Δωρεάν οι μάσκες στους μαθητές μέσω των ΟΤΑ και 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα στα σχολεία

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

“Οι ανάγκες των μαθητών σε μάσκες θα καλυφθούν για όσο διάστημα χρειαστεί μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό και το άνοιγμα των σχολείων, «κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, η κυβέρνηση θα καλύψει τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών μέσω των ΟΤΑ.

Μάλιστα, με σχετική ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός ανέφερε πως θα δοθεί στους δήμους ειδική έκτακτη επιχορήγηση 15,2 εκατομ. ευρώ.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμη ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς, όπως διαβεβαίωσε, θα γίνουν  9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας.

Όπως εξήγησε,  ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγία και εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με τη χρήση της μάσκας στα σχολεία, τόνισε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ότι θα είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους, ενώ στους εξωτερικούς θα χρησιμοποιείται μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στα διαλείμματα, όπως και την ώρα της Γυμναστικής, δεν θα χρειάζεται.