Τη λύση βρήκε ο... 34ος "διαδικτυακός δημοτικός σύμβουλος": "Κομάντος" για τη φύλαξη των σχολείων!

Τη λύση βρήκε ο… 34ος “διαδικτυακός δημοτικός σύμβουλος”: “Κομάντος” για τη φύλαξη των σχολείων!
Τη λύση βρήκε ο… 34ος “διαδικτυακός δημοτικός σύμβουλος”: “Κομάντος” για τη φύλαξη των σχολείων!

Δεν ξέρω πώς ακριβώς λειτουργούν τα τοπικά blogs σε άλλους Δήμους της χώρας, αλλά στον Δήμο Φυλής έχουν σίγουρα περάσει σε… άλλο level. Και για να ακριβολογούμε, το εκπληκτικό που συμβαίνει με συγκεκριμένο ντόπιας παραγωγής ιστοχώρο είναι ότι, δεν απηχεί απλά τη… “φωνή” της αντιπολίτευσης, αλλά είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!!

Κι επειδή θέλουμε να προλάβουμε τη σκέψη σας και να μην θεωρήσετε ότι αναφερόμαστε σε αυτά τα blogs και τις σελίδες που οι μείζονες αντιπολιτευτές έχουν κατατάξει στα… “τζουκ μποξ” της διοίκησης, θα ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξαρχής ότι αναφερόμαστε στα άλλα – τα “νέας”, ψηφιακής μορφής μηχανήματα, τους… “online κουλοχέρηδες” της αντιπολίτευσης!!!

Με συγκίνηση και δέος, λοιπόν, διαβάσαμε σε πρόσφατο άρθρο ενός τέτοιου τύπου ιστοχώρου – με τη γνωστή υπερμεγέθη γραμματοσειρά, κατάλληλη και για… πρεσβύωπες! – τις ΕΠΙΠΛΗΞΕΙΣ προς τον Πρόεδρο της Α’ θμιας Ε.Σ.Ε. του Δήμου Φυλής που είχε – λέει – το… “θράσος” να φέρει σε συζήτηση την τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στις σχολικές υποδομές (σε ώρα μη λειτουργίας τους, φυσικά) για την αποτροπή των κρουσμάτων βανδαλισμών. Διαβάσαμε ωστόσο και τις… ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (!!!) του συντάκτη, για τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση οφείλει να δράσει προκειμένου να αποτραπούν τα φαινόμενα βανδαλισμών στα σχολεία της περιοχής! 

Ξεπερνώντας, λοιπόν, το αρχικό κλακάζ, που θα μπορούσε να πάθει ο… ανυποψίαστος αναγνώστης τη στιγμή που ο/η (;) συντάκτης αναλαμβάνει χρέη… δημοτικού συμβούλου (να νιώσει δηλαδή ότι με κάποιο τρόπο βρέθηκε στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” και παρακολουθεί συνεδρίαση του Δ.Σ.), σκεφτήκαμε μήπως θα ήταν προτιμότερο να αναλύσουμε λίγο πιο “σοβαρά” την ‘πρόταση – υπόδειξη’, στην περίπτωση που αυτή πράγματι και… ανομολόγητα προέρχεται από κάποιον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης (λέμε ‘στην περίπτωση’, γιατί μιλάμε για ένα δηλωμένο “ανεξάρτητο blog” και όχι απ’ αυτά που τους υποδεικνύουν τι θα γράφουν, ή προπαγανδίζουν… τα τύπου “τζουκ μποξ”, δηλαδή. Να ξέρουμε τι λέμε!)

Αν βέβαια μπει στη διαδικασία ο αναγνώστης να συγκρίνει τις προεκλογικές με τις μετεκλογικές διαθέσεις του συντάκτη, που συνδράμει ενεργά στο… έργο της αντιπολίτευσης, όσον αφορά το θέμα “ασφάλεια στα σχολεία”, θα θυμηθεί τη ρήση του θυμόσοφου λαού που λέει “κατά πως είναι οι καιροί έτσι και ν’ αρμενίζεις…”

Όταν, για παράδειγμα, τον Νοέμβρη του ’18 νεαροί ρομά επιτέθηκαν και γρονθοκόπησαν φύλακα Γυμνασίου στα Άνω Λιόσια, που προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδό τους στο σχολείο, το φίλα προσκείμενο στην αντιπολίτευση blog έψαχνε την… 24ωρη ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ στα σχολεία του Δήμου!

