Χρήστος Παππούς Vs Αλέξανδρος Κουλοχέρης: Έτσι γίνεται το... σωστό crash test!

Χρήστος Παππούς Vs Αλέξανδρος Κουλοχέρης: Έτσι γίνεται το… σωστό crash test!
Χρήστος Παππούς Vs Αλέξανδρος Κουλοχέρης: Έτσι γίνεται το… σωστό crash test!

Στις σελίδες του νέου τεύχους “Τα Νέα της Φυλής” που πήραν στα χέρια τους οι δημότες πριν από λίγες μέρες, γίνεται ένα “crash test” μεταξύ του δημάρχου Φυλής και του όψιμου υποψήφιου δημάρχου, κάτι σαν… contrast δράσεων και βιογραφικών στοιχείων, του Αλέξανδρου Κουλοχέρη και του Χρήστου Παππού. Αυτό όμως που πολύ μας απογοήτευσε, ήταν που κάποιες πληροφορίες – λεπτομέρειες μεν – διέφυγαν της προσοχής των συντακτών! Όταν, ωστόσο αντιπαραβάλλεται ο βίος δύο ανθρώπων, θα πρέπει η σύγκριση να γίνεται επί ίσοις όροις, για να θεωρείται αντικειμενική και αμερόληπτη η διαδικασία!

Δεν έχει νόημα, στην τελική, να παρουσιάζεις την… “νταλίκα ως ποδήλατο” προκειμένου να περάσεις το όχημά σου με επιτυχία από τις… δοκιμές πρόσκρουσης!!!

Τι νόημα έχει, φερ’ ειπείν, να τονίζεις ότι ο Αλέξανδρος είναι πατέρας της 20 μηνών Μαίρης και ο Παππούς να παρουσιάζεται ως… “άτεκνος”! Δυο κοράκλες μορφωμένες και δραστήριες, δεν περνούν δα και… “απαρατήρητες”!!!

Όπως “απαρατήρητο” πέρασε και το μεταπτυχιακό δίπλωμα του Δημάρχου! Αντιλαμβανόμαστε, εδώ που τα λέμε, ότι διαφορετικό είναι να είσαι Μαθηματικός με master στη… Διοίκηση Επιχειρήσεων και διαφορετικό να διαθέτεις πτυχίο Φυσικού με μεταπτυχιακό στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, όταν θα κληθείς στον δήμο σου να διαχειριστείς το φλέγον θέμα της αποκατάστασης της χωματερής! Ποιος θα κρινόταν ικανότερος για να επιτύχει κάτι ανάλογο, θα μου πείτε; Κατανοητοί, λοιπόν, οι ευνόητοι λόγοι για τους οποίους παραλείφθηκε!

Εκείνο, όμως, που πραγματικά ξεπερνά κάθε προσδοκία του αναγνώστη – δημότη – ψηφοφόρου, είναι που στην κορυφή του βιογραφικού του κ. Κουλοχέρη, παρουσιάζεται ως… προσόν (!) η πληροφορία ότι “δεν έχει διοικήσει ούτε ένα λεπτό” και κλείνει μάλιστα με το επικό… “είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά”! Καλοί μου άνθρωποι, πώς το γράφετε αυτό για έναν… “ηγέτη” – όπως τον ανακηρύσσετε σε πρόσφατο δελτίο Τύπου της παράταξής σας; Θέλετε να αρχίσουν οι “κουσκουσιάρηδες” πάλι τα δικά τους; Όταν παρουσιάζουμε ένα βιογραφικό, ως υποψήφιοι για μια θέση εργασίας – ας πούμε – και ξεκινήσουμε με το “Δεν έχω ούτε ένα λεπτό προϋπηρεσίας στη θέση που ήρθα να καλύψω”, το πιθανότερο είναι πως ο… υπεύθυνος προσλήψεων θα μετατρέψει με δυο σβέλτες κινήσεις το curriculum vitae σε τόπι, που θα καταλήξει με τρίποντο στο καλαθάκι! Είναι εποχές να ρισκάρουμε;

Καθώς όμως φαίνεται ότι σας διαφεύγουν πολλές ακόμη “πληροφορίες”, θα επιχειρήσουμε να κάνουμε εμείς ένα crash test βασισμένο στον ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ του κ. Κουλοχέρη – όπως οι ίδιοι τον παρουσιάσατε – με τον… ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ της διοίκησης του Χρήστου Παππού, για να δούμε πώς γίνεται η σωστή σύγκριση:

Κουλοχέρης: Έχει κάνει επαφές με το μεγαλύτερο μέρος των συλλόγων.

Παππούς: Στηρίζει ΟΛΟΥΣ τους συλλόγους του Δήμου, αθλητικούς και πολιτιστικούς (με επιχορηγήσεις, με εγκαταστάσεις, με εξοπλισμό, με στέγες, με υποδομές, κ.λ.π.)

