Ως ύποπτη καλείται η Ρ. Δούρου για τα 24 θύματα της Μάνδρας

Ως ύποπτη καλείται η Ρ. Δούρου για τα 24 θύματα της Μάνδρας
Ως ύποπτη καλείται η Ρ. Δούρου για τα 24 θύματα της Μάνδρας

Με την ιδιότητα του υπόπτου και προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα που άφησαν πίσω τους 24 νεκρούς, τον περασμένο Νοέμβριο, καλούνται περισσότερα από 10 άτομα, μεταξύ των οποίων η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, η Δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δασαρχείου Αιγάλεω και των Πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας.

Δέκα μήνες μετά την τραγωδία, η εποπτεύουσα εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου “οδηγεί” με παραγγελία της τους ως άνω υπόπτους στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής να καταθέσουν ανωμοτί (χωρίς όρκο) για ενδεχόμενη διάπραξη των εξής αδικημάτων:

  • Πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια
  • Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή
  • Σωματικές βλάβες
  • Παραβίαση κανόνων οικοδομικής

Οι εμπλεκόμενοι που φέρονται με πράξεις ή παραλείψεις τους να μην προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και να εξέδωσαν άδειες για ανέγερση ακινήτων πάνω στα ρέματα, διώκονται αρχικά σε βαθμό πλημμελήματος ωστόσο, εάν ασκηθούν διώξεις, η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε τακτικό ανακριτή, λόγω της σοβαρότητας και της συρροής των αδικημάτων.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Δούρου έκανε την εξής ανάρτηση:

“Είναι γνωστό ότι η ίδια προσήλθα πρώτη τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου, και κατέθεσα αναφορά για την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας. Στόχος ήταν, όπως είχα δηλώσει τότε, να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας. Όπως και τότε έτσι και τώρα είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης.”

Τη σχετική ανάρτηση φρόντισε μάλιστα να επαναλάβει και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου, στον δικό του λογαριασμό, η οποία έφερε το συνοδευτικό σχόλιο: “Με αφορμή την κλήση από την Εισαγγελία για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβριο φέτος”

Παρατηρήσεις δύο:

  1. Η Περιφερειάρχης φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί πλήρως ότι καλείται από την Εισαγγελία ως ύποπτη για ενδεχόμενη διάπραξη των ανωτέρω αδικημάτων και όχι ως… “αρωγός” στο έργο της δικαιοσύνης!
  2. Οι πλημμύρες, κυρία Περιφερειάρχη και κύριε Αντιπεριφερειάρχα, δεν ήταν απλά… “καταστροφικές”. ΗΤΑΝ ΦΟΝΙΚΕΣ!!! Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Μην υποβαθμίζετε την τραγωδία με μια λέξη…
Επάνω