Εκτενές ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Απόστολου Λακασά για την οραματική έμπνευση του Δημάρχου Χρήστου Παππού, τη δημιουργία φοιτητικών εστιών του ΠΑΔΑ και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον Δήμο Φυλής, φιλοξένησε πριν από λίγες μέρες η εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», αναδεικνύοντας τη συμβολή των δύο εμβληματικών έργων στην ποιοτική αναβάθμιση, αλλά και τον μετασχηματισμό της ευρύτερης περιοχής σε χώρο με νέες εκπαιδευτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δυνατότητες για τους φοιτητές και κατοίκους της.
Με δεδομένο τον συντονισμό των ενεργειών για την υλοποίηση του σχεδίου που θα μετατρέψει τα Άνω Λιόσια σε φοιτητούπολη, καταλαμβάνοντας θέση δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη και στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, όπου ήδη υπάρχουν εστίες, τα δύο μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας, αλλάζουν την κοινωνική σύνθεση των κατοίκων της περιοχής, φέρνουν νεανικό αέρα, αλλά δημιουργούν και συνθήκες για οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της «Κ», αφού έγιναν οι απαραίτητες συζητήσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα αρμόδια υπουργεία, προχώρησε η συμφωνία του Γεωπονικού, του τρίτου κατά σειράν αρχαιότητας πανεπιστημιακού ιδρύματος της Ελλάδας μετά το Παν. Αθηνών και το ΕΜΠ, με τον Δήμο Φυλής. «Με την κατασκευή μιας φοιτητικής εστίας υλοποιείται ένας στόχος δεκαετιών για το ίδρυμά μας. Πρόκειται για νέα σελίδα για τη φοιτητική κοινότητα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, το οποίο ιδρύθηκε το 1920 στην περιοχή του Βοτανικού», δήλωσε στην “Κ” ο πρύτανης κ. Κίντζιος.

Τα Άνω Λιόσια θα γίνουν Φοιτητούπολη, καθώς στο Πάρκο Πόλης εκτός από τις εστίες του Γεωπονικού έχει δρομολογηθεί η ανέγερση εστιών για τους φοιτητές του Παν. Δυτικής Αττικής. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Κ» ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, το έργο αυτό έχει εγκριθεί από την κυβερνητική επιτροπή και το επόμενο βήμα είναι η διενέργεια διαγωνισμών. Το έργο θα κατασκευαστεί με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η φοιτητική εστία του ΠΑΔΑ θα έχει δυναμικότητα 1.100 κλινών. Η δυναμικότητα της εστίας του Γεωπονικού θα αποφασιστεί από τη Σύγκλητο του ιδρύματος. «Θα αλλάξει η ανθρωπογεωγραφία της περιοχής. Η παρουσία των φοιτητών θα προσφέρει στην οικονομική δραστηριότητα, και κατ’ επέκταση ανάπτυξη, του δήμου μας», τόνισε ο κ. Παππούς.
To site του Δήμου Φυλής …