Υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα λειτουργίας του Συλλόγου Τριτέκνων Φυλής, από τα μέλη!

Υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα λειτουργίας του Συλλόγου Τριτέκνων Φυλής, από τα μέλη!
Υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα λειτουργίας του Συλλόγου Τριτέκνων Φυλής, από τα μέλη!

Παραμένει ομιχλώδες το τοπίο στον Σύλλογο Τριτέκνων Φυλής, το οποίο δεν κατόρθωσε να ξεδιαλύνει ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Λουμάκης, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν αγανακτισμένα μέλη του, το απόγευμα της Τετάρτης 30/01 στα Γραφεία του Συλλόγου, μόλις ενημερώθηκαν ότι ανεβλήθη αιφνιδίως η προγραμματισμένη για την ίδια μέρα Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση.

Ο κ. Παναγιώτης Λουμάκης που ανέλαβε την προεδρεία του Συλλόγου πριν από δύο μήνες, μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις μελών του Δ.Σ., έδειξε αδυναμία να δώσει πειστικές εξηγήσεις στα καίρια ερωτήματα των μελών, που απαιτούσαν πιεστικά άμεσα εκλογές, καθώς κατά τη γνώμη τους δεν υφίσταται ένα συγκροτημένο Δ.Σ. που θα εγγυηθεί την εύρυθμη συνέχιση λειτουργίας του Συλλόγου, ενώ εκφράστηκαν βάσιμες υποψίες ότι 2 ακόμα μέλη (που δεν παρουσιάστηκαν και στη συγκέντρωση) έχουν επίσης δηλώσει την παραίτησή τους!!!

Με την εικόνα ενός συλλόγου, που η πόρτα είναι… «ανοιχτή» να παραιτούνται και να ανακαλούν επιστρέφοντας στις θέσεις τους τα διοικητικά μέλη κατά το δοκούν, με έναν αντιπρόεδρο… κάτοικο χώρας του εξωτερικού (!!!) ο οποίος… «δίνει σημεία ζωής» (κι ας μην έχει φυσική παρουσία στα Δ.Σ.!) όπως χαρακτηριστικά δικαιολόγησε την μη διαγραφή του από το Δ.Σ. ο πρόεδρος, εξαγριώνοντας το ακροατήριο και με ένα καταστατικό που… «διαφέρει» σε πανελλαδική εμβέλεια, ο νέος πρόεδρος επιχείρησε να υπερασπιστεί και να δικαιολογήσει καταστάσεις ελλείψει τεκμηριωμένων απαντήσεων, ενώ δυσκολεύτηκε να αντιμετωπίσει με πειθώ το πλήθος καταγγελιών που δέχθηκε από τα μέλη του Συλλόγου και που αμφισβητούν ευθέως τη νομιμότητα του διοικητικού σώματος.

Χαρακτηριστικά της αμηχανίας και της δυσάρεστης θέσης που βρέθηκε ο κ. Λουμάκης απολογούμενος, είναι τα ακόλουθα αποσπάσματα της στιχομυθίας του με τα μέλη: 

_ Εχθές το πρωί μου είπατε ότι δεν μπορούσατε να βρείτε την Εξελεγκτική Επιτροπή!

_ Αν είπα έτσι είναι λάθος…

_ Κύριε Λουμάκη, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας (ΟΠΟΤΕ) μου είπε ότι όλο το νέο Δ.Σ. δεν έχετε καταθέσει πουθενά οικονομικές καταστάσεις (ισολογισμούς, κ.λ.π.) Γιατί;

_ Κενά στον Σύλλογο υπάρχουν πολλά. Εγώ δεν μπορώ να απολογηθώ για 2 μήνες που είμαι πρόεδρος. Να απολογηθούν οι προηγούμενοι πρόεδροι.

_ Το καταστατικό αναφέρει ότι μπορεί ένα μέλος του Δ.Σ. να βρίσκεται στο εξωτερικό και να συμμετέχει μέσω… skype; 

_ Στις επόμενες εκλογές, μην τον ψηφίζετε!

_ Στη Συνέλευση που θα γίνει οικονομικός απολογισμός, ποιος θα απολογηθεί για τα χρήματα το «κενό» διάστημα του Συλλόγου, από Σεπτέμβρη μέχρι και τον Δεκέμβρη που αναλάβατε πρόεδρος;

_ Όποιος είναι υπόλογος. Ο πρόεδρος και ο ταμίας.

_ Αυτοί θα είναι στη Συνέλευση για να απολογηθούν για το πού πήγαν τα χρήματα που ανέλαβαν;

_ Δεν το ξέρω… 

Το «μυστήριο», ωστόσο, αναμένεται να διαλευκάνει ο έλεγχος της εξελεγκτικής επιτροπής, τα μέλη της οποίας – να σημειωθεί – δεν είχαν ακόμη ειδοποιηθεί να παραλάβουν τα σχετικά προς έλεγχο βιβλία και μπλοκάκια, παρά το γεγονός ότι ορίστηκε ως ημερομηνία για την – εξ’ αναβολής – Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, η Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, με την αιτιολόγηση ότι… «δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της Εξελεγκτικής Επιτροπής»!

