Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης (6/5) ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, με στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να εξαπατούσε πολίτες προσποιούμενη υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με έως τώρα πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε επτά συλλήψεις, ενώ έχουν ήδη εξιχνιαστεί τουλάχιστον 117 περιπτώσεις απάτης. Το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος εμφανίζονταν ως τεχνικοί ή υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ, προσεγγίζοντας ανυποψίαστους πολίτες με διάφορα προσχήματα, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για τη δράση της οργάνωσης, τα ευρήματα και τον τελικό αριθμό των συλληφθέντων. Παράλληλα, από τις πρωινές ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ξεχωριστή αστυνομική εξόρμηση και σε καταυλισμούς στο Ζεφύρι, η οποία αφορά ελέγχους για περιστατικά ρευματοκλοπής.