Φόρος τιμής στα θύματα του σεισμού της Πάρνηθας από τον Δήμαρχο Φυλής

Φόρος τιμής στα θύματα του σεισμού της Πάρνηθας από τον Δήμαρχο Φυλής
Φόρος τιμής στα θύματα του σεισμού της Πάρνηθας από τον Δήμαρχο Φυλής

Ήταν 7 Σεπτεμβρίου του ’99 και τα ρολόγια έδειχναν σχεδόν 3.00 το μεσημέρι, όταν ένας υπόκωφος θόρυβος σήμανε το ξεκίνημα για τον πιο φονικό και καταστροφικό σεισμό στην Αθήνα. Είκοσι ένα χρόνια μετά και ακόμα κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει αυτή την βοή, λίγο πριν ο εγκέλαδος γεμίσει την πόλη με χαλάσματα και σκορπίσει τον θρήνο σε δεκάδες οικογένειες. Τα γκρεμισμένα κτίρια μπορεί να ανοικοδομήθηκαν, μα η πληγή στο σώμα της πόλης από τα 16 εφιαλτικά δευτερόλεπτα που στοίχισαν τη ζωή σε 145 συνανθρώπους μας, θα παραμένει πάντα ανοικτή…

Από τότε και κάθε χρόνο στον Δήμο Φυλής, η πένθιμη κωδωνοκρουσία το μεσημέρι της 7ης Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα που πριν από 21 χρόνια βοούσε η γη, ξυπνά τις μνήμες της μαύρης επετείου.

 

Με μια λιτή τελετή, η δημοτική αρχή απέτισε κι εφέτος τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων του σεισμού της Πάρνηθας, με την τέλεση τρισάγιου από τον πατέρα Φανούριο, εφημέριο του Ι.Ν Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης και την κατάθεση μιας ανθοδέσμης από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού στο μνημείο που τους έχει αφιερωθεί, μπροστά από το Δημαρχείο στα Άνω Λιόσια. 

Φέτος, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας από τον Covid – 19 και σεβόμενοι τις κρατικές υποδείξεις, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χωρίς της συμμετοχή κόσμου, παρά μόνο με την παρουσία λιγοστών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ευχαριστούμε την εφημερίδα http://doxthi.gr/ για τη διάθεση του φωτογραφικού υλικού.

Επάνω