Σε ενημερωτική επιστολή των παραιτηθέντων μελών του Δ.Σ. που ακολουθεί, με την οποία καλούνταν τα μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη για εχθές Γ.Σ., εξηγούν τους λόγους για τους οποίους αμφισβητείται η νομιμότητα του Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Φυλής, καθώς και τους λόγους παραίτησής τους:

«Δευτέρα 21/01/2019
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

Έκπληκτους μας άφησε το Δελτίο Τύπου του ανεπαρκέστατου και αριθμητικά και συνεπώς αμφισβητούμενης νομιμότητας , Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Δήμου Φυλής. Αντί να συγκαλέσει άμεσα Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, μετά τα τελευταία γεγονότα, όπως είχε υποχρέωση σύμφωνα με το καταστατικό , έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί εμάς για ιδιοτέλεια, για το ότι θεωρούμε το σύλλογο ιδιοκτησία μας και ότι δεν τηρούμε το καταστατικό. Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους:

 Παραιτηθήκαμε γιατί δεν συμφωνούσαμε με τις χομπίστικες και οξύμορες λογικές, τις προσωπικές φιλοδοξίες, την διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων σε σχέση με την διεκδίκηση, την αλληλεγγύη, την βοήθεια των τρίτεκνων οικογενειών

 Κατά τη διάρκεια της θητείας του Δ.Σ. που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές στις 2/4/2017, ο σύλλογος έπεφτε όλο και πιο χαμηλά όσον αφορά σε δράσεις για την στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών, σε κύρος και σε υπόληψη.

 Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι και μας έκανε να αναλάβουμε δράση και να μαζέψουμε υπογραφές για σύγκλιση γενικής συνέλευσης, ήταν ότι μετά τις τελευταίες παραιτήσεις το Δ.Σ. που συγκροτήθηκε στις 5/12/18 δεν συνάδει με το καταστατικό( το οποίο μας κατηγορούν ότι δεν τηρούμε εμείς), αφού το ένα από τα πέντε μέλη που απέμειναν έχει ήδη παραιτηθεί επίσημα.  Απ΄ όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχει πρόβλεψη στα καταστατικό για ανάκληση παραίτησης. Παρεπιπτόντως και άλλα από τα πέντε μέλη του υποτιθέμενου Δ.Σ. παραιτήθηκαν και «ξεπαραιτήθηκαν» μέσω FACEBOOK.

– Άλλο μέλος από το Δ.Σ. βρίσκεται στο εξωτερικό(Ρουμανία) και κατά συνέπεια είναι αδύνατη η αυτοπρόσωπη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Δ.Σ (εδώ και ένα έτος περίπου).

Παρά τα παραπάνω τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ, λιγότερα από πέντε, συνεδρίασαν στις 5-12-2018 και « αποφάσισαν» μεταξύ τους να γίνει η Πρόεδρος Γραμματέας , ένα πρώην απλό μέλος χρήστηκε Πρόεδρος. Όλα τα παραπάνω και μαζί με άλλα κωμικοτραγικά που συνέβησαν, επιτείνουν την εικόνα διάλυσης και ανυποληψίας του συλλόγου.

 Αυτό όμως που είχαν υποχρέωση σύμφωνα με το καταστατικό τα μέλη του Δ.Σ. που απέμειναν, ήταν να προχωρήσουν σε Γενική Συνέλευση ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ MΑΣ!!!!!! Εστιάζοντας επιπροσθέτως στο πρόσωπο της πρώην προέδρου, όπως αναγράφει και το περίφημο Δελτίο Τύπου φάσκοντας και αντιφάσκοντας, <<ότι αν και τιμήθηκε με την ύψιστη θέση, μετά την ήττα της στις εκλογές, λειτούργησε ως λιποτάκτης>>!!!

 Ίσως επειδή είστε λίγοι ΚΑΙ αριθμητικά, να σας θυμήσουμε ότι η πρώην πρόεδρος κα Κλέλια Βαρβαρίγου στις προηγούμενες εκλογές είχε καταταγεί ΠΡΩΤΗ σε σταυρούς και με διαφορά από τον δεύτερο. Δεν αντιλαμβανόμαστε για ποια ήττα μιλάτε!!!

 Στους συλλόγου, οι πλειοψηφίες των μελών, ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ, ΤΙΜΟΥΝ και δίνουν ΝΙΚΕΣ…………….

 Εν πάση περιπτώσει, διαισθανόμενοι ίσως ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια, όρισαν τελικά Γενική Συνέλευση στις 30/01/2019. Υπάρχει όμως ακόμη και σε αυτή τους την απόφαση, το ερώτημα: Γιατί ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και όχι Σαββατοκύριακο για να διευκολύνουμε τα μέλη μας?????

 Θα συμφωνήσουμε μαζί τους(έστω και αν δεν το εννοούν), ότι ο Σύλλογος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και ότι πυλώνας του συλλόγου είναι το καταστατικό το οποίο ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ!!!!

 Για όλα τα παραπάνω και κυρίως για να προστατέψουμε τον σύλλογό μας, να τον δραστηριοποιήσουμε, να του ξαναδώσουμε την χαμένη του φερεγγυότητα, τον δυναμισμό, την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών, την συνεργασία και την δημοκρατική λειτουργία του ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 30/01/2019, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!!! Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Ανδρέας Χριστοδουλάκης
Γιώργος Παντελίδης
Κλέλια Βαρβαρίγου
Νατάσα Βασιλείου
Νίκος Καλύβας
Χρήστος Καρίπης»

Σχόλια
Επάνω