"Το Περιστέρι μου...": Αλληγορικό κείμενο της κ. Φωτεινής Γιαννοπούλου!

“Το Περιστέρι μου…”: Αλληγορικό κείμενο της κ. Φωτεινής Γιαννοπούλου!
“Το Περιστέρι μου…”: Αλληγορικό κείμενο της κ. Φωτεινής Γιαννοπούλου!

Με… “ταχυδρομικό περιστέρι” έστειλε μήνυμα η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής κ. Φωτεινή Γιαννοπούλου, μέσω ενός αλληγορικού κειμένου, ως απάντηση στις “κίτρινες” επιθέσεις των τελευταίων ημερών που προσβάλλουν τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και το σύνολο των δημοτών του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής, εκφράζοντας ανοικτά και ηχηρά την αποστροφή της στα… “κιτρινόμαυρα πιτσούνια” της γενέτειρας πόλης της!

Το Περιστέρι μου…

Επειδή η Σιωπή ως Απάντηση, ενίοτε εκλαμβάνεται ως Απουσία..

Είναι αλήθεια ότι αγαπώ τα Περιστέρια.
 
Ίσως γιατί από αρχαιοτάτων χρόνων, ένα Περιστέρι με κλαδί ελιάς, έφερε το μήνυμα της Ζωής, μετά τον Κατακλυσμό…
 
Ίσως γιατί είναι παγκόσμια, το σύμβολο της Ειρήνης…
 
Ίσως γιατί το Περιστέρι είναι η πόλη που γεννήθηκα και κατοικούν εκεί οι άνθρωποι από το αίμα και την καρδιά μου. Η οικογένειά μου.
 
Συμπαθώ ιδιαίτερα και τα μικρά τους. Τα Πιτσούνια. Αν και πολλές φορές με το συνεχές γουργουρητό τους, γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικά. Τόσο ενοχλητικά, όσο και οι κουτσουλιές τους, που ρυπαίνουν δύσοσμα, το χώρο γύρω τους.
 
Φαντάζομαι ότι αρκετοί από εμάς έχουμε παρατηρήσει τα Περιστέρια και τα Πιτσούνια τους. Μαζεύονται εκεί που τους προσφέρεται άφθονη τροφή, έστω και αν είναι μακριά από το σπίτι τους.
 
Τα Περιστέρια στην περιοχή μας και τα μικρά τους, τα έφερε ο Καλλικρατικός Δήμος Φυλής.
 
Πριν, δεν μας γνώριζαν και δεν είχαν ποτέ, ασχοληθεί μαζί μας. 
 
Ούτε τον Δήμο Ζεφυρίου γνώριζαν, ούτε τους αγώνες των κατοίκων και των Δημοτικών Αρχών του, ούτε την αγωνία και την αγωνιστικότητα τους συμμερίστηκαν ποτέ, ούτε μπορούν να κατανοήσουν πώς ένας φτωχός σε έσοδα Δήμος, με μοναδικό όπλο τη δύναμη των διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων του, κατάφερε να οργανωθεί από λασπότοπος σε μια σύγχρονη πόλη, με έργα, υποδομές και καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό, που αναγνωρίζονται και σήμερα στον ενοποιημένο Δήμο Φυλής.
 
Η άγνοιά τους αυτή έχει σαν συνέπεια, να μιλούν για εμάς υποτιμητικά, να μας χλευάζουν χαρακτηρίζοντας την πόλη μας γυφτομαχαλάδες και σκουπιδότοπο, προσβάλλοντας έτσι όλους τους κατοίκους, προοδευτικούς και έντιμους ανθρώπους στην πλειοψηφία τους, που με αξιοπρέπεια αντιπαλεύουν τις κοινωνικές ανισότητες και ιδιαιτερότητες της περιοχής, με γνώμονα την Κοινωνική Συνοχή και την Ανάπτυξή της.
 
Τα Περιστέρια παρ’ ότι είναι ήρεμα πουλιά, δεν φημίζονται επίσης για τη νοημοσύνη τους. Διαφορετικά θα πρόσεχαν και δεν θα αναπαρήγαγαν εκφράσεις μισογυνισμού, που έχουν ακουστεί και στο Δημοτικό συμβούλιο, από εκείνους που χαμογελαστοί φωτογραφίζονται μαζί τους.
 
Οι γυναίκες του Δημοτικού Συμβουλίου, όλες, αλλά και η κάθε μία ξεχωριστά, έχουν Αυτοδιοικητική πορεία ετών, βρίσκονται στα έδρανα με την ψήφο των δημοτών, που δεν ξεχνούν τη διαδρομή τους και τις τιμούν μέχρι και τη σημερινή θητεία.
 
Επίσης αν τα Πιτσούνια βγάλουν τα γυαλιά τους και κοιτάξουν σιμά τους, θα διαπιστώσουν ότι ο χρόνος είναι άχρονος για ανθρώπους που νοιάζονται και προσφέρουν στο Κοινωνικό Σύνολο γι αυτό και πολλοί Δήμαρχοι δεν κρίνονται με ηλικιακά κριτήρια αλλά με βάση την εμπειρία, τη γνώση των προβλημάτων μιας περιοχής και το έργο του καθενός. Πρώτο και τρανό παράδειγμα το Περιστέρι, με τον άξιο και για την ηλικία του, Δήμαρχό του! 
 
Είναι αλήθεια ότι συμπαθώ τα Περιστέρια, παρ’ ότι μου προκαλεί έκπληξη το γουργουρητό τους που γίνεται εντονότερο, κάθε φορά που πλησιάζουν οι εκλογές. Μια απορία ανθρώπινη έχω μόνο: Πως μπορούν να ζουν μέσα στη δυσωδία από τις κουτσουλιές τους που λερώνει και όσους βάζουν κάτω από τις φτερούγες τους;
 
Υ.Γ. Μέχρι σήμερα πίστευα ότι στα Πιτσούνια αρέσει το κίτρινο χρώμα. Μου έδειξαν σήμερα το λάθος μου, με το φτερούγισμα τους δίπλα στο μαύρο και στον αγκυλωτό σταυρό, Φαίνεται ότι επέλεξαν εκεί να ανήκουν.
Όπως καταλαβαίνετε,οι σκέψεις μου αυτές είναι σαν κάποια κωμικά βίντεο, γι αυτό κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική! 
Καλές γιορτές!”
Επάνω