Όλα έτοιμα για την επιστροφή των μαθητών σε γυμνάσια & λύκεια του Δήμου Φυλής

Όλα έτοιμα για την επιστροφή των μαθητών σε γυμνάσια & λύκεια του Δήμου Φυλής
Όλα έτοιμα για την επιστροφή των μαθητών σε γυμνάσια & λύκεια του Δήμου Φυλής

«Είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα σας, αρωγοί σε κάθε ανάγκη των σχολείων μας, εξασφαλίζοντας ασφαλείς, λειτουργικές εγκαταστάσεις και πλήρη εξοπλισμό», διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τους διευθυντές των 14 Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου, κατά την καθιερωμένη τους συνάντηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Χατζητρακόσια.

Η συνάντηση, που λόγω των επιβεβλημένων υγειονομικών μέτρων ορίσθηκε σε εξωτερικό χώρο, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αισιοδοξίας για μια εποικοδομητική χρονιά και οι διευθυντές ενημερώθηκαν σχετικά με όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης και προμηνύουν την ομαλή εξέλιξη της επερχόμενης εκπαιδευτικής περιόδου.

Στην αποπεράτωση των εργασιών συντήρησης και επισκευών των σχολικών κτιρίων, στα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό, αλλά και στην ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης του προσωπικού καθαριότητας, επικεντρώθηκε η συζήτηση και ενημέρωση των διευθυντών των σχολείων από τον κ. Χατζητρακόσια.

Με το πέρας της συνάντησης, οι διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων του δήμου υπέγραψαν την παραλαβή νέου ηλεκτρονικού εξοπλισμού – τον οποίο είχαν αιτηθεί με τη λήξη την προηγούμενης σχολικής περιόδου και αφορούσε σταθερούς και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ, προτζέκτορες και εκτυπωτές, καθώς και ποσότητες υγειονομικού υλικού (αντισηπτικά, γάντια και απολυμαντικά). Ο κ. Χατζητρακόσιας δεν παρέλειψε ωστόσο να υπογραμμίσει στους διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων της περιοχής, την εντολή του Δημάρχου προς την Ενιαία Σχολική Επιτροπή, να υπάρχει μέριμνα για ό,τι χρειαστεί!

Ακολουθεί ένα ελάχιστο δείγμα του άρτιου αποτελέσματος των εργασιών συντήρησης στα σχολεία της περιοχής, που θα παραδοθούν εντός ολίγων ημερών, σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό:

 

Επάνω