Ενάμιση χρόνο μετά, με νέα δεδομένα, η… μετεκλογική υπόδειξη “του blog” προτείνει επιτακτικά κι αδιαπραγμάτευτα: “24ωρη φύλαξη σε όλα τα σχολεία, με προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ και… ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥ (!!!) ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, που να είναι – λέει – σε θέση να παρεμποδίζει την παράνομη είσοδο των εξωσχολικών στον χώρο!”

Κάτι σε… μπράβους ή κομάντος, να υποθέσουμε;;;

Μελετώντας ωστόσο λίγο πρακτικά την πρόταση των “συναδέλφων” (;), για να έχουμε 24ωρη φύλαξη από ΕΝΑΝ “ειδικά εκπαιδευμένο” φύλακα σε κάθε ένα από τα 50 σχολικά κτίρια του Δήμου – έξω οι Παιδικοί Σταθμοί – (άρα επί 5 – τουλάχιστον – οι προσλήψεις για να βγαίνουν οι βάρδιες και τα ρεπό) πάμε στις 250 προσλήψεις “ειδικά εκπαιδευμένου” προσωπικού! Αν και η πρόταση – υπόδειξη βασίζεται σε… “εμπεριστατωμένη μελέτη”, που εμπεριέχει λεπτομερώς τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις των, στο κομμάτι της… “εκπαίδευσης” υπάρχουν κάποια κενά, αλλά δεν θα βλέπαμε απίθανη την εγγραφή τους σε κάποια σχολή εκμάθησης πολεμικών τεχνών, ή ακόμα και τη… στρατολόγησή τους σε επίλεκτες ομάδες καταδρομέων!

Αν πούμε μάλιστα, ότι με την ίδια “λογική” θα αποτραπούν οι βανδαλισμοί και στις πλατείες, στις παιδικές χαρές και στα γυμναστήρια του Δήμου, θα χρειαστούμε μ’ έναν πρόχειρο υπολογισμό περί τους… 1.500 κομάντος!!! Όσες ήταν δηλαδή και οι πρόσφατες προσλήψεις ειδικών φρουρών από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που αφορούσαν όλη την Ελλάδα!!!

Κι έτσι, σε τι θα χρειάζεται η αστυνόμευση στην περιοχή; Απαλύνουμε το έργο του υπουργείου, που πολύ πιθανόν να μας απαλλάξει και από μέρος της φορολόγησης και επιπλέον, γινόμαστε και… πρωτοπόροι!

Αγαπητοί “συνάδελφοι”, μόλις ανοίξατε νέους ορίζοντες στο λειτούργημα της… ενημέρωσης!

Τέτοιες οραματικές προτάσεις, να ξέρετε, εξάπτουν και τη δική μας… φαντασία κι επειδή γνωρίζετε καλά πλέον, ότι εμείς τη σκέψη μας την καταθέτουμε χωρίς… αβάντες και εκπτώσεις, θέλουμε να συμβάλουμε με το δικό μας “λιθαράκι” στην πρότασή σας – όταν, εάν κι εφόσον αυτή υλοποιηθεί: Προτείνουμε λοιπόν στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, να παρέχουν δωρεάν και το… φούμο στο “εκπαιδευμένο” προσωπικό, προκειμένου να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί από τους επιτήδειους!

Το θέμα βέβαια είναι άλλο! Βάλτε με το νου σας να ξεσηκωθούν και από τίποτα… “έξυπνα σχολεία” ανά την Ελλάδα, τι χαμός θα γίνει! Γιατί μην νομίζετε, κι αυτά τα επισκέπτονται οι βάνδαλοι, κι ας λειτουργούν στις “έξυπνες πόλεις” που είναι και στα “πρότυπά” σας…

και όχι μόνο…

Τελικά, δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμάς, “κάνοντας εικόνα” την πρόταση του… “34ου διαδικτυακού δημοτικού συμβούλου”, που στη ΘΕΩΡΙΑ υπέβαλε και ΠΡΑΚΤΙΚΑ αναλύσαμε, εκείνο που ασυγκράτητα μας προκαλεί να ανακράξουμε, είναι το αλησμόνητο, ασύμφωνο και… βαθυστόχαστο, “βαρουφακικό” επιφώνημα:

ΟΥΑΟΥ!!!

Επάνω