*** Από το σημείο διέρχονται καθημερινά μαθητές
Αναστάτωση προκάλεσε στη Ζωφριά τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 15:20, στη συμβολή των οδών Αγαμέμνονος (κεντρικός δρόμος) και Αιόλου. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια, που τα δύο οχήματα αναποδογύρισαν, προκαλώντας αναστάτωση και έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.
Στα δύο αυτοκίνητα επέβαιναν συνολικά τρεις ενήλικες και ένα παιδί. Στο ένα όχημα βρίσκονταν δύο νεαροί, ενώ στο δεύτερο μία μητέρα μαζί με το μόλις 6 ετών παιδί της. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά η μητέρα, ενώ το παιδάκι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Η εικόνα στο σημείο ήταν σοκαριστική. Οι οδηγοί χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από τα οχήματά τους με τη βοήθεια περίοικων, οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια αμέσως μετά τη σύγκρουση. Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Τροχαίας, καθώς και μηχανή της ΕΚΑΒ.


Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι το τροχαίο συνέβη σε ώρα αιχμής, στις 15:20, όταν πολλοί γονείς κινούνται σε αυτές τις οδούς για να παραλάβουν τα παιδιά τους από τα εκπαιδευτήρια. Πρόκειται για ένα σημείο με αυξημένη καθημερινή διέλευση οχημάτων και πεζών, καθώς από την Αγαμέμνονος περνούν μαθητές που σχολούν από σχολεία (Βρεφονηπιακό, Δημοτικό και Γυμνάσιο) που βρίσκονται στα παρακείμενα στενά.
Το σημερινό περιστατικό επαναφέρει την αγωνία των κατοίκων για την απουσία σηματοδότησης και τα ζητήματα οδικής ασφάλειας στην περιοχή. Όπως επισημαίνουν, οι δρόμοι σε κομβικά σημεία τους δεν έχουν ούτε πινακίδα STOP, παρότι χρησιμοποιούνται καθημερινά από μεγάλο αριθμό οδηγών, γονέων και μαθητών. Κάνουν έκκληση να δοθεί προσοχή στις επισημάνσεις τους και να ληφθούν ουσιαστικά μμέτρα οδικής ασφάλειας, πριν σημειωθεί κάποιο σοβαρότερο τροχαίο και θρηνήσουμε θύματα.



