι για ρευματοκλοπές στο Ζεφύρι

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης (6/5) ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, με στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να εξαπατούσε πολίτες προσποιούμενη υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με έως τώρα πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε επτά συλλήψεις, ενώ έχουν ήδη εξιχνιαστεί τουλάχιστον 117 περιπτώσεις απάτης. Το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος εμφανίζονταν ως τεχνικοί ή υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ, προσεγγίζοντας ανυποψίαστους πολίτες με διάφορα προσχήματα, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για τη δράση της οργάνωσης, τα ευρήματα και τον τελικό αριθμό των συλληφθέντων. Παράλληλα, από τις πρωινές ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ξεχωριστή αστυνομική εξόρμηση και σε καταυλισμούς στο Ζεφύρι, η οποία αφορά ελέγχους για περιστατικά ρευματοκλοπής.

Δείτε όλα τα άρθρα μας …

To site του Δήμου Φυλής …

📲 Προσθήκη στην οθόνη αφετηρίας
🧭 Χρησιμοποιείτε Chrome
Το Chrome σε iPhone δεν υποστηρίζει εγκατάσταση app.
Ανοίξτε τη σελίδα στο Safari για να συνεχίσετε.
⬆️1
Πατήστε
Κοινοποίηση
2
Επιλέξτε
«Προσθήκη»
3
Πατήστε
Προσθήκη