Τη μοναδική ευκαιρία να γίνουν μέρος μιας υψηλής αισθητικής και ποιοτικής μουσικοθεατρικής παράστασης θα έχουν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «3ο Κουδούνι Όπερα».
Το Σχολείο και συγκεκριμένα το τμήμα ΣΤ2, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Ελένη Κακαλιά, επελέγη από την Ε.Λ.Σ. καθώς πληροί συγκεκριμένα κριτήρια για την εφαρμογή του προγράμματος, που υλοποιείται επιτυχώς για τρίτη συνεχομένη χρονιά, κατόπιν εισήγησης της καθηγήτριας Μουσικής του 1ου Δημοτικού κας Σταυροπούλου Σοφίας και θα συμμετέχει μαζί με άλλους 6 εκπαιδευτικούς μουσικής από ισάριθμα σχολεία της Αττικής στην παιδαγωγική δράση.
Το «3ο Κουδούνι Όπερα» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αποτελεί ένα πολύ επιτυχημένο μοντέλο εκπαιδευτικής πρακτικής, για σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά την οποία μαθητές επιλέγονται για τη δημιουργία και την παρουσίαση μιας τελικής παράστασης στο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» και την επιμέλεια της παράστασης αναλαμβάνει το εξειδικευμένο καλλιτεχνικό και τεχνικό προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Οι μαθητές του ΣΤ2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου θα συμμετέχουν, υπό την καθοδήγηση του συνθέτη Αλέξανδρου Μούζα, σε ένα σύγχρονο μουσικοθεατρικό έργο με τίτλο “Σταγόνα… ΕΓΩ / Ωκεανός… ΜΑΖΙ!“ το οποίο θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό τον Ιούνιο του 2023.