Το Ζεφύρι αποθέωσε τον Αντιδήμαρχο των έργων, Θανάση Σχίζα! Ηχηρό το μήνυμα του Δημάρχου και των κατοίκων!

Το Ζεφύρι αποθέωσε τον Αντιδήμαρχο των έργων, Θανάση Σχίζα! Ηχηρό το μήνυμα του Δημάρχου και των κατοίκων!
Το Ζεφύρι αποθέωσε τον Αντιδήμαρχο των έργων, Θανάση Σχίζα! Ηχηρό το μήνυμα του Δημάρχου και των κατοίκων!

Τα έργα «μίλησαν», το Ζεφύρι «αναγνώρισε» και η βροντερή συγκέντρωση των κατοίκων της πόλης, ήταν η καλύτερη απάντηση στους επικριτές των έργων της διοίκησης του Χρήστου Παππού! Αποφασισμένοι να βάλουν ένα τέρμα στην υποβάθμιση, την καταστροφολογία και την απαξίωση αυτής της πόλης, οι περίπου 1000 φίλοι και συνδημότες του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής Θανάση Σχίζα, που παρευρέθηκαν στο πλευρό του επικροτώντας την προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη του τόπου, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στους… «μνηστήρες» του Ζεφυρίου, μήνυμα που ακούστηκε αρκετές φορές από μικροφώνου και εισέπραξε το δυνατότερο χειροκρότημα των δημοτών: «Ούτε – βήμα – πίσω από αυτό που ξεκινήσαμε! Ούτε – βήμα – πίσω από τον στόχο μας, που είναι να δημιουργήσουμε μια πόλη που αξίζει σ΄εμάς και στα παιδιά μας!»

Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. Φυλής κ. Θανάσης Σχίζας, το απόγευμα της Πέμπτης στο «Νταλούζ», στο σκεπαστό της Αττικής οδού. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε γενική κινητοποίηση, στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν 850 (!) δημότες – κυρίως κάτοικοι της πόλης του Ζεφυρίου – με ενδεικτικό στοιχείο της «ανάγκης» τους να επιβραβεύσουν με την παρουσία τους τον κ. Σχίζα, το ότι κάποιοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, έκλεισαν ακόμα και τις επιχειρήσεις τους προκειμένου να βρεθούν στο πλευρό του αντιδημάρχου και να του εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στον αδιάκοπο αγώνα της διοίκησης, για την ανάπτυξη της πόλης!

Χαρακτηριστικός ήταν και ο κυρίαρχος σχολιασμός στα… «πηγαδάκια» που είχε δημιουργήσει το συγκεντρωμένο πλήθος, πριν την έναρξη της ομιλίας του Αντιδημάρχου και αφορούσε τη διαπίστωση πως «αν η εκδήλωση ενός αντιδημάρχου της διοίκησης του Χρήστου Παππού, κατορθώνει να συγκεντρώσει περισσότερο κόσμο κι από τις ομιλίες των… υποψηφίων δημάρχων της αντιπολίτευσης, τότε δεν χρειάζεται να αναμένει κανείς τίποτα λιγότερο από μια συντριπτική νίκη για ανανέωση της θητείας της, με αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή!!!»

Η πολυπληθής παρουσία των δημοτών, προκάλεσε την έντονη συγκίνηση, έκπληξη μα και αμηχανία του αντιδημάρχου, καθώς – έστω κι αν καθημερινά εισπράττει την αναγνώριση από τους δημότες – η χθεσινή συγκέντρωση αποτέλεσε ουσιαστικά για τον αγώνα του την… πρώτη «βαθμολόγηση» που λαμβάνει μετά από 4,5 χρόνια καθημερινών εξετάσεων, στους δρόμους και στις γειτονιές ολόκληρου του Δήμου και που, όπως όλα δείχνουν, «προάγεται με άριστα»!

Από τη συγκέντρωση του αντιδημάρχου του δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, την έλευση του οποίου αντιμετώπισαν με ιδιαίτερη θέρμη οι παρευρισκόμενοι, που τον οδήγησαν καλώντας τον μέσα στο πλήθος να τους χαιρετά και να δέχεται τις παρακινήσεις τους για συνέχιση του αγώνα!

Ο Δήμαρχος, απολαμβάνοντας για μία ακόμη φορά την ευφορία, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των Ζεφυριωτών στο πρόσωπό του, συγκινημένος έκανε λόγο για το… «Ζεφυράκι της καρδιάς του», ενώ εξέφρασε δημοσίως την αγανάκτησή του για όσους λειτουργούν ως τροχοπέδη σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη του τόπου – με αισθητά τα θετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα του δημότη – και εμποδίζουν συνειδητά τη διάδοση της υγιούς εικόνας των κατοίκων της πόλης, με συστηματική δυσφήμιση της περιοχής, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους αντιπολιτευτικούς τους σκοπούς. «Επιδιώκουν την υποβάθμιση των κατοίκων της περιοχής για τα δικά τους προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα, τα οποία σταμάτησα εν τη γενέσει τους!», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να στείλει το δικό του, «πολύπλευρο» μήνυμα: «Να τελειώνουν οι… μαγκιές σ’ αυτόν τον τόπο!» (Για το περιεχόμενο της καταιγιστικής ομιλίας του Δημάρχου Χρήστου Παππού, από τη συγκέντρωση του Θανάση Σχίζα στο Ζεφύρι, θα ενημερωθείτε σε επόμενο δημοσίευμα)

