Υπάρχει όφελος από μία δημοσκόπηση στον Δήμο Φυλής;

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Δεν είναι λίγοι οι πιστοί του δόγματος “ποιο το όφελος να μπει σε διαδικασία δημοσκόπησης – που να αφορά την αυτοδιοίκηση – ο Δήμος Φυλής;”. Και το κατανοούμε. Για τον απλούστατο και κυρίαρχο λόγο, ότι ΔΕΝ υπάρχει αντίπαλος στο προσκήνιο, πολλώ δε μάλλον όταν φήμες θέλουν παρασκηνιακά να γίνονται κάποιες κινήσεις, μετακινήσεις και κωλοτουμπιάσματα, άνευ προηγουμένου και… επομένου, μη σας πω!

Απούσα από τα τέσσερα; πέντε; (έχουμε χάσει τον λογαριασμό!) τελευταία δια ζώσης δημοτικά συμβούλια, η μείζων αντιπολίτευση, με παράλληλη αποχή από τα ΜΚΔ, εμφανίζει ένα μάλλον διαλυμένο τοπίο στον αυτοδιοικητικό καμβά. Ακόμα και κάποιες φήμες περί επιθυμίας προσχώρησης πρώην υποψηφίων, αλλά και αιρετών, της παράταξης “Φυλή. Νέο ξεκίνημα” του κ. Κουλοχέρη στη διοικούσα, δεν συνοδεύονται απαραίτητα από το “ναι σε όλα” αλλά κυρίως το “ναι μεν, αλλά” – όσον αφορά τις απαιτήσεις του εκάστοτε ενδιαφερομένου.

Η “χλιαρή” αντιπολιτευτική γραμμή της παράταξης “ΑλλάΖουμε” του κ. Ρούσσα δεν ικανοποίησε ενδεχομένως ούτε τους ψηφοφόρους, ούτε και όλα τα στελέχη του, με αποτέλεσμα να… ξεφεύγουν από τα όρια του στενού ενδοπαραταξιακού πλαισίου κάποιες γκρίνιες και φήμες για μετακινήσεις.

Ακολούθως, το ουδόλως απρόβλεπτο “σταθεράκι” της τοπικής πολιτικής σκηνής, του 5% της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, είναι απλά τυπικό στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του.

Νομίζω πως μόνο για το… τυπικό της υπόθεσης θα πρέπει να γίνει μία αναφορά και στην ταλαιπωρημένη μονοπρόσωπη εκπροσώπηση της “Ελληνικής Αυγής για τη Φυλή”, που μετά από δύο παραιτήσεις, του επικεφαλής κι εκείνου που τον αντικατέστησε στο Δ.Σ., (αλλά αν τον δούμε στον δρόμο δεν θα τον αναγνωρίσουμε διότι δεν εμφανίστηκε ΠΟΤΕ), αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύεται από αιρετό που έλαβε στις εκλογές του ’19… 50 σταυρούς!

Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με απόλυτη ασφάλεια για ένα ΔΕΔΟΜΕΝΟ στο πολιτικό σκηνικό, αυτό θα ήταν η αρμονική σύμπλευση της διοίκησης με την παράταξη “Δύναμη Συμμετοχής” του κ. Δημήτρη Μπουραϊμη, που όπως όλα δείχνουν και διαδίδονται, θα υπάρξει και συνέχιση με… “δυναμικότερη συμμετοχή” της ονομασίας του συνδυασμού.

Εν ολίγοις, σε συσχετισμό μάλιστα με ένα δεύτερο δεδομένο ότι δεν υπάρχει πεδίο στην αντιπολίτευση με έναν δυνατό υποψήφιο που να θέλει αλήθεια να γίνει δήμαρχος, αλλά και το γεγονός ότι η παράταξη του Χρήστου Παππού συγκεντρώνει στο μεγαλύτερο ποσοστό της ικανότατα στελέχη, με εμπειρία, αποτελεσματικότητα και αφοσίωση στο έργο που έχει σχεδιάσει ο Χρήστος Παππούς να φέρει εις πέρας (ΟΧΙ ΟΛΟΙ… να τα λέμε και αυτά… αλλά εφόσον θα τεθούν σε λιγότερο από έναν χρόνο στην κρίση του ψηφοφόρου, είναι άσκοπο να εκφέρουμε προσωπικές μας εκτιμήσεις), η διοικούσα “Νέα Εποχή” και ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ΔΕΝ έχει να “απειληθεί” από εξωτερικό παράγοντα (να το σημειώσουμε κι αυτό κάπου να υπάρχει) στις επερχόμενες εκλογές του 2023.

Κατανοούμε, λοιπόν, τις απόψεις που διαρρέουν ως προς το “τι όφελος θα είχε;” – επί του παρόντος τουλάχιστον – μία δημοσκόπηση στον Δήμο Φυλής, αλλά ΔΕΝ τη συμμεριζόμαστε. Διότι, όπως και να ‘χει και εκφράζοντας πάντα ΕΛΕΥΘΕΡΑ την άποψή μας, μια δημοσκόπηση “σήμερα” θα ήταν περισσότερο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ από ποτέ, αφού… “χαλεπώτερον το φυλάττειν του κτήσασθαι” (πιο δύσκολα να κρατήσεις από το να αποκτήσεις) όπως έλεγε και ο Αθηναίος ρήτορας Δημοσθένης. Εκείνη, λοιπόν, είναι που θα μας διαψεύσει ή θα μας επαληθεύσει σε όσα (εντός και εκτός παρενθέσεως!!!) προαναφέραμε.

Δείτε όλα τα άρθρα μας …

To site του Δήμου Φυλής …