Χαμόγελα και συγκίνηση στη βράβευση των νέων φοιτητών του Ζεφυρίου!

Χαμόγελα και συγκίνηση στη βράβευση των νέων φοιτητών του Ζεφυρίου!
Χαμόγελα και συγκίνηση στη βράβευση των νέων φοιτητών του Ζεφυρίου!

Ο θαυμασμός και τα χαμόγελα υπερηφάνειας για το «νέο αίμα» του Ζεφυρίου, τους μαθητές που πέτυχαν διαγωνιζόμενοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2019 την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και αποτελούν αδιαμφισβήτητα τα υγιή κύτταρα κάθε μικρής κοινωνίας, ήταν διάχυτα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ζεφυρίου, εκεί όπου οι κόποι μιας επίπονης διαδικασίας, επιβραβεύτηκαν με μια ιδιαίτερη τελετή που διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης 04/09 η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ζεφυρίου, σε συνεργασία με τη δημοτική ενότητα Ζεφυρίου, σηκώνοντας την αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων για τα “Ζεφύρεια 2019”!

Τη χαρά των 58 (!) επιτυχόντων του ΓΕΛ Ζεφυρίου μοιράστηκαν με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που παρέστησαν, οι τοπικοί άρχοντες της πόλης, παλαιότεροι και νεοεκλεγέντες δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, που χειροκρότησαν με ικανοποίηση τους νέους φοιτητές απευθύνοντας ο καθένας το δικό του μήνυμα στα παιδιά, τα οποία εντάσσονται ενεργά πλέον στο κοινωνικό σύνολο.

Βασίλης Νικολαϊδης (Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου): “Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και τις δεξιότητές σας! Εκμεταλλευτείτε τες στο έπακρο και οικοδομήστε το λαμπρό μέλλον που σας αξίζει!”

Τις ευχές των μελών της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ζεφυρίου προς τους νέους φοιτητές της πόλης, απηύθυνε ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Νικολαϊδης, λέγοντας: “Ολοκληρώσατε επιτυχώς τον κύκλο της βασικής εκπαίδευσης και καλείστε να θέσετε πλέον τον θεμέλιο λίθο ως φοιτητές, να χτίσετε λιθαράκι – λιθαράκι το οικοδόμημα της ζωής σας που σας ευχόμαστε να πληρεί όλες τις προδιαγραφές μιας επιβλητικής παρουσίας στο “οικόπεδο” της κοινωνίας μας!”, ενώ αναφερόμενος στα παιδιά που δεν κατόρθωσαν να πετύχουν τον στόχο τους, διευκρίνισε: “Είμαστε εξίσου περήφανοι για τον αγώνα που κάνατε και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με το ίδιο θάρρος, ψυχραιμία και επιμονή θα πρέπει να αντιμετωπίσετε κάθε δυσκολία της ζωής, που είναι ένας αδιάκοπος αγώνας για πρόοδο και καταξίωση. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και τις δεξιότητές σας και απομένει από εσάς να τις εκμεταλλευτείτε στο έπακρο, προκειμένου να οικοδομήσετε ένα λαμπρό μέλλον που σας αξίζει!”

Γιάννης Μαυροειδάκος (Αντιδήμαρχος δ.ε. Ζεφυρίου): “Το να πετύχεις την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, είναι σημαντικό. Το να πετύχεις στο “πανεπιστήμιο της ζωής”, όμως, είναι σημαντικότερο!”

Τις ευχές του Δημάρχου Χρήστου Παππού προς τους επιτυχόντες του Ζεφυρίου στις Πανελλαδικές και τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Φυλής θα είναι αρωγός και στην ακαδημαϊκή τους πορεία, μετέφερε ο Αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος και τόνισε πως είναι ενθαρρυντικό για το μέλλον του τόπου το γεγονός ότι τα “Ζεφυριωτάκια” ακολουθούν την παλιά γενιά, επισημαίνοντας πως “Τα παιδιά μας έχουν μάθει από εμάς τους γονείς τους να είναι αγωνιστές και σίγουρα θα πετύχουν, είτε έχουν – είτε δεν έχουν ακαδημαϊκές σπουδές. Γιατί το να πετύχεις την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, είναι σημαντικό. Το να πετύχεις στο “πανεπιστήμιο της ζωής”, όμως, είναι σημαντικότερο!” ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην προσφάτως εκλιπούσα καθηγήτρια Γαλλικής φιλολογίας του 2ου Γυμνασίου Ζεφυρίου Φωτεινή Πασπαλιάρη, εστιάζοντας στο ήθος και την προσφορά της καθηγήτριας στα παιδιά του Ζεφυρίου. 

Θανάσης Σχίζας (Αντιδήμαρχος Τ.Υ. Φυλής): “Η ζωή σας να είναι γεμάτη υψηλούς στόχους και συνέχεια στον δημιουργικό αγώνα της μάθησης!”