Ο Δήμαρχος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύντομης ομιλίας του, συνεχάρη τον άξιο συνεργάτη του, Θανάση Σχίζα, ευχαριστώντας τον δημοσίως για την άριστη συνεργασία τους και ανανέωσε το ραντεβού με τους δημότες του Ζεφυρίου για τις 23 Μαϊου, στην πλατεία «Ηρώων Πολυτεχνείου» (έναντι Δημαρχείου Ζεφυρίου), όπου θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική του ομιλία του στην πόλη!

Την εκδήλωση του κ. Σχίζα τίμησαν με την παρουσία τους ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής κ. Μιχάλης Τζανόπουλος, η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου κ. Φωτεινή Γιαννοπούλου, πολλοί φίλοι, αλλά και στενοί του συνεργάτες, εκείνοι που αποτελούν εξίσου πολύτιμα… «γρανάζια» της αποτελεσματικής αυτοδιοικητικής «μηχανής» που έχει θέσει σε λειτουργία ο Χρήστος Παππούς και συνεχάρησαν τον συνάδελφό τους για την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση ομιλίας που πραγματοποίησε. Ο κ. Σχίζας με τη σειρά του ανταπέδωσε την ευγνωμοσύνη του σε έναν – προς – έναν όλους δημότες για τη συγκλονιστική συμμετοχή τους στην εκδήλωση, ενώ δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με την ισχυρή δημοτική ομάδα του Ζεφυρίου, καθώς και με τις νέες εξίσου αξιόλογες παρουσίες στο γενικό και τοπικό ψηφοδέλτιο της παράταξης στη δημοτική ενότητα.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του Θανάση Σχίζα:

Για το Ζεφύρι…

«Θέλω να μιλήσω για την πόλη μου, την πόλη μας, το Ζεφύρι!

Την πόλη που μεγάλωσα, δημιούργησα την οικογένειά μου και που μεταλαμπάδευσα και στα παιδιά μου αυτή την αγάπη για τον τόπο τους! Το Ζεφύρι, λοιπόν, είναι για μένα η πιο όμορφη και η πιο παρεξηγημένη πόλη της Αττικής, που όμως είχε πολλά συσσωρευμένα προβλήματα από προηγούμενες διοικήσεις τα οποία έπρεπε να λυθούν άμεσα!

Από το ξεκίνημα της θητείας μας θέσαμε ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του Ζεφυρίου. Θέλαμε μια πόλη όμορφη, λειτουργική και ασφαλή, για την οποία οι δημότες της θα είναι υπερήφανοι!

Σαφώς και δεν ήταν ένα εύκολο εγχείρημα και παρά τις μεγάλες προσπάθειές μας, αναγνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο.

Αναγνωρίζουμε όμως και το γεγονός πως το Ζεφύρι δεν θυμίζει την πόλη των προηγούμενων ετών και πως έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης και θα συνεχιστεί αυτή η πορεία, γιατί δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε ούτε – βήμα – πίσω από αυτό που ξεκινήσαμε!

Ούτε – βήμα – πίσω από τον στόχο μας, που είναι να δημιουργήσουμε μια πόλη που αξίζει στα παιδιά μας και στους συνδημότες μας!»

Αλλάζει η εικόνα του τόπου…

«Πολύς κόσμος εκτός περιοχής γνώριζε το Δήμο Φυλής, τα Άνω Λιόσια και ειδικότερα το Ζεφύρι ως περιοχές «γκέτο», περιοχές στις οποίες βασιλεύει η ανομία και η αδιαφορία.

Με τη δουλειά μας και το έργο της τελευταίας πενταετίας, καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να ανατρέψουμε αυτή την εικόνα και να κερδίσουμε ένα μεγάλο κομμάτι των εντυπώσεων, το οποίο μάλιστα αποτυπώθηκε στις πολλές διακρίσεις που λάβαμε ως Δήμος Φυλής, και στους επαίνους που πήραμε για την πορεία της τελευταίας πενταετίας.

Μια πενταετία, η οποία καθιερώνει με αργά, αλλά σταθερά βήματα την πόλη μας ως μια από τις πρώτες σε όλη τη χώρα σε ότι αφορά τους αναπτυξιακούς ρυθμούς, που καθιστούν τον Δήμο Φυλής ως ένα λαμπρό αυτοδιοικητικό παράδειγμα.

Κυρίως, όμως, έχουμε κατορθώσει να ανατρέψουμε την εικόνα που είχαμε εμείς οι ίδιοι για τον τόπο μας, να τον αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο, να πιστέψουμε στην εξέλιξή του και να θέλουμε πριν ακόμη ολοκληρωθεί ένα έργο να προετοιμάζουμε το επόμενο!»

