Όσο ο Παππούς κόβει κορδέλες, η αντιπολίτευση θα κάνει... "κορδελάκια"!

Όσο ο Παππούς κόβει κορδέλες, η αντιπολίτευση θα κάνει… “κορδελάκια”!
Όσο ο Παππούς κόβει κορδέλες, η αντιπολίτευση θα κάνει… “κορδελάκια”!

Όπως ακριβώς το περιγράφει και ο τίτλος μας, είναι κύριοι: Όσο ο Παππούς κόβει κορδέλες, η αντιπολίτευση θα κάνει… “κορδελάκια”! Διότι τα “κορδελάκια”, ως γνωστόν γίνονται συνήθως για την τιμή των όπλων – για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας του “ηττημένου”, δηλαδή.

Κορδελάκι Νο 1

Σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου, λοιπόν, διαπιστώθηκε η ύπαρξη του ασυμβιβάστου στην υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Πουλιάση στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου, η οποία επέφερε και την έκπτωσή του από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου και την άμεση αντικατάστασή του στο δημοτικό συμβούλιο από τον κ. Γιώργο Σονίδη.

Το “ασυμβίβαστο” για την υποψηφιότητα του κ. Πουλιάση, ήταν ότι ο ίδιος είναι μέτοχος στην εταιρεία Ο.Ε. Αθλητικών Εγκαταστάσεων “Play Park” (που εδρεύει στα Άνω Λιόσια), με ποσοστό που υπερβαίνει το επιτρεπτό 5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και η οποία δραστηριοποιείται σε δημοτική έκταση, όπου και καταβάλλεται σε μηνιαία βάση το ανάλογο αντίτιμο ενοικίασης του χώρου.

Σαφώς και δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε μια δικαστική απόφαση, αλλά να σχολιάσουμε την πρόθεση και τη διάθεση “εκμετάλλευσής” της από τον ενάγοντα, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με την εισαγωγή “Ήρθε η ώρα κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του“, μπορούμε να το κάνουμε!

Επειδή λοιπόν… όπως λέει κι ο λαός, “μεταξύ… κατεργαραίων, θα πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια”, αλλά και γιατί το πιο σημαντικό στην επικοινωνία είναι να… “ακούς” αυτά που δεν λέγονται, εμείς δεν μείναμε στο απόσπασμα των 3 αράδων της απόφασης που δημοσιεύτηκε συνοδευόμενο από ποικίλα “επινίκια” σχόλια του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης που κατήγγειλε και τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αλλά εμβαθύναμε λίγο παραπάνω σε αυτά. Ας δούμε όμως πρώτα απόσπασμα της ανάρτησης:

⌈”Στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου κάποιοι προσπάθησαν με δόλιο τρόπο να κοροϊδέψουν τη δικαιοσύνη αλλά και τον κόσμο της Φυλής”……… “Άγνωστο τι σενάρια είχαν φτιάξει στο μυαλό τους… υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο“⌋, σχολίασε μεταξύ άλλων στο χρονολόγιό του ο καταγγέλλων του ασυμβίβαστου της συμμετοχής του κ. Δημήτρη Πουλιάση (σ.σ. όπου “ξενοδόχος” βλέπε Δημήτρης Καμπόλης).

Τι… “σενάρια” όμως θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί;… δεν μας εξήγησε ο δημοτικός σύμβουλος και μείναμε με την απορία. Διότι, στο πλαίσιο μιας υγιούς συνεργασίας προς το κοινό όφελος, ποιος Δήμαρχος που είχε εξασφαλισμένη με το σπουδαίο έργο του “την πρώτη Κυριακή” θα επεδίωκε να… “ξεγελάσει με δόλιο τρόπο τη δικαιοσύνη” με μία υποψηφιότητα – προερχόμενη μάλιστα από άλλη παράταξη (με επιτυχημένη ωστόσο αυτοδιοικητική πορεία) – ταράσσοντας τα ήρεμα νερά της διοίκησής του; Ή ακόμα περισσότερο, ποιος πετυχημένος επιχειρηματίας και έμπειρος αυτοδιοικητικός θα έθετε εκ νέου και με… “δολιότητα” – στις διαθέσεις – την υποψηφιότητά του στις εκλογές, αν γνώριζε εκ των προτέρων ότι ο προεκλογικός αγώνας του θα ήταν “ανώφελος”;