Κουλοχέρης: Έχει επισκεφτεί τις περισσότερες γειτονιές της πόλης.

Παππούς: Παρεμβαίνει με έργα ανάπτυξης σε ΟΛΕΣ τις γειτονιές του Δήμου (με νέες πλατείες και ανάπλαση των παλιών, συντήρηση και κατασκευή νέων παιδικών χαρών, με δενδροφυτεύσεις, με καθαριότητα, με ασφαλτοστρώσεις, με ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού, κ.λ.π.)

Κουλοχέρης: Έχει κάνει συναντήσεις με τα Αστυνομικά Τμήματα, ώστε να ενημερωθεί για την κατάστασή τους και μαζί να οργανώσουν σχέδιο επαναφοράς της ασφάλειας των δημοτών, ενώ συναντήθηκε και με την Υποδιεύθυνση Δυτικής Αττικής.

Παππούς: Έχει πετύχει την ΠΑΡΑΜΟΝΗ και ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας του Δήμου Φυλής! ΜΕΤΕΦΕΡΕ και ΣΤΕΓΑΣΕ στον Δήμο Φυλής την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, Ο.Π.Κ.Ε. και Τ.Α.Ε.! Με σύγχρονες εγκαταστάσεις που πληρούν όλες τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές και οι οποίες αναμορφώθηκαν προκειμένου να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες στέγασης των αστυνομικών υπηρεσιών, με παράλληλη διάθεση 8 οχημάτων τύπου τζιπ στην Ελληνική Αστυνομία!

Κουλοχέρης: Έχει κάνει συναντήσεις με επιτυχημένους Δημάρχους ώστε να του μεταφέρουν την εμπειρία τους και την τεχνογνωσία τους. 

Παππούς: Θεωρείται Ο ΙΔΙΟΣ πετυχημένος Δήμαρχος, από το 72,6% των δημοτών, που αξιολογούν θετικά το έργο του (βάση των αποτελεσμάτων πρόσφατης δημοσκόπησης), καθώς και από τους ομολόγους του και έχει μάλιστα αποσπάσει σημαντικά βραβεία κατά την τρέχουσα θητεία του, όπως: για το πρωτοποριακό πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης των Υποδομών (GREEK GREEN AWARDS 2019), το τέταρτο βραβείο χρηστής διακυβέρνησης, μεταξύ των 325 ελληνικών Δήμων, κ.α.

Κουλοχέρης: Έχει κάνει συναντήσεις για θέματα υγείας και θέματα ίδρυσης δημοτικού ιατρείου στις 3 δημοτικές ενότητες.

Παππούς: Όσον αφορά τα θέματα υγείας και βάση των στοιχείων που κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε – ίσως να μας διαφεύγει και κάτι! – από τον Δήμο Φυλής, σε εβδομαδιαία βάση, παρέχεται δωρεάν παρακολούθηση στους δημότες από παθολόγο (δύο φορές την εβδομάδα), καρδιολόγο, γυναικολόγο, ορθοπεδικό, φυσιοθεραπευτή και ψυχολόγο. Σε ετήσια βάση παρέχονται επίσης δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις (ΤΕΣΤ ΠΑΠ και μαστογραφία), καθώς και σπιρομέτρηση. Σε συνεργασία με τους “Γιατρούς της Αγάπης” πραγματοποιούνται κάθε χρόνο δωρεάν εξετάσεις από οφθαλμίατρο, ΩΡΛ, καρδιολόγο, ουρολόγο, δερματολόγο και γενικό χειρουργό, ενώ διαβητολόγοι και νοσηλευτές επισκέπτονται τα ΚΑΠΗ για μετρήσεις σε ζάχαρο, γλυκοζυλιωμένη και πίεση!

Κουλοχέρης: Έχει κάνει συναντήσεις για την υποστελέχωση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην περιοχή μας.

(Όσο γι’ αυτό το τελευταίο – για να είμαστε ειλικρινείς – δεν είναι εφικτή η προσέγγιση, καθώς ΔΕΝ υπήρξε ΠΟΤΕ σχετική ενημέρωση με κάποιο δελτίο Τύπου από την παράταξη, με ποιους και πότε ο κ. Κουλοχέρης συναντήθηκε σχετικά με το θέμα, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε και άποψη!)

Έτσι που λέτε γίνονται τα… crash tests και οι συγκρίσεις, κύριοι! Επί ίσοις όροις! Τα αποτελέσματα αυτής της πρόσκρουσης, θα τα αξιολογήσουν οι… έμπειροι “οδηγοί” στις 26 Μαϊου!

Επάνω