Έργω κ’ ουκέτι μύθω…

Όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο φυλλάδιο που σας έχει μοιραστεί, μια σειρά μεγάλων έργων, σημαντικών κατασκευών και ουσιωδών παρεμβάσεων, αποδεικνύουν έμπρακτα τα λεγόμενά μου και συγχρόνως πιστοποιούν τα προοδευτικά άλματα ανάπτυξης του Δήμου μας.

Είμαι πολύ χαρούμενος που 4,5 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων Υποδομής είμαι σε θέση να μιλάω με έργα και πράξεις και όχι με λόγο «ξύλινο» και καθαρά πολιτικό, που δεν με εκφράζει και δεν με εξέφραζε ποτέ!

Έργα πολλά, σε όλες τις δημοτικές ενότητες, που «μιλούν» στην καθημερινότητα του δημότη, τα βλέπετε, τα αξιολογείτε και δίνουμε καθημερινά εξετάσεις ως διοίκηση. Έργα για τα οποία φτάνουμε στο σημείο να κατηγορηθούμε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους ότι… «έχουμε μετατρέψει τον Δήμο σε ένα απέραντο εργοτάξιο»!!!

Γιατί τους είναι πρωτόγνωρη αυτή η κατάσταση, ή γιατί έχουν χρόνια πολλά να δουν πρόοδο στον Δήμο μας!

Και για όλα αυτά τα έργα, δικαίως έχει αποδοθεί στον δήμαρχό μας ο τίτλος του «Δήμαρχου των έργων»!» 

Μετά από έναν σύντομο απολογισμό των έργων που έχουν ολοκληρωθεί και όσων είναι σε εξέλιξη από τη διοίκηση Παππού, ο κ. Σχίζας μίλησε για τον προγραμματισμό των σημαντικότερων έργων που θα γίνουν στην περιοχή:

  • Την ανάπλαση του ΒΙΟΠΑ               
  • Την κατασκευή του 8ου δημοτικού σχολείου
  • Την ανάπλαση του Πάρκου Πόλης
  • Την κατασκευή νέου Δημαρχιακού Μεγάρου
  • Την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου σε όλο τον Δήμο Φυλής
  • Τη δημιουργία αθλητικού Πάρκου
  • Την υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου

Ακούραστος «εργάτης» για την πόλη, στο πλευρό του Χρήστου Παππού…

«Προσωπικά, θα συνεχίσω να είμαι – όπως όλα αυτά τα χρόνια – ένας ακούραστος εργάτης για την πόλη μου, για τους συνδημότες μου, μέσα από την παράταξη της «Νέας Εποχής» και θα σταθώ εκ νέου στο πλευρό του Δημάρχου μας Χρήστου Παππού, του ανθρώπου που μας ενέπνευσε και μας εμπνέει με το όραμά του για την περιοχή και την πίστη του πως μπορούμε επιτέλους να αλλάξουμε πραγματικά σελίδα, να αποτινάξουμε τις ταμπέλες.

Αφήσαμε πίσω μας την εποχή που ο δήμος Φυλής, τα Άνω Λιόσια και φυσικά το Ζεφύρι θεωρούνταν περιοχές υποβαθμισμένες και στις οποίες βασίλευαν τα «παχιά» λόγια και οι «κούφιες» υποσχέσεις.

Γιατί αποδείξαμε ότι δεν είμαστε παράταξη του «θα» και ούτε θα γίνουμε!  Είμαστε μια δημοτική Αρχή που τηρεί τις δεσμεύσεις της και αφήνει πραγματικό «έργο για όλους» και αυτό ακριβώς θα συνεχίσουμε να είμαστε!

Θα συνεχίσουμε να μεριμνούμε για όλους και να παρέχουμε φροντίδα σε όλους όσους έχουν πραγματικά ανάγκη μια ισχυρή διοίκηση.

Στους δρόμους της πόλης, στους δρόμους του Ζεφυρίου και όχι μόνο, εισπράττω καθημερινά αυτή την αναγνώριση που για εμένα είναι το πιο σημαντικό: Αναγνώριση των κόπων μας, της δουλειάς μας, του αγώνα μας.»

Μπορώ να κοιτάζω τους συμπολίτες μου στα μάτια…

«Ό,τι πιο σημαντικό έχω πετύχει από τη θέση μου σαν αντιδήμαρχος αυτά τα χρόνια είναι ότι μπορώ να κοιτάζω τους συμπολίτες μου στα μάτια και να παίρνω πίσω αληθινή αγάπη και πραγματική στήριξη. Εσείς είστε η δύναμη μου για τη δύσκολη συνέχεια και από εσάς αντλώ όλο μου το κουράγιο για να αντεπεξέλθω στα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου! Πάμε όλοι μαζί να φέρουμε μια Νέα Εποχή στον Δήμο μας!»

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, φίλοι και συνδημότες του Θανάση Σχίζα, έσπευσαν να τον συγχαρούν και να του εκφράσουν και οι ίδιοι τις ευχαριστίες τους για τον αγώνα που κάνει στη διοίκηση.

 

 

Επάνω