Ο κ. Πουλιάσης να σημειώσουμε, έτσι, σαν υπόμνηση προς αμνήμονες και επιλήσμονες, είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας “Play Park” από το 2002 και εκλέχθηκε 2 φορές μεταξύ των πρώτων στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014. Διετέλεσε, μάλιστα, Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Ε.Σ.Ε. (2012 – 2014) στον Δήμο Φυλής με την παράταξη του Δημήτρη Μπουραϊμη “Δύναμη Συμμετοχής” και η αλήθεια είναι πως με ελάχιστο προϋπολογισμό, κατόρθωσε να κάνει σημαντικό έργο στα σχολεία της περιοχής.

Ως τότε, λοιπόν, δεν ετέθη κανένα θέμα για το “ασυμβίβαστο”… Τι μεσολάβησε στο εξής;;;

Τον Φεβρουάριο του 2018 κι ενώ ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Πουλιάσης πρωταγωνίστησε στην ανεξαρτητοποίηση των “5” (μαζί με Θεοδόση Δρόλια και Κώστα Σκαμαντζούρα, αλλά και δύο ακόμη τοπικούς συμβούλους της ίδιας παράταξης) και συμπορεύθηκαν, μέχρις ενός σημείου! Σε κάποια… “διασταύρωση” του δρόμου ο κύριος Πουλιάσης κι αφού δέχθηκε αρκετές προτάσεις, επέλεξε συνειδητά να συνεργαστεί με τη διοίκηση στην οποία αναγνώρισε σημαντικό έργο ανάπτυξης του τόπου και να μην ακολουθήσει την οδό των πρώην συναδέλφων του, οι οποίοι μαζί με τον επίσης ανεξαρτητοποιημένο Δημήτρη Καμπόλη (ο ενάγων – “ξενοδόχος”) και με επικεφαλής μιας “νέας” παράταξης τον γαμπρό του Αλέξανδρο Κουλοχέρη, επεδίωξαν να κάνουν ένα… “Νέο Ξεκίνημα”.

Ως εδώ, λοιπόν, ισχύει το μοναδικό και ρεαλιστικό σενάριο που κατέγραψε η ιστορία του τόπου. Τον εμπλουτισμό αυτού του “σεναρίου” τώρα, με στοιχεία… δραματουργίας και περιπέτειας, ας τον αναλάβει καλύτερα ο εξπέρ του  είδους, Φράνσις Φορντ Κόπολα, προκειμένου να υπάρχουν και ελπίδες για τη διεκδίκηση του… αγαλματιδίου των Όσκαρ!

Κορδελάκι Νο 2

Στο κόκκινο η αγωνία των εκπροσώπων της μείζονος αντιπολίτευσης – μεγαλύτερη θα λέγαμε και από αυτή των ίδιων των υποψηφίων για τις θέσεις αντιδημάρχων της διοίκησης!!! Έχουν, μάλιστα, ήδη κάνει τις αναλύσεις τους και έχουν κατασκευάσει τα διάφορα… “σενάρια” για τους λόγους αυτής της “καθυστέρησης” της ανακοίνωσης των ονομάτων, τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα και στο φίλα προσκείμενο στην αντιπολίτευση blog.

Μόνο που… στην πλοκή των “σεναρίων” που μας παρουσίασαν, δεν έλαβαν σοβαρά υπόψιν τους το γεγονός ότι στον Δήμο Φυλής προβάλλεται ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ, μετά τη μεγάλη… εισπρακτική (σε ψήφους) επιτυχία που σημείωσε τον Μάιο!!! Πράγμα που σημαίνει ότι ο δήμος, όχι μόνο δεν είναι ακυβέρνητος, αλλά όλοι οι αντιδήμαρχοι, αναπληρωτές δήμαρχοι και πρόεδροι νομικών προσώπων είναι στις θέσεις τους, δεν έφυγαν ποτέ και δεν θα φύγουν μέχρι νεοτέρας εντολής!

Το cast παραμένει το ίδιο, με τους ίδιους δημοφιλείς πρωταγωνιστές και το έργο συνεχίζεται! To be continued… η κατάσταση δηλαδή!

Τι δεν καταλαβαίνετε;

To be continued!!!

Επάνω