Ένα ακόμη έργο πνοής στον Δήμο Φυλής: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το αντιπλημμυρικό της Σούρεζας!

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=
Ένα ακόμη ζωτικής σημασίας αντιπλημμυρικό έργο, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα στο Δήμο Φυλής, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, υπό τις Διοικήσεις του Χρήστου Παππού, με τα έργα που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται και δρομολογούνται, ενισχύει την προστασία του απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα, που τόσο είχαν ταλαιπωρήσει τους κατοίκους του τις προηγούμενες δεκαετίες. 
Το νέο έργο αφορά στην «Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων του Δήμου Φυλής» και τη διευθέτηση του ρέματος Σούρεζας στα Άνω Λιόσια. Το έργο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Τεχνικό Συμβούλιο της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Φυλής ενέκρινε τους όρους του διαγωνισμού, ο οποίος προκηρύχθηκε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η Πέμπτη 5 Μαρτίου, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια. 
 
Ένα ακόμη έργο πνοής στον Δήμο Φυλής: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το αντιπλημμυρικό της Σούρεζας!
 
«Θωρακίζουμε το Δήμο μας με αντιπλημμυρικά έργα σε όλες τις περιοχές που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα. Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε, και μετά την ολοκλήρωση όλων των έργων που υλοποιούνται ή δρομολογούνται, δεν θα ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο Δήμο μας», τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
 
«Το νέο έργο συνδέεται με το άλλο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην οδό Αιγαίου Πελάγους, στα Άνω Λιόσια» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας, τονίζοντας ότι «είναι το τέταρτο αντιπλημμυρικό που υλοποιείται επί Διοικήσεως Χρήστου Παππού»
 
Με το έργο αυτό ενισχύεται η αντιπλημμυρική προστασία των Άνω Λιοσίων από το ρέμα Σούρεζας, που διέρχεται από την πόλη, καθώς θα κατασκευαστεί εσωτερικό δίκτυο ομβρίων υδάτων επί των οδών Θεσσαλίας και Αλιάκμονος, που θα εξυπηρετεί έκταση συνολικά περίπου 10 εκταρίων (περίπου 100 στρεμμάτων). Τα όμβρια αυτά θα καταλήγουν στον κεντρικό αγωγό που κατασκευάζεται στην οδό Αιγαίου Πελάγους, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να υποδέχεται τα όμβρια τριών κάθετων αγωγών, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων είναι αυτός που θα κατασκευαστεί με το εν λόγω έργο (αγωγός οδών Θεσσαλίας και Αλιάκμονος). 
 
Το έργο περιλαμβάνει τη χάραξη των αποχετευτικών αγωγών των δικτύων σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες, την εκσκαφή των αναγκαίων ορυγμάτων και την αντιστήριξή τους, την κατασκευή φρεατίων επίσκεψης και φρεατίων υδροσυλλογής, την κατασκευή κιβωτοειδών αγωγών και σωληνωτών δικτύων, την επίχωση με υγιή αδρανή υλικά και την ασφαλτόστρωση και αποκατάσταση των οδοστρωμάτων. 
 
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.230.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με τις ενέργειες του Αντιδημάρχου Θανάση Σχίζα και του Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου, Γιάννη Λιάκου, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών. 
 
Τη μελέτη του έργου εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, η οποία έχει και την εποπτεία του έργου.