Υπερήφανος για το αποτέλεσμα που έφερε – για μία ακόμα χρονιά – ο αγώνας των παιδιών του Ζεφυρίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φυλής Θανάσης Σχίζας, ευχήθηκε στους νέους φοιτητές “μια ζωή γεμάτη υψηλούς στόχους και συνέχεια στον δημιουργικό αγώνα της μάθησης”, συγχαίροντας παράλληλα τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους που συνέβαλαν σε αυτές τις επιτυχίες, αλλά δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σημαντικότητα του θεσμού της Ένωσης Γονέων, τον οποίο υπηρέτησε και ο ίδιος αφήνοντας το αποτύπωμά του στην τοπική μαθητική & εκπαιδευτική κοινότητα, τονίζοντας: “Το γονεϊκό κίνημα του Ζεφυρίου ξεκίνησε από την πρώην Δήμαρχο Ζεφυρίου κ. Φωτεινή Γιαννοπούλου και είναι θετικό το γεγονός ότι μετά από 32 χρόνια “ζωής” εξακολουθεί να διεκδικεί και αγωνίζεται για το καλό των παιδιών του Ζεφυρίου, για την εκπαιδευτική κοινότητα και την ανάπτυξη της Παιδείας στην περιοχή!”

Φωτεινή Γιαννοπούλου (π. Δήμαρχος Ζεφυρίου): “Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του Ζεφυρίου!”

Βαθιά συγκινημένη που αντίκριζε στην αίθουσα τα δεκάδες λαμπερά χαμόγελα των νέων που πέτυχαν τον πρώτο σημαντικό στόχο της ζωής τους, αλλά και για τη συνέχιση του θεσμού της βράβευσης των νέων φοιτητών της πόλης από το γονεϊκό κίνημα, η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ζεφυρίου κ. Φωτεινή Γιαννοπούλου, τόνισε: “Η αποψινή εκδήλωση είναι η κορυφαία γι’ αυτόν τον τόπο, γιατί εδώ σήμερα “χτυπάει η καρδιά” του πολιτισμού του Ζεφυρίου! Είναι η πραγματική εικόνα του Ζεφυρίου, αυτή που μας εκφράζει και που αξίζει σε αυτόν τον τόπο. Ο πλούτος που κρύβουν οι κάτοικοι του Ζεφυρίου, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που προσφέρουν θαυμάσιο έργο στα παιδιά μας, αλλά κυρίως αυτά που αποτελούν και το μέλλον της κοινωνίας μας, θα αλλάξουν όλες εκείνες τις συμπεριφορές που δεν μας αρμόζουν.” Η κυρία Γιαννοπούλου, τέλος, συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων, που έδωσαν στην εκδήλωση την ποιότητα που αρμόζει στην περίσταση, συνδυάζοντάς την με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Ιουλία Γάγκου (εκπαιδευτικός ΓΕΛ Ζεφυρίου): “32 χρόνια στην εκπαίδευση, γονείς σαν τους γονείς του Ζεφυρίου δεν έχω ξανασυναντήσει!”

Χαρακτηριστική ήταν στην εκδήλωση και η παρέμβαση της καθηγήτριας Αγγλικής φιλολογίας του ΓΕΛ Ζεφυρίου κ. Ιουλίας Γάγκου, που συμμετείχε μαζί με τη συνάδελφό της φιλόλογο κ. Βιργινία Γιολδάση στη χαρά της επιτυχίας των μαθητών τους και με έκδηλη τη συγκίνηση στον λόγο της επεσήμανε: “Συμπληρώνοντας 32 χρόνια στην εκπαίδευση, θέλω να συγχαρώ τα παιδιά μας και να διατυπώσω ως προσωπική διαπίστωση πως, γονείς σαν τους γονείς του Ζεφυρίου, δεν έχω ξανασυναντήσει!”

Ευχές για καλή επιτυχία στις φοιτητικές τους υποχρεώσεις και καλή μελλοντική σταδιοδρομία, απηύθυναν όλοι οι εκπρόσωποι του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου του Δήμου Φυλής που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Οι νέοι φοιτητές του Ζεφυρίου τιμήθηκαν με έπαινο, ενώ σε εκείνους που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες δόθηκε επιπλέον και μία δωροεπιταγή. Την όμορφη βραδιά επένδυσαν μουσικά ο νεαρός καλλιτέχνης – απόφοιτος του ΓΕΛ Ζεφυρίου και φοιτητής στο Πολυτεχνείο – Γιάννης Ζάχος και οι σπεσιαλίστες της διασκέδασης, Βασίλης Πλαβούκος και Άγγελος Σούτας, ανάγοντας την χαρούμενη διάθεση σε αστείρευτο κέφι!

Ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη βράβευση των επιτυχόντων του ΓΕΛ Ζεφυρίου, καθώς και από την εξέλιξη της βραδιάς:

 

Επάνω