Άξια εκπροσώπηση της Πάλης στα σχολεία της Αττικής από Νίκο Αποστόλου και Ανδρέα Χριστοδουλάκη

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχθηκαν την “είσοδο” της Πάλης στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι φίλαθλοι του αρχαιότερου ελληνικού αθλήματος, μετά τη θετική ανταπόκριση του υπουργείου Παιδείας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο αίτημα που τέθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης (ΕΛ.Ο.Π.).

Η απόφαση που ελήφθη στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, θα αφορά επισκέψεις επιλεγμένων εκπροσώπων του αθλήματος στα Δημοτικά – Γυμνάσια & Λύκεια της χώρας, προκειμένου να ενημερώνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες για το άθλημα. Ενδεικτικά, το περιεχόμενο της ενημέρωσης θα περιλαμβάνει:

Αναφορά στην ιστορία του αθλήματος. 

Πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς.

Βιωματική προσέγγιση με παιγνιώδεις δραστηριότητες προσομοίωσης (προαιρετικά).

Φυσικά και η… “παλαιστομάνα Φυλή” δεν θα μπορούσε να στερείται τη συμμετοχή της σε αυτό το νέο εκπαιδευτικό εγχείρημα, από δύο άξιους εκπροσώπους του αθλήματος, οι οποίοι έχουν βάλει τη “σφραγίδα” τους σε δεκάδες σημαντικές διακρίσεις των νέων του Δήμου Φυλής σε Πανελλήνια, Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες!

Πρόκειται για τους δύο ομοσπονδιακούς προπονητές των παλαιστικών συλλόγων των Άνω Λιοσίων Ανδρέα Χριστοδουλάκη “Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ” (Γυναικεία) και Νίκο Αποστόλου “Α.Ο. ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ” (Ελληνορωμαϊκή), οι οποίοι συγκαταλέγονται μεταξύ των 71 καταξιωμένων προπονητών Πάλης απ’ όλη την Ελλάδα, που προτείνονται για να παρουσιάσουν και να αναδείξουν το άθλημα της Πάλης στους μαθητές της Αττικής. 

Άξια εκπροσώπηση της Πάλης στα σχολεία της Αττικής από Νίκο Αποστόλου και Ανδρέα Χριστοδουλάκη
Από αριστερά: Ανδρέας Χριστοδουλάκης “Α.Ο. Ευπυρίδαι”, Διονύσης Κατηφόρης “Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου”, Νίκος Αποστόλου “Α.Ο. Λεωντίδες” (φωτο αρχείου)

 

Δείτε τον πίνακα με τα ονόματα των προτεινόμενων εκπροσώπων στον σύνδεσμο: https://www.elop.gr